ΑρχικήinetΤο VLC επανέρχεται με περισσότερα χαρακτηριστικά!

Το VLC επανέρχεται με περισσότερα χαρακτηριστικά!

Το VLC το θυμόμαστε όλοι από το 2001, ως ένα δωρεάν και ανοιχτού κώδικα πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων και  framework που χρησιμοποιούσαμε. Πρόκειται για ένα φορητό πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων αλλά και streamer που υποστηρίζει πολλά codec ήχου και βίντεο, καθώς και DVDs, VCDS και άλλα πρωτόκολλα streaming. Έχει τη δυνατότητα να επανακωδικοποιεί αρχεία πολυμέσων και να τα αποθηκεύει σε διάφορες μορφές. Το VLC σημαίνει  VideoLAN Client και διαθέτει διάφορες εκδόσεις για πολλές πλατφόρμες όπως για Microsoft Windows, Mac OS X, GNU/Linux, BeOS, MorphOS, BSD, Solaris, iOS και eComStation.

VLC

Αυτός ο χρησιμότατος media player που όλοι έχουν χρησιμοποιήσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, εξακολουθεί να θριαμβεύει και να πρωτοτυπεί, διότι πάντοτε ήταν ένα βήμα πιο μπροστά από τους ανταγωνιστές.

Τι νεώτερο αναμένουμε από το VLC;

Πιο συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια το VLC έχει μπει στον κλάδο των non-PC platforms, όπως σε συσκευές smartphones, στο Apple TV και το Xbox One. Σύμφωνα με κάποια reports, αποκαλύφθηκε πως το VLC έχει φτάσει τις 3 δισεκατομμύρια λήψεις και θα συνεχίσει να έχει HDR υποστήριξη, καθώς είναι εφικτή μέσω του AV1 format αλλά και υποστήριξη για VR βίντεο!

Όσον αφορά τις συσκευές παιχνιδιών, εκτός από το Xbox app, η εταιρεία θα επεκταθεί και στο Switch, σε συσκευές Roku και στο PS4. Το άσχημο της υπόθεσης είναι πως οι συσκευές παιχνιδιών δεν αποτελούν την νούμερο ένα προτεραιότητα, δεδομένου πως μόνο 12 άτομα συνεισφέρουν στο VLC project αλλά παρόλα αυτά είναι κάτι που σκέφτονται πολύ σοβαρά. Εμείς φυσικά λέμε ναι σε περισσότερες επιλογές ανοιχτού κώδικα!

Επίσης, το VLC μέσα από την εξέλιξή του θα υποστηρίξει σύντομα AirPlay στην έκδοσή του για Android, το οποίο σημαίνει πως αν κάποιος έχει Android κινητό θα μπορεί να συνδεθεί στο Apple TV του και να παρακολουθήσει εκεί το βίντεο που επιθυμεί! Τέλος, οι άνθρωποι που δουλεύουν στην εταιρεία δήλωσαν πως θα προσπαθήσουν να κάνουν όλο και περισσότερες βελτιώσεις όσον αφορά την ανάλυση και την ευκρίνεια, χωρίς να ξεχνούν την προσθήκη του χαρακτηριστικού της εικονικής πραγματικότητας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS