Μια ματιά στις πιο διαδεδομένες τεχνικές hacking
infosec

Μια ματιά στις πιο διαδεδομένες τεχνικές hacking

Εάν έχετε διαβάσει για ιστορικές μάχες, θα γνωρίζεται ότι δεν έχουν υπάρξει δυο ολόιδιοι εχθροί. Ωστόσο πάντα χρησιμοποιούνται κοινές τεχνικές...
Read More
infosec

Τα online trolls και τα bots στην υπηρεσία των πολιτικών!

Όλοι μας έχουμε ακουστά τα “trolls” (ψεύτικοι λογαριασμοί) του διαδικτύου. Μερικοί από εμάς μπορεί, κατά καιρούς, να έχουμε συναντήσει /...
Read More
infosec

Spectre V2 patch: Μείωση της απόδοσης σε Linux έως και 50%

Πόσες θυσίες είσαστε διατεθειμένοι να κάνετε για να σιγουρευτείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι ασφαλής? Οι περισσότεροι χρήστες υπολογιστών που...
Read More
infosec

Apple: Τα security updates σας προστατεύουν από IDN homograph attacks

Πόσο συχνά αναβαθμίζετε τις Apple συσκευές σας; Σε περίπτωση που αμελείτε τις αναβαθμίσεις, ανατρέξτε τώρα στο κινητό σας και κάντε άμεσα...
Read More
infosec

Instagram: Bάζει τέλος στα third-apps και τους ψεύτικους followers

Στον κόσμο του Instagram, οι δημοφιλείς σε όλους «influencers» δεν κρύβουν πλέον, πως αγοράζουν τους ακόλουθους, τα likes και τα...
Read More
Latest Posts

Hackers κλέβουν 11,8 εκατομμύρια από ινδική τράπεζα

Μια Ινδική τράπεζα έχασε 944 εκατομμύρια ρούπια (περίπου 11,8 εκατομμύρια ευρώ) αφού hackers πραγματοποίησαν απατηλές αναλήψεις από atm. H Cosmos Bank ανέφερε ότι οι hackers έκλεψαν στοιχεία εργαζομένων αφού εγκατέστησαν malware στον ATM server της τράπεζας, πρώτου προχωρήσουν στην ταυτόχρονη ανάληψη χρημάτων από 28 διαφορετικές χώρες.

indian bank hackers

Πριν από την επίθεση, το FBI είχε κάνει μια σχετική ανακοίνωση για μια επικείμενη επίθεση που επρόκειτο να συμβεί, αλλά δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για τον εντοπισμό και αποκλεισμό της.

“Από παλιότερες επιθέσεις γνωρίζουμε ότι τέτοιου είδους επιθέσεις εκτελούνται κυρίως προς μικρού ή μεσαίου μεγέθους οργανισμούς, λόγω της (συνήθως) πιο αδύναμης ασφάλειας των συστημάτων τους, αλλά και των πιθανών περισσοτέρων τρωτών σημείων τους.”

Αρχικά, η Ινδική τράπεζα «χτυπήθηκε» με 3 μη εξουσιοδοτημένες μεταφορές χρημάτων μέσω SWIFT προς μια εταιρεία στο Hong Kong. Το ποσό που αποσπάστηκε ήταν περίπου  1,75 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με την τράπεζα, οι hackers κατάφεραν  να παραβιάσουν το κεντρικό switching σύστημα που χρησιμοποιεί η τράπεζα για τις πληρωμές με χρεωστικές κάρτες.

“Κατά την διάρκεια της επίθεσης, ένα proxy switch ενεργοποιήθηκε, και όλες οι μη εξουσιοδοτημένες εγκρίσεις πληρωμών πέρναγαν μέσα από αυτό” δήλωσε η Cosmos.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοιου τύπου επίθεση. Τον Φεβρουάριο, μια άλλη Ινδική τράπεζα με όνομα City Union Bank, έπεσε θύμα παρόμοιας επίθεσης, όταν μια ομάδα hacker κατάφερε να κλέψει 1 εκατομμύριο δολάρια με την ίδια τεχνική που χρησιμοποιήθηκε κατά της Cosmos Bank.

Η σειρά επιθέσεων ξεκινάει όμως ακόμα νωρίτερα, όταν το 2016 μια άλλη τράπεζα με βάση το Μπαγκλαντές έχασε 81 εκατομμύρια δολάρια μετά από επίθεση που πιστεύεται ότι προήλθε από την βόρεια Κορέα.

 

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *