ΑρχικήinetDEF CON: Κενά ασφαλείας βρέθηκαν σε 25 Android συσκευές

DEF CON: Κενά ασφαλείας βρέθηκαν σε 25 Android συσκευές

Την περασμένη εβδομάδα στο συνέδριο ασφάλειας DEF CON που πηρέ μέρος στο Las Vegas, ερευνητές ασφαλείας παρουσίασαν λεπτομερώς 47 ευπάθειες σε λειτουργικό και εφαρμογές από 25 Android smartphones. Αυτές οι ευπάθειες κυμαίνονται από  «άκακα» ελαττώματα που crash-άρουν τις συσκευές, μέχρι επικίνδυνα bugs μέσω των οποίων επιτιθέμενοι μπορούν να πάρουν root πρόσβαση στην συσκευή.

android vulnerabilities def con

Μερικές από τις πιο επικίνδυνες ευπάθειες επιτρέπουν σε επιτιθέμενους να λάβουν και να στείλουν sms, να τραβήξουν screenshots και video από την κάμερα της συσκευής, να δουν όλες τις επαφές, να εγκαταστήσουν τρίτες εφαρμογές χωρίς την συγκατάθεση του ιδιοκτήτη, ή ακόμα και να διαγράψουν όλα τα περιεχόμενα της συσκευής.

Οι ευπάθειες ανακαλύφθηκαν να υπάρχουν σε προ εγκατεστημένες εφαρμογές (που συνήθως δεν είναι δυνατή η αφαίρεση τους) αλλά και στα ίδια τα drivers των συσκευών, που δεν μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς να χαθούν βασικές λειτουργίες της συσκευής (όπως η χρήση της κάμερας). Η λίστα με τις εταιρείες των επηρεαζόμενων συσκευών είναι μεγάλη και περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα όπως ZTE, Sony, Nokia, LG, Asus, Alcatel, αλλά και λιγότερο γνωστές εταιρείες όπως τις Vivo, SKY, Plum, Orbic, Oppo, MXQ, Leagoo, Essential, Doogee και Coolpad.

“Με τόσες εκατοντάδες συσκευές να κυκλοφορούν στο εμπόριο, ο έλεγχος όλων των συσκευών χειροκίνητα δεν είναι καθόλου αποτελεσματική λύση για την εύρεση ευπαθειών” αναφέρει ο  Angelos Stavrou, CEO της Kryptowire, και ανακοινώνει την πλατφόρμα που θα κυκλοφορήσει σύντομα στενευμένη για επιχειρήσεις, για αυτόματο έλεγχο ασφαλείας σε όλες τις καινούριες Android εφαρμογές αλλά και drivers.

Ωστόσο, για μερικές από τις εταιρείες που αναφέρθηκαν νωρίτερα, δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν με επικίνδυνο λογισμικό. Σε προηγούμενες αναφορές, συσκευές από ZTE, Leagoo και Doogee πωλούνταν με κακόβουλο λογισμικό, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα και με προεγκατεστημένα banking trojans.

 

 

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS