ΑρχικήsecurityInstagram: Χρήστες κατηγορούν την πλατφόρμα για υποκλοπή δεδομένων

Instagram: Χρήστες κατηγορούν την πλατφόρμα για υποκλοπή δεδομένων

Πρόσφατα έγιναν κάποιες καταγγελίες από χρήστες του Instagram, αναφορικά με την χρήση της πλατφόρμας. Το κύριο θέμα των καταγγελιών είχε να κάνει με το αν και κατά πόσο, οι κρυφές συνομιλίες των χρηστών παρακολουθούνται για διαφημιστικούς σκοπούς.

Instagram

Στην ουσία users, παρατήρησαν, ότι πολύ συχνά συνομιλίες τους στην πλατφόρμα έμοιαζαν να μην είναι τόσο προσωπικές και μυστικές. Έδειχναν σαν να συμμετέχει με κάποιον τρόπο και κάποιος άλλος. Αυτό γιατί, πολλές φορές το αντικείμενο της συζήτησης προβάλλονταν ως διαφήμιση στο λογαριασμό τους. Μπορεί, για παράδειγμα, να συνομιλούσαν, μέσω μηνυμάτων, με κάποιον για έναν προορισμό και μετά από λίγο να έβλεπαν στο προφίλ τους διαφημίσεις με ιδέες για τον προορισμό αυτό.

Οι καταγγελίες αυτές φυσικά δε βρήκαν σύμφωνη την πλατφόρμα και έτσι ο chief του Instagram, Adam Mosseri, έσπευσε να καταδικάσει αυτές τις εικασίες. Συγκεκριμένα υποστήριξε, ότι διαφωνεί με αυτές τις τακτικές τις οποίες θεωρεί και προβληματικές. Ακόμα αναφέρει, ότι όπως το Facebook έτσι και το Instagram είναι social media για ανάρτηση φωτογραφιών, που όμως παρέχουν τη δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων εντελώς ιδιωτικά.

Η αλήθεια είναι ότι οι πλατφόρμες αμφισβητούνται τώρα, καθώς στο παρελθόν υπήρξαν περιστατικά διαρροής δεδομένων. Το πιο πρόσφατο περιστατικό ήταν με την εταιρεία Cambridge Analytica, η οποία όχι μόνο υπέκλεψε προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, αλλά τα χρησιμοποίησε για πολιτικούς λόγους.

Instagram

Ακόμα, ο Mosseri, κλήθηκε να πάρει θέση σχετικά με την πολιτική της εταιρείας για βίντεο διάσημων ανθρώπων, τα οποία αλλοιώνονται, δημοσιεύονται και γίνονται viral. Πριν λίγες εβδομάδες δύο τέτοια βίντεο είδαν το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστές την πολιτικό Nancy Pelosi και τον ίδιο τον ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg.

Η θέση του Mosseri αλλά και ολόκληρης της εταιρείας λοιπόν, είναι ότι δε θα κατεβάσουν ένα βίντεο μόνο και μόνο επειδή εμπεριέχει τον Zuckerberg, καθώς θα ήταν ανεύθυνο από μέρους τους. Έχουν όμως το πλάνο να δημιουργήσουν το περιβάλλον για έλεγχο και έρευνα ώστε τουλάχιστον αυτά τα βίντεο να εντοπίζονται πιο νωρίς. Τόνισε δε ότι η πολιτική της εταιρείας θα ισχύει για όλους ανεξαιρέτως.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS