ΑρχικήUpdatesΤο VLC αποκτά ένα νέο user interface και πιθανώς μια νέα web...

Το VLC αποκτά ένα νέο user interface και πιθανώς μια νέα web έκδοση

Από τότε που κυκλοφόρησε πριν από 20 χρόνια, το δωρεάν και ανοιχτού κώδικα μέσο αναπαραγωγής πολυμέσων VLC έχει ληφθεί – από χρήστες – περισσότερες από 3,5 δισεκατομμύρια φορές. Για να γιορτάσει το απίστευτο επίτευγμα, ο προγραμματιστής του VLC και πρόεδρος του ιδρύματος VideoLAN Jean-Baptiste Kempf αποκάλυψε ότι το δημοφιλές media player ετοιμάζεται να λάβει μια σημαντική ενημέρωση το 2021 η οποία θα αλλάξει το user interface του.

VLC

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στο Protocol, ο Kempf αποκάλυψε ότι το νέο UI θα είναι μέρος του VLC 4.0, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά. «Τροποποιήσαμε το interface για να είμαστε λίγο πιο μοντέρνοι», δήλωσε ο Kempf στο Protocol. Δυστυχώς, ο Kempf δεν είπε κάτι παραπάνω σχετικά με το νέο σχεδιασμό.

Η αναθεώρηση θα περιλαμβάνει επίσης integration με περισσότερο διαδικτυακό περιεχόμενο απευθείας στην εφαρμογή, αλλά με έναν τρόπο του VLC, σύμφωνα με τον Kempf. “Αντί να δίνει σε όλους τον ίδιο κατάλογο με βίντεο, το VLC θα λαμβάνει επεκτάσεις για να τραβήξει περιεχόμενο τρίτων”, εξήγησε στο Protocol. “Ωστόσο, ο Kempf άφησε την πόρτα ανοιχτή για την προσθήκη βίντεο που υποστηρίζονται από διαφημίσεις που θα μπορούσαν να προσφέρουν κάποια οικονομική υποστήριξη στο project.”

Επιπλέον, ο Kempf αποκάλυψε ότι το VLC θα αποκτήσει μια νέα έκδοση web. Η ομάδα του VideoLAN εργάζεται σε μια έκδοση που υποστηρίζεται από WebAssembly και JavaScript. Η εφαρμογή είχε προηγουμένως ένα web plug-in που λειτουργούσε όπως το Flash και δεν υποστηρίζεται πλέον από τα περισσότερα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης. Παρεμπιπτόντως, το Flash είναι ένα προϊόν που έφτασε στο τέλος της ζωής του.

Τέλος, ο Kempf είπε ότι το VideoLAN εργάζεται σε μια νέα πρωτοβουλία που ονομάζεται Moviepedia Project, η οποία θα περιλαμβάνει την επεξεργασία από την κοινότητα στο στυλ που το κάνει το Wikipedia.

Δεν είναι σαφές πότε θα είναι διαθέσιμο το VLC 4.0 ή πότε θα λανσαριστεί το Moviepedia Project, αλλά με τον Kempf να μοιράζεται κάποιες λεπτομέρειες, ελπίζουμε ότι θα συμβεί άμεσα.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS