ΑρχικήyoutubeΌλα όσα θέλετε να μάθετε για το Apple Watch και την πορεία...

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το Apple Watch και την πορεία του

Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός, ότι η Apple είναι μία από τις καλύτερες εταιρείες στον κόσμο στον τομέα της.

Apple Watch

Ήδη από την εποχή που Διευθύνων Σύμβουλος της Αpple ήταν ο θρυλικός Steve Jobs, η εταιρεία έχει προσφέρει πολλές καινοτομίες μέσω των προϊόντων της. Μάλιστα μερικά από αυτά τα προϊόντα, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και για άλλες εταιρίες, οι οποίες προχώρησαν στις δικές τους εκδοχές.

Ορισμένα από τα gadgets που κυκλοφόρησε πρώτη η Apple, κατάφεραν να προκάλεσαν φρενίτιδα, με εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο να τα επιλέγουν. Ένα από αυτά τα gadgets είναι και το Apple Watch, το οποίο όπως τα περισσότερα δημιουργήματα της εταιρείας, έχει χιλιάδες θερμούς υποστηρικτές.

Οι δύο εμπνευστές πίσω από τη δημιουργία του Apple Watch, ήταν ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού της Apple, Jony Ive και ο Αντιπρόεδρος Τεχνολογίας, Kevin Lynch. Η ομάδα σχεδιασμού είχε το στόχο να δημιουργήσει μια διεπαφή χρήστη που θα επιτρέπει γρήγορες και σύντομες απαντήσεις, αντί για παρατεταμένη αλληλεπίδραση.

Apple Watch 1

Το πρώτο μοντέλο smartwatch της εταιρείας, το Apple Watch 1 ανακοινώθηκε από τον Cook σε μια εκδήλωση τον Σεπτέμβριο του 2014, όπου έγινε δεκτό με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και ανυπομονησία μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του στις 24 Απριλίου του 2015.

Διαθέτει οθόνη Retina με Force Touch και έχει ανθεκτικότητα στο νερό, δεν ενδείκνυται όμως για κολύμπι. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας φτάνει τις 18 ώρες, ενώ προσφέρει και 8GB μνήμης.

Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του είναι η παρακολούθηση της δραστηριότητάς σας, συμπεριλαμβανομένης της καθημερινής άσκησης, μετρώντας για παράδειγμα πόσο περπατήσατε σε μία μέρα. Επίσης επιτρέπει να παρακολουθείτε την λειτουργία της καρδίας, για να γνωρίζετε πότε παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα.

Το Αpple Watch είναι σε θέση να λαμβάνει τηλεφωνικές κλήσεις, καθώς και iMessages και SMS, ενώ μπορεί επίσης να τρέχει εφαρμογές τρίτων και να χρησιμοποιεί το χαρακτηριστικό της Apple Handoff, με άλλες συσκευές της εταιρείας.

Ακόμα μπορεί να ελέγξει τo Apple TV, καθώς και να ενεργεί ως ένα walkie-talkie, ενώ διαθέτει και σκόπευτρο για την κάμερα του iPhone. Άλλες δυνατότητες που προσφέρει είναι το Apple Pay για να κάνετε τις αγορές σας και ενσωματωμένο τον Siri voice assistant.

Φυσικά, ως το πρώτο μοντέλο smartwatch που κυκλοφόρησε η εταιρεία, είχε αρκετές ατέλειες, όπως για παράδειγμα ότι οι λειτουργίες που είχαν να κάνουν με την υγεία, κατανάλωναν πολύ γρήγορα τη μπαταρία. Ένα ακόμα πρόβλημα ήταν ότι τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά του, λειτουργούσαν μόνο όσο ήταν συνδεδεμένο με το iPhone.

Apple Watch 2

Το Apple Watch 2, κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2016, με ορισμένες βασικές βελτιώσεις, η πιο σημαντική από τις οποίες ήταν η ενσωμάτωση GPS, για να μην χρειάζεται πλέον συνδυασμός με iPhone για να προσφέρει πλοήγηση.

Τα χαρακτηριστικά παρακολούθησης φυσικής κατάστασης παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό τα ίδια, αλλά το Apple Watch 2 διαθέτει ανθεκτικότητα στο νερό έως και 50 μέτρα, οπότε μπορεί να φορεθεί στο κολύμπι. Το ρολόι έχει επίσης ενημερωμένο επεξεργαστή, που είναι πιο γρήγορος και έχει πιο φωτεινή οθόνη. Ωστόσο όπως και ο προκάτοχός του έχει μικρή διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Το Σεπτέμβριο του 2017, η Apple κυκλοφόρησε το επόμενο μοντέλο Apple Watch, το Apple Watch Series 3, βελτίωσε ακόμα περισσότερο τα ήδη υπάρχοντα χαρακτηριστικά.

Διαθέτει έναν ταχύτερο επεξεργαστή, ενημερωμένη συνδεσιμότητα Bluetooth, περισσότερη μνήμη RAM και ένα Siri που μπορεί να μιλήσει και όχι απλώς να ανταποκρίνεται σε εντολές. Στα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται κι ένα βαρομετρικό υψόμετρο για ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες πλοήγησης.

Στα μειονεκτήματα, η μπαταρία απαιτεί ακόμα καθημερινή φόρτιση. Επίσης, με το Apple Watch 3, η σύνδεση με παλαιότερα iPhone μπορεί να είναι δύσκολη. Συγκεκριμένα, αυτή η έκδοση του ρολογιού απαιτεί iPhone 6 ή νεότερο μοντέλο, εάν ο χρήστης σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες κινητής τηλεφωνίας που προσφέρει.

Apple Watch 4

Το Σεπτέμβριο του 2018, η εταιρεία κυκλοφόρησε την τέταρτη γενιά smartwatches της, το Apple Watch 4, το οποίο περιλαμβάνει πολλά νέα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά.

Το Apple Watch 4 είναι πολύ πιο γρήγορο και πολύ πιο ισχυρό από τον προκάτοχό του, λόγω του νέου επεξεργαστή Dual-Core 64-bit. Αυτό σημαίνει ότι το Apple Watch 4 έχει καλύτερο επεξεργαστή από το iPhone 6. Άλλες βελτιώσεις στο Apple Watch 4 περιλαμβάνουν καλύτερο Bluetooth, βελτιωμένους μετρητές κίνησης και τοποθεσίας, καθώς και ακόμη πιο προηγμένη παρακολούθηση υγείας και φυσικής κατάστασης. Στην πραγματικότητα, η τεχνολογία παρακολούθησης της καρδιάς σε αυτό το ρολόι έχει προχωρήσει τόσο πολύ, ώστε υποστηρίζεται επίσημα από το American Heart Association.

 Apple Watch

Το Apple Watch Series 5 είναι το μοντέλο έκτης γενιάς του Apple Watch. Κυκλοφόρησε στις 20 Σεπτεμβρίου 2019 κατά τη διάρκεια μιας ειδικής εκδήλωσης της Apple παράλληλα με το iPhone 11. Η βασική του βελτίωση σε σχέση με τον προκάτοχό του είναι η οθόνη always-on. Αυτό σημαίνει ότι η οθόνη του είναι πάντα ενεργή, ώστε να διευκολύνει το χρήστη.

Πρόσθετες βελτιώσεις περιλαμβάνουν: Διεθνείς κλήσεις έκτακτης ανάγκης σε περισσότερες από 150 χώρες, προσθήκη ενός μαγνητόμετρου, το οποίο επιτρέπει τη λειτουργία πυξίδας, διπλασιασμός της χωρητικότητας αποθήκευσης στα 32 GB και βελτιωμένο αισθητήρα φωτισμού περιβάλλοντος. Το Apple Watch Series 5 διακόπηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2020, μετά την κυκλοφορία του Apple Watch Series 6.

Apple Watch

Το πιο πρόσφατο μοντέλο Αpple Watch είναι το Apple Watch Series 6, το οποίο κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2020, μαζί με το Apple Watch SE.

Το Apple Watch Series 6 διαθέτει το τελευταίο τσιπ S6 της Apple, το οποίο είναι γρήγορο και κερδίζει ακόμα και την καλύτερη απόδοση των ανταγωνιστών του. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι επίσης εξαιρετικά βελτιωμένη από τα υπόλοιπα μοντέλα, ξεπερνώντας τις 36 ώρες. Το ρολόι τρέχει την τελευταία έκδοση του WatchOS 7 της Αpple.

Πέρα από τον αισθητήρα καρδιακού ρυθμού και ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ΗΚΓ), το Αpple Watch Series 6 διαθέτει κι έναν νέο αισθητήρα στο πίσω μέρος που μετρά τον κορεσμό οξυγόνου του αίματος, γνωστό ως SpO2, το οποίο αποτελεί αναμφισβήτητα το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του. Για να γίνει η μέτρηση, πρέπει να το ενεργοποιήσετε χειροκίνητα και να παραμείνετε ακίνητοι με τον καρπό σας να ακουμπά σε ένα τραπέζι για 15 δευτερόλεπτα.

Επίσης διαθέτει μια πολύ χρήσιμη λειτουργεία που μετράει 20 δευτρόλεπτα όσο πλένετε τα χέρια σας για να είναι πιο αποτελεσματικός ο καθαρισμός τους.

Apple Watch

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που ένα smart watch είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην καθημερινότητά μας:

Είναι χρήσιμο στα ταξίδια, καθώς μπορούν με ειδικές δονήσεις να σας κατευθύνουν στον προορισμό σας χωρίς να χρειάζεται να κοιτάτε διαρκώς την οθόνη.

Βοηθάει να βρείτε το χαμένο σας κινητό. Τα περισσότερα smart watches έχουν λειτουργία “Εύρεσης τηλεφώνου”. Μπορείτε να συνδέσετε το τηλέφωνό σας ή οποιαδήποτε συσκευή με αυτό και να το καλείτε μέσω του ρολογιού σας όποτε θέλετε.

Διευκολύνει την άθληση, παρακολουθώντας τη φυσική κατάσταση και μετρώντας το χρόνο που ασκείστε, χωρίς να χρειάζεται να κρατάτε μία συσκευή.

Επιτρέπει εύκολη απάντηση σε κλήσεις και μηνύματα, ακόμα κι όταν βρίσκεται σε χώρους όπως μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η μπαταρία του μπορεί να διαρκέει περισσότερο από ένα smartphone επιτρέποντας να διεκπεραιώσετε τις υποχρεώσεις σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS