ΑρχικήinetΗ Google και η NASA βρίσκουν απομακρυσμένο πλανήτη χρησιμοποιώντας AI

Η Google και η NASA βρίσκουν απομακρυσμένο πλανήτη χρησιμοποιώντας AI

GoogleΧάρη στην Google και τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, γνωρίζουμε τώρα ότι το ηλιακό μας σύστημα είναι λίγο πιο μοναδικό από όσο πιστεύαμε.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν έναν όγδοο πλανήτη που περιστρέφεται γύρω από το αστέρι Kepler-90 που μοιάζει με ήλιο και βρίσκεται 2.545 έτη φωτός μακριά. Αυτό σημαίνει ότι το ηλιακό μας σύστημα και το Kepler 90 συνδέονται τώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό γνωστών πλανητών μέσα σε ένα σύστημα αστέρων.

Ο νέος πλανήτης, που ονομάζεται Kepler-90i, βρέθηκε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία μηχανικής μάθησης από την Google, που διδάσκει αποτελεσματικά έναν υπολογιστή για να εντοπίζει τα πρότυπα σε μεγάλα σύνολα δεδομένων.

Σε αυτή την περίπτωση, το σύνολο δεδομένων συγκεντρώθηκε από σήματα που εντοπίστηκαν από το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler Space Node, το οποίο ανακαλύπτει πλανήτες εντοπίζοντας τις ελαφρές βυθίσεις στο φως ενός αστεριού που συμβαίνουν όταν ένας πλανήτης περνά μπροστά από το αστέρι του από την πλευρά της γης. Αυτή η κίνηση ονομάζεται διέλευση.

Ο αστρονόμος Andrew Vanderburg και ο Christopher Shallue της Google εκπαιδεύουν την τεχνητή νοημοσύνη, δείχνοντάς της πρώτα πώς να διαλέγει τις διαδρομές από 15.000 σήματα που ήδη γνώριζαν από πραγματικούς εξωπλανήτες, δήλωσε η NASA.

Μετά από αυτό, προχώρησαν στα πιο γρήγορα. Οι Vanderburg και Shallue χρησιμοποίησαν τότε την τεχνολογία για να δουν τα δεδομένα από 670 άλλα συστήματα αστέρων που ήξεραν ότι είχαν πλανήτες για να βρουν άλλους κόσμους που μπορεί να κρύβονται στα δεδομένα.

Το Kepler-90i είναι ένας από αυτούς τους κόσμους.

“Έχουμε πολλά ψευδώς θετικά αποτελέσματα για πλανήτες, αλλά και δυνητικά πιο αληθινούς πλανήτες”, δήλωσε ο Vanderburg σε μια δήλωση. “Είναι σαν να ψάχνεις με κόσκινο μέσα στις πέτρες για να βρεις διαμάντια. Εάν έχεις ένα λεπτότερο κόσκινο τότε θα πιάσεις περισσότερες πέτρες αλλά ίσως να βρεις και περισσότερα κοσμήματα.”

Οι επιστήμονες βρήκαν επίσης έναν άλλο πλανήτη, τον Kepler-80g, που περιβάλλει ένα αστέρι με πέντε άλλους πλανήτες.

Το Kepler-90i ωστόσο είναι ένας μάλλον δύσκολος πλανήτης για να ζήσει κανείς!

Ενώ το έδαφος είναι βραχώδες, είναι επίσης εξαιρετικά καυτό. Ο πλανήτης ολοκληρώνει μια τροχιά του αστέρα του κάθε 14,4 ημέρες της Γης και πιθανότατα έχει μέση θερμοκρασία επιφάνειας περίπου 800 βαθμούς Φαρενάιτ.

Το σύστημα Kepler 90 είναι επίσης πολύ διαφορετικό από το δικό μας. Εάν και οι οκτώ πλανήτες σε αυτό το σύστημα μετακινηθούν στο ηλιακό μας σύστημα, όλοι θα ενταχθούν στην τροχιά της Γης. Με άλλα λόγια, όλοι οι πλανήτες είναι πιο κοντά στο Kepler 90 από ό, τι η Γη μας είναι στον ήλιο, σύμφωνα με τη NASA.

“Αυτά τα αποτελέσματα καταδεικνύουν τη διαχρονική αξία της αποστολής του Kepler”, δήλωσε ο Jessie Dotson, επιστήμονας του έργου του Kepler.

“Οι νέοι τρόποι εξέτασης των δεδομένων – όπως αυτή η έρευνα σε πρώιμο στάδιο για την εφαρμογή αλγορίθμων μηχανικής μάθησης – υπόσχονται να συνεχίσουν να αποδίδουν σημαντικές προόδους στην κατανόηση των πλανητικών συστημάτων γύρω από άλλα άστρα. Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν περισσότερα πρώτα στοιχεία στα δεδομένα που περιμένουν τους ανθρώπους να τα βρουν.”

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS