ΑρχικήinetDomain Names με μη συμβατούς DNS servers ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμα

Domain Names με μη συμβατούς DNS servers ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμα

domain

Από το Ημέρα DNS Flag Day 2019 και μετά, το λογισμικό DNS και οι παροχείς υπηρεσιών, πρόκειται να σταματήσουν να υποστηρίζουν συγκεκριμένες προσαρμογές για μη συμβατές υλοποιήσεις DNS από το λογισμικό ή τις υπηρεσίες τους. Αυτές οι αλλαγές έρχονται στα συστήματα DNS που δεν είναι πλήρως συμβατά με τα πρότυπα EDNS.

Σύμφωνα με το site DNS Flag Day, “Το τρέχον DNS είναι άσκοπα αργό και αναποτελεσματικό, λόγω των προσπαθειών να φιλοξενηθούν μερικά συστήματα DNS που δεν συμμορφώνονται με τα πρότυπα που δημιουργήθηκαν πριν από δύο δεκαετίες.”

Το DNS Flag Day έχει οριστεί για την η 1η Φεβρουαρίου 2019. Για την αποκατάσταση των μη συμμορφούμενων συστημάτων, οι πάροχοι υπηρεσιών DNS τερματίζουν ορισμένες προσαρμογές. Ορισμένες κορυφαίες επιχειρήσεις συμφώνησαν να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή. Οι εταιρείες αυτές περιλαμβάνουν τις Facebook, Google, Cisco, Cloudflare, Internet Consortium Systems (ISC), τα εργαστήρια NLnet, CZ.NIC, Quad9, PowerDNS και CleanBrowsing.

Τα domain names που λειτουργούν από μη συμβατούς DNS servers θα επηρεαστούν από αυτήν την αλλαγή. Ο στόχος της συμμόρφωσης των DNS servers είναι να αυξηθεί η αποδοτικότητα των λειτουργιών DNS και να δοθεί στους φορείς εκμετάλλευσης η δυνατότητα να αναπτύξουν νέες λειτουργίες, όπως νέους μηχανισμούς προστασίας από επιθέσεις DDoS.

Σύμφωνα με το ISC, “Οι τομείς που εξυπηρετούνται από DNS servers που δεν συμμορφώνονται με το πρότυπο δεν θα λειτουργήσουν αξιόπιστα όταν έρθουν σε επαφή με resolvers που έχουν ενημερωθεί στην νέα έκδοση και ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμοι μέσω αυτών των ενημερωμένων resolvers.

“Εάν οι ζώνες DNS της εταιρείας σας εξυπηρετούνται από μη συμμορφωμένους servers, η ηλεκτρονική σας παρουσία θα υποβαθμιστεί ή θα εξαφανιστεί, καθώς οι ISP και άλλοι οργανισμοί ενημερώνουν τους resolvers τους. Όταν ενημερώνετε τους δικούς σας εσωτερικούς DNS resolvers σε εκδόσεις που δεν είναι συμβατές, ορισμένοι ιστότοποι και email servers ενδέχεται να μην είναι προσβάσιμοι.”

Οι κάτοχοι ιστότοπων, μπορούν να ελέγξουν τους τομείς τους εδώ, για να μάθουν εάν είναι έτοιμοι για τη προγραμματισμένη αλλαγή. Τα αποτελέσματα των δοκιμών θα δείξουν εάν οι χρήστες πρέπει να ακολουθήσουν περαιτέρω βήματα ή όχι. Αν το domain name είναι έτοιμο για τις αλλαγές, θα εμφανιστεί ένα πράσινο “All Ok!”. Διαφορετικά οι χρήστες θα λαμβάνουν συστάσεις σχετικά με οποιαδήποτε περαιτέρω μέτρα πρέπει να ληφθούν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS