ΑρχικήsecurityHackers κλέβουν 11,8 εκατομμύρια από ινδική τράπεζα

Hackers κλέβουν 11,8 εκατομμύρια από ινδική τράπεζα

Μια Ινδική τράπεζα έχασε 944 εκατομμύρια ρούπια (περίπου 11,8 εκατομμύρια ευρώ) αφού hackers πραγματοποίησαν απατηλές αναλήψεις από atm. H Cosmos Bank ανέφερε ότι οι hackers έκλεψαν στοιχεία εργαζομένων αφού εγκατέστησαν malware στον ATM server της τράπεζας, πρώτου προχωρήσουν στην ταυτόχρονη ανάληψη χρημάτων από 28 διαφορετικές χώρες.

indian bank hackers

Πριν από την επίθεση, το FBI είχε κάνει μια σχετική ανακοίνωση για μια επικείμενη επίθεση που επρόκειτο να συμβεί, αλλά δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για τον εντοπισμό και αποκλεισμό της.

“Από παλιότερες επιθέσεις γνωρίζουμε ότι τέτοιου είδους επιθέσεις εκτελούνται κυρίως προς μικρού ή μεσαίου μεγέθους οργανισμούς, λόγω της (συνήθως) πιο αδύναμης ασφάλειας των συστημάτων τους, αλλά και των πιθανών περισσοτέρων τρωτών σημείων τους.”

Αρχικά, η Ινδική τράπεζα «χτυπήθηκε» με 3 μη εξουσιοδοτημένες μεταφορές χρημάτων μέσω SWIFT προς μια εταιρεία στο Hong Kong. Το ποσό που αποσπάστηκε ήταν περίπου  1,75 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με την τράπεζα, οι hackers κατάφεραν  να παραβιάσουν το κεντρικό switching σύστημα που χρησιμοποιεί η τράπεζα για τις πληρωμές με χρεωστικές κάρτες.

“Κατά την διάρκεια της επίθεσης, ένα proxy switch ενεργοποιήθηκε, και όλες οι μη εξουσιοδοτημένες εγκρίσεις πληρωμών πέρναγαν μέσα από αυτό” δήλωσε η Cosmos.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοιου τύπου επίθεση. Τον Φεβρουάριο, μια άλλη Ινδική τράπεζα με όνομα City Union Bank, έπεσε θύμα παρόμοιας επίθεσης, όταν μια ομάδα hacker κατάφερε να κλέψει 1 εκατομμύριο δολάρια με την ίδια τεχνική που χρησιμοποιήθηκε κατά της Cosmos Bank.

Η σειρά επιθέσεων ξεκινάει όμως ακόμα νωρίτερα, όταν το 2016 μια άλλη τράπεζα με βάση το Μπαγκλαντές έχασε 81 εκατομμύρια δολάρια μετά από επίθεση που πιστεύεται ότι προήλθε από την βόρεια Κορέα.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS