Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Faxploit: Hackers εισβάλουν σε εταιρικά δίκτυα με την χρήση fax

Δυο νέες ευπάθειες που ανακαλυφθήκαν πρόσφατα στο πρωτόκολλο του fax, επιτρέπει σε hackers την ελεύθερη είσοδο σε οικιακά αλλά και εταιρικά δίκτυα, σύμφωνα με δυο ερευνητές της Check Point που έδωσαν μια ομιλία σχετικά με το θέμα στο DEF CON Security conference. Το ονομαζόμενο Faxploit δουλεύει έχοντας ως βάση το ITU T.30 Fax πρωτόκολλο. Ποιο συγκεκριμένα, εκτελεί δυο Buffer overflows.


Οι δυο ερευνητές Itkin και Balmas, υποστηρίζουν ότι ο επιτιθέμενος μπορεί να στείλει ειδικά διαμορφωμένες εικόνες fax που θα περιλαμβάνει τον κακόβουλο κώδικα. Με την εκτέλεση του κώδικα εκμεταλλεύεται τις ευπάθειες και παίρνει έλεγχο της συσκευής.
Από εκεί και ύστερα, μέσω της συσκευής fax, ο hacker μπορεί να κατεβάσει και να εκτελέσει επιπλέον hacking tools, με τα οποία μπορεί να ελέγξει το τοπικό δίκτυο, και να επεκταθεί σε «γειτονικές» συσκευές.

Οι ερευνητές κατέγραψαν σε ένα video την διαδικασία με την οποία γίνεται η εκμετάλλευση της ευπάθειας, και ύστερα, κατεβάζουν στην fax συσκευή το EternalBlue exploit, με το οποίο μολύνονται οι «κοντινοί υπολογιστές» που βρίσκονται στο ίδιο τοπικό δίκτυο.

Η εκτέλεση του Faxploit είναι πολύ απλή και το μόνο που απαιτεί είναι μια τηλεφωνική γραμμή. Το μόνο που χρειάζεται ο επιτιθέμενος είναι η διεύθυνση fax του θύματος του. Από την στιγμή που οι περισσότερες επιχειρήσεις δηλώνουν στα websites τους το fax τους, και με την Google να έχει κάνει index παραπάνω από 300 εκατομμύρια fax αριθμούς, Hackers μπορούν να χρησιμοποιήσουν την Faxploit τεχνική απέναντι σε οποιονδήποτε οργανισμό σε ολόκληρο τον κόσμο.

Επιπλέον η αποτροπή μιας τέτοιας επίθεσης είναι σχεδόν αδύνατη καθώς δεν γίνεται χρήση του Internet, και μέχρι στιγμής, κανένα πρόγραμμα δεν ελέγχει τα εισερχόμενα που προορίζονται προς την τερματική συσκευή.

Κατά την γραφή του άρθρου μόνο η HP έχει κυκλοφορήσει patch fixes για τους δικούς τις Officejet-all-in-one εκτυπωτές.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο μονός τρόπος με τον οποίο μπορεί ένα εταιρικό δίκτυο να μείνει ασφαλές από την εν λόγω απειλή, είναι να διαχωρίσει το δίκτυο της σε μικρότερα κομμάτια. Ο διαχωρισμός των fax σε δικά τους sub-networks είναι μια προσωρινή λύση για το Faxploit.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *