ΑρχικήsecuritySnapchat: Ρατσιστική επίθεση hackers στους χάρτες της εφαρμογής

Snapchat: Ρατσιστική επίθεση hackers στους χάρτες της εφαρμογής

Θύμα hacking έπεσε η δημοφιλής εφαρμογή Snapchat καθώς ανώνυμοι, ως τώρα, hackers κατάφεραν να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο λογισμικό χαρτών της εταιρείας «Mapbox», με την οποία συνεργάζεται το Snapchat καθώς και άλλες γνωστές εφαρμογές.

snapchat hackers map epithesi

Οι hackers, αφού εκμεταλλεύτηκαν μια ευπάθεια που εντόπισαν στα δεδομένα χαρτογράφησης, προχώρησαν στην ρατσιστική μετονομασία της Νέας Υόρκης σε «Jewtropolis», δηλαδή «Πόλη των Εβραίων».

Σε δήλωση της η «Snap», η εταιρεία πίσω από το Snapchat, ονόμασε την κίνηση αυτή ως πράξη «βανδαλισμού» και «εξαιρετικά προσβλητική» ενώ ταυτόχρονα διαβεβαίωσε πως μαζί με τους συνεργάτες της από την «Mapbox» εργάστηκαν ταχύτατα ώστε να διορθώσουν άμεσα το ζήτημα.

Η «Μapbox» καταδίκασε το γεγονός και το ονόμασε ως «ρητορική μίσους». Παράλληλα τόνισε πως το θέμα επιλύθηκε «μέσα σε μία ώρα» καθώς οι τεχνικοί της αφαίρεσαν την ονομασία που απέδωσαν οι hackers στην πόλη, ενώ ανέφερε πως έγιναν και περαιτέρω προσπάθειες για μετονομασίες πόλεων από τους κακοποιούς που όμως δεν στέφθηκαν με επιτυχία. Η εταιρεία εν συνεχεία εξήγησε πως λαμβάνει καθημερίνα περισσότερες από 7,000 αλλαγές για το λογισμικό χαρτών, τις οποίες επεξεργάζονται οι τεχνικοί της και καταλήγει πως η ρατσιστική μετονομοσία της Νέας Υόρκης οφείλεται εν μέρη σε «ανθρώπινο σφάλμα».

Εικόνες απο χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα επιβεβαιώνουν πως και άλλες εφαργογές επηρεάστηκαν απο τους hackers. Η «Snap» ευχαρίστησε δημόσια τον χρήστη που ανέδειξε το hacking καθώς επικοινώνησε άμεσα με το τμήμα υποστήριξης του Snapchat στο Twitter. Κατόπιν σε επικοινωνία που είχε με δημοσιογραφικά πρακτορεία τόνισε πως «ο βανδαλισμός αυτός στους χάρτες της εφαρμογής είναι εξαιρετικά προσβλητικός και έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες μας. Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγνώμη σε όλα τα μέλη της κοινότητας που τον είδαν».

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS