ΑρχικήinetΗ Nvidia αποκαλύπτει τη GPU Quadro RTX που βασίζεται στην αρχιτεκτονική Turing

Η Nvidia αποκαλύπτει τη GPU Quadro RTX που βασίζεται στην αρχιτεκτονική Turing

GPUΗ Nvidia παρουσίασε επιτέλους τη νέα αρχιτεκτονική Turing στο SIGGRAPH 2018, μαζί με τα τρία πρώτα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουν την πρώτη Turing GPU.

Παρουσίασε τμήματα της νέας οικογένειας Quadro RTX, τα Quadro RTX 8000, RTX 6000 και RTX 5000 που αποτελούν τώρα τις πιο γρήγορες κάρτες γραφικών της Nvidia και αναμένεται να φτάσουν το τέταρτο τρίμηνο αυτού του έτους. Η Nvidia λέει ότι το Quadro RTX που βασίζεται στο Turing, είναι η “πρώτη συσκευή GPU στον κόσμο που ανιχνεύει ακτίνες.”

Η αρχιτεκτονική Turing φέρνει μαζί της μια μεγαλύτερη επεξεργασία εύρους ζώνης λόγω των 4.608 CUDA πυρήνων της. Υποστηρίζει επίσης μνήμη GDDR6 υψηλού εύρους ζώνης και την πιο πρόσφατη θύρα VirtualLink – ένα νέο πρότυπο σύνδεσης που μπορεί να τροφοδοτήσει τα ακουστικά VR επόμενης γενιάς, μέσω ενός μόνο καλωδίου USB-C.

Η ενσωμάτωση του υλικού “RT Core” επιτρέπει την ανίχνευση ακτίνων σε πραγματικό χρόνο για εξαιρετικά ρεαλιστικά εφέ φωτισμού. Σύμφωνα με τη Nvidia, οι πυρήνες RT μπορούν να επιτύχουν έως και 10 gigarays ανά δευτερόλεπτο, που θα έχει 25x κέρδος σε σχέση με προηγούμενες GPUs που βασίζονται στο Pascal.

Επιπλέον, η αρχιτεκτονική Turing περιλαμβάνει “Tensor Cores” που σχεδιάστηκαν για να επιταχύνουν τις εργασίες deep learning και neural network. Οι Tensor Cores βοηθούν στην απόδοση των γραφικών, συμπεριλαμβανομένου του deep learning κατά των αλλοιώσεων, η οποία είναι μια σημαντική ανακάλυψη στην παραγωγή υψηλής ποιότητας κινούμενης εικόνας, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ενώ η σειρά Quadro GPU έχει κατασκευαστεί για επαγγελματίες, η ενσωμάτωση του VirtualLink στις κάρτες RTX υποδηλώνει τη συμπερίληψη του συγκεκριμένου VR συνδέσμου και στις GPU GeForce επόμενης γενιάς (τις κάρτες Nvidia που απευθύνονται στους καταναλωτές).

Οι μονάδες GPU Quadro RTX αναμένεται να φθάσουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους στην τιμή των $ 10.000, $ 6.300 και $ 2.300 για τα RTX 8000, 6000 και 5000 αντίστοιχα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS