ΑρχικήinetΕπιτέλους η τεχνολογία TIC-TOC θα φέρει το tactile internet!

Επιτέλους η τεχνολογία TIC-TOC θα φέρει το tactile internet!

Έρχεται επιτέλους η επαναστατική τεχνολογία TIC-TOC που θα φέρει το «Tactile Internet» ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα!

TIC

Μερικοί ερευνητές στη Νότιο Κορέα έχουν αναπτύξει τεχνολογίες, οι οποίες είναι εξαιρετικά γρήγορες ως προς την επεξεργασία και μπορούν να βοηθήσουν τον χρήστη να συναντήσει πιο γρήγορα την επόμενη γενιά του internet.

Το εντυπωσιακό νέο λοιπόν είναι πως οι μελετητές στο Ινστιτούτο Έρευνας Ηλεκτρονικών και Τηλεπικοινωνιών στη Νότιο Κορέα ανέπτυξαν τεχνολογία που είναι ικανή να στείλει πακέτα ψηφιακών πληροφοριών στα 25GB/s (gigabits per second), το οποίο είναι δέκα φορές πιο γρήγορο από τις τωρινές ταχύτητες που υπάρχουν. Η συγκεκριμένη τεχνολογία ονομάζεται TIC-TOC και είναι ένα σημαντικό εργαλείο του μελλοντικού «tactile internet», στο οποίο οι πληροφορίες στέλνονται και λαμβάνονται σε ταχύτητες ισοδύναμες της ανθρώπινης αντίληψης.

Για να κατανοήσετε καλύτερα τη διαφορά, αυτό το είδος τεχνολογίας λειτουργεί σε μία αρκετά γρήγορη ταχύτητα που είναι αρκετή για να κατέβει μια ταινία 3GB σε ένα μόνο δευτερόλεπτο! Επιπλέον, το σύστημα TIC-TOC ενεργοποιεί περισσότερα επείγοντα δεδομένα να περάσουν πάνω από άλλα πακέτα πληροφοριών και να μεταφερθούν σε ένα millisecond.

Όσον αφορά την ονομασία, το TIC-TOC αντιστοιχεί στο «Time Controlled Tactile Optical Access» και έχει σχεδιαστεί για να δουλεύει σε 5G δίκτυα. Οι ερευνητές περιμένουν πως η TIC-TOC τεχνολογία θα βοηθήσει να επιταχυνθούν τα virtual reality και augmented reality σε πολλούς τομείς, από την εκπαίδευση, το σύστημα υγείας μέχρι και τη δημόσια ασφάλεια. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι πιθανή η ανάπτυξη και η λειτουργία ενός ρομπότ που θα κάνει εγχείριση σε ένα χειρουργείο και θα ελέγχεται απομακρυσμένα από έναν γιατρό, καθώς η ανταπόκριση θα είναι στιγμιαία.

Σύμφωνα με τον καθοδηγητή του project HwaanSeok Chung, το tactile internet αναμένεται να είναι η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, καθώς θα δούμε ρομπότς, αυτοκίνητα και άλλες μηχανές να είναι συνδεδεμένα με το internet και να βρίσκονται γύρω μας.

Η TIC-TOC τεχνολογία περιέχει chips ελέγχου για την πρόσβαση στο διαδίκτυο και οπτικούς πομποδέκτες για να επιταχύνει το χρόνο επεξεργασίας δεδομένων. Ο οπτικός πομποδέκτης της μετατρέπει την υψηλή ταχύτητα των ηλεκτρικών δεδομένων σε οπτικά σήματα για την μετάδοση μέσω οπτικών ινών. Φυσικά υπάρχουν ακόμα ορισμένα εμπόδια πριν ανακοινωθεί η ημερομηνία κυκλοφορίας, όπως για παράδειγμα η εφαρμογή του συστήματος. Η ομάδα του project εξακολουθεί να ψάχνει λύσεις για τέτοια εμπόδια και αναμένει να ενεργοποιηθεί το tactile internet από την TIC-TOC τεχνολογία μέσα στο επόμενο έτος.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS