Μια ματιά στις πιο διαδεδομένες τεχνικές hacking
infosec

Μια ματιά στις πιο διαδεδομένες τεχνικές hacking

Εάν έχετε διαβάσει για ιστορικές μάχες, θα γνωρίζεται ότι δεν έχουν υπάρξει δυο ολόιδιοι εχθροί. Ωστόσο πάντα χρησιμοποιούνται κοινές τεχνικές...
Read More
infosec

Τα online trolls και τα bots στην υπηρεσία των πολιτικών!

Όλοι μας έχουμε ακουστά τα “trolls” (ψεύτικοι λογαριασμοί) του διαδικτύου. Μερικοί από εμάς μπορεί, κατά καιρούς, να έχουμε συναντήσει /...
Read More
infosec

Spectre V2 patch: Μείωση της απόδοσης σε Linux έως και 50%

Πόσες θυσίες είσαστε διατεθειμένοι να κάνετε για να σιγουρευτείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι ασφαλής? Οι περισσότεροι χρήστες υπολογιστών που...
Read More
infosec

Apple: Τα security updates σας προστατεύουν από IDN homograph attacks

Πόσο συχνά αναβαθμίζετε τις Apple συσκευές σας; Σε περίπτωση που αμελείτε τις αναβαθμίσεις, ανατρέξτε τώρα στο κινητό σας και κάντε άμεσα...
Read More
infosec

Instagram: Bάζει τέλος στα third-apps και τους ψεύτικους followers

Στον κόσμο του Instagram, οι δημοφιλείς σε όλους «influencers» δεν κρύβουν πλέον, πως αγοράζουν τους ακόλουθους, τα likes και τα...
Read More
Latest Posts

Η Nvidia αποκαλύπτει τη GPU Quadro RTX που βασίζεται στην αρχιτεκτονική Turing

GPUΗ Nvidia παρουσίασε επιτέλους τη νέα αρχιτεκτονική Turing στο SIGGRAPH 2018, μαζί με τα τρία πρώτα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουν την πρώτη Turing GPU.

Παρουσίασε τμήματα της νέας οικογένειας Quadro RTX, τα Quadro RTX 8000, RTX 6000 και RTX 5000 που αποτελούν τώρα τις πιο γρήγορες κάρτες γραφικών της Nvidia και αναμένεται να φτάσουν το τέταρτο τρίμηνο αυτού του έτους. Η Nvidia λέει ότι το Quadro RTX που βασίζεται στο Turing, είναι η «πρώτη συσκευή GPU στον κόσμο που ανιχνεύει ακτίνες.»

Η αρχιτεκτονική Turing φέρνει μαζί της μια μεγαλύτερη επεξεργασία εύρους ζώνης λόγω των 4.608 CUDA πυρήνων της. Υποστηρίζει επίσης μνήμη GDDR6 υψηλού εύρους ζώνης και την πιο πρόσφατη θύρα VirtualLink – ένα νέο πρότυπο σύνδεσης που μπορεί να τροφοδοτήσει τα ακουστικά VR επόμενης γενιάς, μέσω ενός μόνο καλωδίου USB-C.

Η ενσωμάτωση του υλικού «RT Core» επιτρέπει την ανίχνευση ακτίνων σε πραγματικό χρόνο για εξαιρετικά ρεαλιστικά εφέ φωτισμού. Σύμφωνα με τη Nvidia, οι πυρήνες RT μπορούν να επιτύχουν έως και 10 gigarays ανά δευτερόλεπτο, που θα έχει 25x κέρδος σε σχέση με προηγούμενες GPUs που βασίζονται στο Pascal.

Επιπλέον, η αρχιτεκτονική Turing περιλαμβάνει «Tensor Cores» που σχεδιάστηκαν για να επιταχύνουν τις εργασίες deep learning και neural network. Οι Tensor Cores βοηθούν στην απόδοση των γραφικών, συμπεριλαμβανομένου του deep learning κατά των αλλοιώσεων, η οποία είναι μια σημαντική ανακάλυψη στην παραγωγή υψηλής ποιότητας κινούμενης εικόνας, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ενώ η σειρά Quadro GPU έχει κατασκευαστεί για επαγγελματίες, η ενσωμάτωση του VirtualLink στις κάρτες RTX υποδηλώνει τη συμπερίληψη του συγκεκριμένου VR συνδέσμου και στις GPU GeForce επόμενης γενιάς (τις κάρτες Nvidia που απευθύνονται στους καταναλωτές).

Οι μονάδες GPU Quadro RTX αναμένεται να φθάσουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους στην τιμή των $ 10.000, $ 6.300 και $ 2.300 για τα RTX 8000, 6000 και 5000 αντίστοιχα.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *