ΑρχικήinetΗ NASA υιοθετεί την τεχνολογία Blockchain του bitcoin

Η NASA υιοθετεί την τεχνολογία Blockchain του bitcoin

BlockchainΗ τεχνολογία Blockchain αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της αναπτυσσόμενης βιομηχανίας BitTorrent (BTC) και των Cryptocurrencies. Το Blockchain είναι ένας επαναστατικός τρόπος για τη διατήρηση τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων – επειδή κρατούνται σε πολλαπλές τοποθεσίες, τα αρχεία που κρατά είναι πραγματικά δημόσια και εύκολα επαληθεύσιμα. Και τώρα οι πιο απρόσμενες εφαρμογές της τεχνολογίας έχουν αρχίσει να διερευνώνται.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA εξετάζει τώρα τα οφέλη της τεχνολογίας blockchain.

Ο μηχανικός της NASA Ronald Reisman, θεωρεί ότι τα συστήματα επικοινωνίας που βασίζονται σε Blockchain θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για την παύση των επιθέσεων κατάχρησης και άρνησης παροχής υπηρεσιών, στο αμερικανικό σύστημα ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας.

Το αναμενόμενο σύστημα Automatic Dependent Surveillance-Broadcast (ADS-B), υποτίθεται ότι θα τεθεί σε λειτουργία το 2020, αλλά ο Reisman πιστεύει ότι το σύστημα κινδυνεύει ήδη από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Το ADS-B είναι μια τεχνολογία επιτήρησης στην οποία ένα αεροσκάφος καθορίζει τη θέση του μέσω δορυφορικής πλοήγησης, επιτρέποντας έτσι την παρακολούθησή του.

Ωστόσο, το ADS-B δεν εξασφαλίζει τα σχέδια πτήσεων και τις τοποθεσίες των αεροσκαφών, γεγονός που παρουσιάζει μια σειρά προβλημάτων.

Και η τεχνολογία Blockchain θα μπορούσε να είναι η λύση σε αυτά, πιστεύει ο μηχανικός της NASA Reisman.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η NASA προετοιμάζει τη χρήση ενός ανοικτού πηγαίου κώδικα αποκλεισμού για τα τρωτά σημεία του ADS-B.

Η τεχνολογία blockchain θα μπορούσε να εξασφαλίσει και να βελτιώσει την επικοινωνία μεταξύ των εξουσιοδοτημένων πρακτόρων και να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο να αποκτήσουν εύκολη πρόσβαση οι εγκληματίες τεχνολογίας.

Η πρόταση του Reisman χρησιμοποιεί την “αρχή έκδοσης πιστοποιητικών, την έξυπνη σύμβαση υποστήριξης και τα κανάλια επικοινωνίας υψηλότερου εύρους ζώνης”, για να διασφαλίσει ότι οι επικοινωνίες μεταξύ αεροσκαφών και πρακτόρων, όπως ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας, παραμένουν ασφαλείς.

Ο ίδιος δήλωσε: “Το σύστημα προτείνει τη χρησιμοποίηση ενός blockchain με την επωνυμία Hyperledger Fabric, για να επιδείξει πιθανές λύσεις σε ενοχλητικά τεχνικά θέματα που απειλούν την υιοθέτηση του ADS-B από στρατιωτικές, εταιρικές και άλλες επιχειρήσεις αεροσκαφών που δεν επιθυμούν η λειτουργία και οι κινήσεις τους να γίνονται αντιληπτές από το ευρύ κοινό “.

Το Hyperledger Fabric είναι ένα blockchain που αναπτύσσεται και έχει σχεδιαστεί για επαγγελματική χρήση.

Επιπλέον, ο Reisman πιστεύει ότι το προτεινόμενο πρωτότυπο blockchain μπορεί να «αναπτυχθεί οικονομικά και γρήγορα».

Αναφέρει ότι η χρήση του Hyperledger Fabric μπορεί να πραγματοποιηθεί σε τομείς εκτός της οικονομίας και πιστεύει ότι κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στον κλάδο των αερομεταφορών.

Η Honeywell, ένας σημαντικός κατασκευαστής εξαρτημάτων αεροσκαφών, είναι άλλος ένας βιομηχανικός γίγαντας που έχει εμπιστοσύνη στον ρόλο που μπορεί να παίξει το Blockchain στην αεροδιαστημική βιομηχανία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS