ΑρχικήsecurityWindows Update και Microsoft Store: Δεν λειτουργούν για κάποιους users

Windows Update και Microsoft Store: Δεν λειτουργούν για κάποιους users

Τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκε πως ένας σημαντικός αριθμός χρηστών αντιμετωπίζει θέματα με τη σύνδεση στο Microsoft Store αλλά και στο Windows Update.

Windows

Σύμφωνα με πολλά reports, υπήρξαν κάποια προβλήματα στα Windows 10, τα οποία προκλήθηκαν από ένα ζήτημα σχετικά με το DNS. Αρχικά, πολλοί χρήστες από την πλατφόρμα Reddit ανέφεραν πως το πρόβλημα είχε σχέση με το Comcast DNS αλλά όταν άλλαξαν σε εναλλακτικούς DNS servers, όπως της Google δεν υπήρχε πια θέμα. Όμως αυτή η αλλαγή ήταν επιτυχής μόνο για λίγα άτομα και σύμφωνα και με άλλες πηγές ακόμα και τα άτομα που δεν κάνουν χρήση του Comcast δεν μπορούσαν να μπουν στο Windows Update ή στο Microsoft Store. Για αυτό το λόγο, οι ειδικοί υποθέτουν πως φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα κάπου στο end της Microsoft και παρόλο που οι χρήστες στο forum της Microsoft λένε πως το Windows Update φαίνεται σαν να δουλεύει, ουσιαστικά εξακολουθεί να έχει θέματα με τις λήψεις και τη λειτουργία.

Η εταιρεία έκανε άμεσα δηλώσεις για το πρόβλημα. Πιο συγκεκριμένα, ένας μηχανικός και παράλληλα εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο forum πως γίνονται πολλές προσπάθειες για να αναγνωριστεί η ρίζα του προβλήματος και να λυθεί, ενώ μόλις υπάρξουν νεώτερες πληροφορίες θα υπάρξει ταχύτατη ενημέρωση.

Βέβαια να επισημανθεί πως μέχρι στιγμής έχει επηρεαστεί ένας περιορισμένος αριθμός ανθρώπων που έχουν Windows 10 αλλά το πρόβλημα παραμένει ενοχλητικό, διότι οι χρήστες δεν μπορούν να κάνουν αναβαθμίσεις αλλά και να κατεβάσουν παιχνίδια ή εφαρμογές. Μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα, οι χρήστες μπορούν πάντα να δοκιμάσουν να αλλάξουν το DNS server για να διαπιστώσουν αν θα υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα και θα μπορέσουν να συνεχίσουν τη δουλειά τους. Να επισημανθεί πως υπάρχουν αρκετές επιλογές για δωρεάν και δημόσιους DNS servers που μπορούν όλοι να δοκιμάσουν. Κάποιοι από αυτούς είναι οι OpenDNS, Cloudflare, Google Public DNS, Norton ConnectSafe, Comodo Secure DNS και Quad9.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS