Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Το Google Public DNS λαμβάνει επεξεργασία DNS-over-TLS

PublicΤο Google Public DNS, το όνομα προϊόντος για τους DNS servers των διευθύνσεων IP 8.8.8.8 και 8.8.4.4, είναι πλέον σε θέση να χειριστεί τις πιο ασφαλείς προδιαγραφές DNS-over-TLS. Το Domain Name System (DNS) είναι η μέθοδος, που χρησιμοποιείται όπως ένας τηλεφωνικός κατάλογος, για τη μετατροπή domain names σε διευθύνσεις IP.

Παραδοσιακά, τα DNS queries ήταν ευάλωτα σε επιθέσεις sniffing και spoofing, αλλά η επεξεργασία των queries με Transport Layer Security (TLS) μπορεί να αλλάξει αυτή την κατάσταση.

«Από σήμερα, οι χρήστες μπορούν να εξασφαλίσουν τα queries μεταξύ των συσκευών τους και του Google Public DNS με το DNS-over-TLS, διατηρώντας το απόρρητο και την ακεραιότητά τους», δήλωσε η Google χωρίς να αναφέρει το προφανές – δεδομένου ότι βρίσκεται στο λήμμα των queries σας, θα γνωρίζει τα domain names που περιηγείστε.

Οι χρήστες της έκδοσης Android 9 της Google έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν για να κάνουν ήδη χρήση του DNS-over-TLS. Πρέπει να βρουν τη ρύθμιση Private DNS στις ρυθμίσεις δικτύου του Android και να ορίσουν τον παροχέα DNS στο dns.google – οι παλαιότερες εκδόσεις του Android δεν έχουν εγγενή υποστήριξη DNS-over-TLS.

Για να βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος, τον Οκτώβριο η εταιρία Jigsaw κυκλοφόρησε την εφαρμογή Intra για την κρυπτογράφηση των DNS queries μέσω των συνδέσεων HTTPS.

Η Google πρόσθεσε επίσης ότι οι χρήσεις του Linux θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το stubby resolver για το DNS-over-TLS.

Η Google απέχει πολύ από τον πρώτο DNS resolver που θα κάνει χρήση του DNS-over-TLS, με το 1.1.1.1 resolver του Cloudflare να το χρησιμοποιεί από όταν ξεκίνησε τον Απρίλιο του περασμένου έτους.

Τον Νοέμβριο, το Cloudflare κυκλοφόρησε εφαρμογές Android και iOS για χρήστες κινητών τηλεφώνων.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *