ΑρχικήinetΕργαλείο αξιολόγησης της AnTuTu θα ταξινομεί τις συσκευές AI

Εργαλείο αξιολόγησης της AnTuTu θα ταξινομεί τις συσκευές AI

αξιολόγησης

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η DxOMark άρχισε να αξιολογεί τις φωτογραφικές μηχανές selfie σε τηλέφωνα. Τώρα, η δημοφιλής υπηρεσία συγκριτικής αξιολόγησης AnTuTu, ανακοίνωσε ένα νέο εργαλείο αξιολόγησης για συσκευές τεχνητής νοημοσύνης.

Με την απόδοση του AI να είναι ένα πολύ διαφημισμένο χαρακτηριστικό των επεξεργαστών και των τηλεφώνων στις μέρες μας, μπορούμε να πούμε ότι το εργαλείο αξιολόγησης έφτασε πάνω στην ώρα. Η AnTuTu λέει ότι το εργαλείο είναι ακόμα σε beta έκδοση.

Σε ένα επίσημο δελτίο τύπου, η υπηρεσία αποκάλυψε ότι δεν υπάρχει ακόμη κάποιο ενιαίο πρότυπο για το AI, καθώς κάθε κατασκευαστής chipset το αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Η Qualcomm χρησιμοποιεί το DSP της για να χειριστεί τα καθήκοντα AI, ενώ η Huawei, η Samsung και η MediaTek διαθέτουν μια αποκλειστική μονάδα AI που ονομάζεται NPU (APU για τη MediaTek). Όλοι οι κατασκευαστές chip διαθέτουν επίσης διαφορετικά SDK .- NeuroPilot η MediaTek, SNPE η Qualcomm και TensorRT η NVIDIA. Η Samsung δεν έχει ακόμη ανακοινώσει το δικό της.

Παρ ‘όλα αυτά, η AnTuTu κατάφερε να αναπτύξει ένα ενοποιημένο πρότυπο δοκιμών αξιολόγησης, χάρη στη συνεργασία των κατασκευαστών επεξεργαστών. Η δοκιμή λέγεται ότι χωρίζεται σε δύο φάσης – ταξινόμηση εικόνας και αναγνώριση αντικειμένων.

Η ταξινόμηση εικόνων βασίζεται στο νευρικό δίκτυο Inception v3 και η δοκιμή περιλαμβάνει 200 ​​εικόνες. Η Αναγνώριση Αντικειμένων βασίζεται στο νευρωνικό δίκτυο mobilenet SSD και η δοκιμή του είναι ένα βίντεο 600 καρέ.

H AnTuTu συνιστά ότι η δοκιμή αξιολόγησης θα πρέπει να γίνει χρησιμοποιώντας το Wi-Fi, καθώς το πακέτο δεδομένων είναι περίπου 160MB σε μέγεθος, παρόλο που η ίδια η εφαρμογή είναι μόνο 33MB. Η λήψη του πακέτου δεδομένων σε μια συσκευή που σκοπεύετε να αξιολογήσετε, είναι κάτι που μπορεί να γίνει μία μόνο φορά, οπότε δεν θα είστε σε θέση να επαναλάβετε τη δοκιμή άλλες φορές. Ωστόσο, θα υπάρχει επαλήθευση πακέτου δεδομένων κάθε φορά.

Οι συσκευές κατατάσσονται βάσει ενός συνδυασμού ταχύτητας και ακρίβειας. Ως εκ τούτου, μια συσκευή που είναι γρήγορη αλλά δεν είναι ακριβής, θα κατατάσσεται χαμηλότερα. Η AnTuTu αναφέρει ότι υπάρχουν και άλλοι όροι που μπορεί να επιφέρουν χαμηλότερη βαθμολογία στη συσκευή.

Για παράδειγμα, μια συσκευή που χρησιμοποιεί μια παλαιότερη έκδοση Android, θα σκοράρει λιγότερο από μία που χρησιμοποιεί μια πιο πρόσφατη στη δοκιμή αξιολόγησης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Google βελτιστοποιεί την απόδοση του AI με κάθε νέα έκδοση του Android που κυκλοφορεί. Επίσης, το γεγονός ότι η Samsung δεν έχει κυκλοφορήσει το δικό της SDK, θα έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερες βαθμολογίες για τις συσκευές της. Επίσης, δεν θα υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ δύο επεξεργαστών που χρησιμοποιούν τον ίδιο “AI Processor”. Ένα παράδειγμα είναι τα Snapdragon 710 και Snapdragon 845 τα οποία και χρησιμοποιούν το Hexagon 685 DSP.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS