ΑρχικήsecurityGoogle Search Console: Σας ειδοποιεί για Site Hacks και Malware!

Google Search Console: Σας ειδοποιεί για Site Hacks και Malware!

Η Google πρόσθεσε ένα ‘Security Issues’ tab στη Search Console, στο οποίο θα υποβάλετε αναφορές σχετικά με επιβλαβείς δραστηριότητες όπως hacking επιθέσεις και κακόβουλα προγράμματα.

Με το νέο tab, η Search Console θα ενημερώνει τους διαχειριστές για οτιδήποτε συμβαίνει στην ιστοσελίδα τους ενώ παράλληλα ο Google Chrome θα προβάλλει μια ειδοποίηση για τους επισκέπτες.

Search Console

Τα πιο πιθανά ζητήματα ασφαλείας που μπορεί να προκύψουν είναι:

  • Hacks
  • Malware
  • Επιβλαβή downloads
  • Ασυνήθιστα downloads
  • Παραπλανητικές σελίδες
  • Ασαφή τιμολόγηση κινητής τηλεφωνίας

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Search Console θα περιέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των συγκεκριμένων ζητημάτων ασφαλείας.

Όταν επιλυθούν τα ζητήματα, οι διαχειριστές μπορούν να ζητήσουν αναθεώρηση από την ομάδα της Google.

Εναλλακτικά, εάν δεν εντοπιστούν προβλήματα ασφαλείας, στο tab θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που λέει “No issues detected” μαζί με μια καθησυχαστική πράσινη ένδειξη.

Το ‘Security Issues μπορείτε να το βρείτε στη Search Console ακολουθώντας την εξής διαδρομή: Security & Manual Actions > Security Issues.

Πληροφοριακά, σύμφωνα με την Google, ο αριθμός των hacked sites αυξήθηκε κατά περίπου 32% το 2016 σε σύγκριση με το 2015.

Ευτυχώς, το 2017, η μηχανή αναζήτησης ήταν σε θέση να μειώσει το webspam με πάνω από το 80% των hacked sites να καταργούνται από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ενώ η Google σημειώνει σημαντική πρόοδο στην καταπολέμηση του παραβιασμένων ιστοσελίδων, δεν πρέπει να είστε εφησυχασμένοι. Οι επιθετικοί hackers στοχεύουν ευάλωτα sites και αν δεν ασφαλίζετε άμεσα το δικό σας, ίσως να είστε ο επόμενος στόχος τους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS