ΑρχικήinetΤο Google Public DNS λαμβάνει επεξεργασία DNS-over-TLS

Το Google Public DNS λαμβάνει επεξεργασία DNS-over-TLS

PublicΤο Google Public DNS, το όνομα προϊόντος για τους DNS servers των διευθύνσεων IP 8.8.8.8 και 8.8.4.4, είναι πλέον σε θέση να χειριστεί τις πιο ασφαλείς προδιαγραφές DNS-over-TLS. Το Domain Name System (DNS) είναι η μέθοδος, που χρησιμοποιείται όπως ένας τηλεφωνικός κατάλογος, για τη μετατροπή domain names σε διευθύνσεις IP.

Παραδοσιακά, τα DNS queries ήταν ευάλωτα σε επιθέσεις sniffing και spoofing, αλλά η επεξεργασία των queries με Transport Layer Security (TLS) μπορεί να αλλάξει αυτή την κατάσταση.

“Από σήμερα, οι χρήστες μπορούν να εξασφαλίσουν τα queries μεταξύ των συσκευών τους και του Google Public DNS με το DNS-over-TLS, διατηρώντας το απόρρητο και την ακεραιότητά τους”, δήλωσε η Google χωρίς να αναφέρει το προφανές – δεδομένου ότι βρίσκεται στο λήμμα των queries σας, θα γνωρίζει τα domain names που περιηγείστε.

Οι χρήστες της έκδοσης Android 9 της Google έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν για να κάνουν ήδη χρήση του DNS-over-TLS. Πρέπει να βρουν τη ρύθμιση Private DNS στις ρυθμίσεις δικτύου του Android και να ορίσουν τον παροχέα DNS στο dns.google – οι παλαιότερες εκδόσεις του Android δεν έχουν εγγενή υποστήριξη DNS-over-TLS.

Για να βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος, τον Οκτώβριο η εταιρία Jigsaw κυκλοφόρησε την εφαρμογή Intra για την κρυπτογράφηση των DNS queries μέσω των συνδέσεων HTTPS.

Η Google πρόσθεσε επίσης ότι οι χρήσεις του Linux θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το stubby resolver για το DNS-over-TLS.

Η Google απέχει πολύ από τον πρώτο DNS resolver που θα κάνει χρήση του DNS-over-TLS, με το 1.1.1.1 resolver του Cloudflare να το χρησιμοποιεί από όταν ξεκίνησε τον Απρίλιο του περασμένου έτους.

Τον Νοέμβριο, το Cloudflare κυκλοφόρησε εφαρμογές Android και iOS για χρήστες κινητών τηλεφώνων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS