ΑρχικήsecurityInstagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

influencers Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι αναγκάστηκαν να προσλάβουν οι ίδιοι χάκερς για να ανακτήσουν τα προφίλ τους.

Αρκετοί “influencers” δήλωσαν στο VICE Motherboard ότι η διαδικασία που ακολουθεί το Instagram για την ανάκτηση του ελέγχου των λογαριασμών είναι τόσο αργή και δύσκολη, που έχουν αναγκαστεί να βρουν εναλλακτικά μέσα για να ανακτήσουν τα προφίλ τους. Παρά τις επανειλημμένες κλήσεις και τα emails για βοήθεια στο Instagram, οι influencers, των οποίων οι λογαριασμοί έχουν χακαριστεί, λένε ότι δεν λαμβάνουν παρά μόνο αυτοματοποιημένα emails που δεν τους βοηθούν καθόλου.

Οι influencers στα social media έχουν μετατρέψει την ηλεκτρονική τους δραστηριότητα σε επικερδείς εργασίες πλήρους απασχόλησης, προάγοντας προϊόντα από διαφημιστές σε δεκάδες χιλιάδες followers. Αυτοί οι λογαριασμοί, σε πλατφόρμες όπως το Instagram και το Snapchat, έχουν καταστεί βασικό μέσο διαβίωσής γ’ αυτούς και οι χάκερ το έχουν αντιληφθεί.

“Υπέστην συναισθηματική βλάβη”, έγραψε η influencer Cassie Gallegos σε ένα blog post. “Είχα εργαστεί τόσο σκληρά για να γίνω influencer, να φτιάξω τη ζωή που ήθελα να ζήσω, είχα συνεργασίες με τους Hotels.com, PierHouse Key West, Dick’s Sporting Goods, Living Proof. Χάθηκαν. Όλη μου η δουλειά χάθηκε. ”

Σύμφωνα με την αναφορά του Motherboard, πολλοί χάκερ αποκτούν πρόσβαση στους λογαριασμούς των influencers, παρουσιαζόμενοι ως brands που ενδιαφέρονται για χορηγία ή διαφήμιση. Χρησιμοποιώντας emails που περιέχουν phishing links, οι hackers αποκτούν πρόσβαση στο Instagram του influencer και αλλάζουν το email και τον κωδικό πρόσβασης, ο οποίος στη συνέχεια αφήνει εκτός  το νόμιμο κάτοχο του λογαριασμού.

Αλλά όταν οι influencers απευθύνθηκαν στο Instagram για να ανακτήσουν τους λογαριασμούς τους, η πλατφόρμα φάνηκε ανεπαρκής. Οι πολιτικές του Instagram λένε ότι χωρίς το email και τον κωδικό πρόσβασης ενός λογαριασμού, οι χρήστες πρέπει να ακολουθήσουν μια διαδικασία επαλήθευσης για να διασφαλίσουν ότι ο χρήστης είναι στην πραγματικότητα ο κάτοχος του λογαριασμού. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη λήψη μιας selfie με έναν κωδικό που το Instagram στέλνει απευθείας σε αυτούς, γραμμένο σε ένα κομμάτι χαρτί.

Παρόλο που ακολούθησαν όμως τα κατάλληλα βήματα, οι επηρεαζόμενοι από το hacking είπαν στο Motherboard ότι οι προσπάθειές τους δεν είχαν αποτέλεσμα. Μια influencer δήλωσε σε ένα blog post ότι πήρε πίσω τον έλεγχο του λογαριασμού της μόνο αφού οι fans και κάποιοι άλλοι πίεσαν το Instagram.

Έτσι, οι χρήστες έχουν στραφεί σε ” third-party social media experts ” και ” white-hat hackers ” για να τους βοηθήσουν να ανακτήσουν τους λογαριασμούς τους. Ένας τέτοιος ειδικός δήλωσε στο Motherboard ότι γνωρίζει κόλπα για να επιταχύνει τη διαδικασία ανάκτησης ενός λογαριασμού. Μια άλλη μέθοδος είναι η αναγνώριση του ατόμου που βρίσκεται πίσω από το hacking και, στη συνέχεια, το hacking αυτού του προσώπου, προκειμένου να αποκτηθεί ο λογαριασμός πίσω.

“Γνωρίζουμε ότι η απώλεια πρόσβασης στο λογαριασμό σας μπορεί να είναι μια δυσάρεστη εμπειρία”, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Instagram σε μια δήλωση. “Έχουμε εφαρμόσει εξελιγμένα μέτρα για να σταματήσουμε τους hackers πριν αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμούς, καθώς και μέτρα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ανακτήσουν τους λογαριασμούς τους”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS