ΑρχικήinetΤο Pundi X Blockchain προχωράει ακόμα πιο πολύ με την κρυπτογραφία

Το Pundi X Blockchain προχωράει ακόμα πιο πολύ με την κρυπτογραφία

Στο CES 2019, πήραμε μία πρώτη γεύση για τη συσκευή Pundi X XPhone. Πρόκειται για ένα Android-based κινητό, το οποίο χρησιμοποιεί μια τεχνολογία “blockchain” με σκοπό την πραγματοποίηση κρυπτογραφημένων τηλεφωνικών κλήσεων και μηνυμάτων.

Pundi X

Η συσκευή που παρουσιάστηκε στο CES ήταν ένα prototype αλλά η Pundi X δεν ανέφερε πολλά σχετικά με τις λεπτομέρειες. Όσον αφορά τον σχεδιασμό, η συσκευή φάνηκε να είναι ωραία και μεγάλου μεγέθους αλλά με ασυνήθιστες τετράγωνες γωνίες. Η νέα συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2019, με αναβαθμισμένο hardware, όπως αναφέρθηκε από τον Manager της Pundi X, Marcus Leblanc.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εντοπίζεται στο λογισμικό του κινητού. Για την ακρίβεια, το τηλέφωνο μπορεί να λειτουργήσει στο κανονικό Android mode αλλά και να αλλάξει στο νέο «Blockchain mode», το οποίο χρησιμοποιείται για να κάνει κρυπτογραφημένες τις κλήσεις και τα μηνύματα σε άλλα XPhones. Τα blockchains για κάθε συσκευή λειτουργούν ως nodes στο δίκτυο και ζητούν άλλες πληροφορίες μόνο από άλλα αξιόπιστα nodes.

Πώς θα λειτουργεί το blockchain στα νέα κινητά της εταιρείας;

Ουσιαστικά το δίκτυο της Pundi X που βασίζεται στο blockchain δημιουργεί ένα κρυπτογραφημένο mini-internet μέσα στο διαδίκτυο και τα κινητά εντοπίζουν τα υπόλοιπα χρησιμοποιώντας διευθύνσεις που έχουν αποθηκευτεί στα blockchains. Στη συνέχεια, μπορεί να κάνει κάποιος voice-over-IP κλήσεις ή να αποκτήσει πρόσβαση σε δημόσιο περιεχόμενο που έχει αποθηκευτεί σε άλλες συσκευές Xphone, με τη χρήση ενός fxtp:// πρωτοκόλλου.

Πέραν αυτού, η Pundi X επιχειρεί με τα Xphone να δείξει τη λειτουργία ενός δικτύου από mobile επικοινωνίες, χωρίς να βασίζεται σε ένα κεντρικό σύστημα αλλαγής για addressing και routing. Αντίθετα, ο στόχος είναι να υπάρξει ένα αξιόπιστα κρυπτογραφημένο, peer-to-peer δίκτυο που απελευθερώνει τις επικοινωνίες και να μην περνούν πρώτα μέσω φορέων. Ο Leblanc δήλωσε πως ο κυριότερος στόχος από τη νέα συσκευή είναι να μπορεί το ROM που είναι ήδη διαθέσιμο να μπει σε οποιαδήποτε Android συσκευή.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS