ΑρχικήinetΣύντομα μπορεί να έρθει τεράστια αλλαγή στο Android Q!

Σύντομα μπορεί να έρθει τεράστια αλλαγή στο Android Q!

Η Google ετοιμάζεται σύντομα να αποκαλύψει τις μορφές της τελευταίας σειράς Android, ενώ φημολογείται πως θα υπάρξει ένα τεράστιο visual makeover στο Android Q! Η τελευταία πληροφορία αποκαλύφθηκε από την Android Police και επισημάνθηκε πως οι αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στο Android Q σχετίζονται με το user interface των smartphones στο σχήμα του system-wide Dark Mode UI. Αυτό δηλώθηκε απευθείας από τον Googler Lukasz Zbylut, μέσω μιας δημοσίευσης του Chromium bug tracker. Επιπλέον, ο ίδιος αποκάλυψε πως ο γίγαντας της μηχανής αναζήτησης σχεδιάζει να μετατρέψει όλα τα UI στοιχεία των εφαρμογών σε μαύρο theme. Αυτή η αλλαγή θα έρθει μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες, η οποία θα συμβαδίσει χρονικά με το Google IO 2019.

Android Q

Πιο συγκεκριμένα, η λειτουργία dark-mode αποτελεί ένα εγκεκριμένο Q χαρακτηριστικό. Ο κύριος στόχος της ομάδας Q είναι να διασφαλίσει πως όλα τα preloaded apps υποστηρίζουν την προαναφερόμενη λειτουργία για να καταφέρει να περαστούν επιτυχώς όλα τα UI στοιχεία τουλάχιστον μέχρι το Μάιο του 2019.

Από τη δική της πλευρά, η Google έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία με τη δική της εφαρμογή μηνυμάτων, η οποία τώρα έχει τη λειτουργία dark-mode. Το ίδιο μπορούμε να αναμένουμε και για άλλα native apps αρκετά σύντομα.

Όσον αφορά το Chromium post, ο προαναφερόμενος Googler αναφέρει πως η ομάδα του Chrome μπορεί να φέρει το Dark Mode ως μία εναλλακτική επιλογή μέσα στο browser. Επίσης, αυτό σημαίνει πως θα υπάρξουν αλλαγές στο omnibox, το overflow menu, το tab switcher και αλλού. Ο ίδιος δήλωσε επίσης πως θα μπορούσε να προστεθεί για το dark-mode ένα «master setting» στο Android Q, μέσω των Settings>Display>Dark Mode.

Παρόλα αυτά, το μεγαλύτερο ερώτημα είναι αν το Android Q με την νέα αλλαγή θα κυκλοφορήσει την ίδια στιγμή που θα βγει και το IO 2019 από την Google. Αν και η Android Police είχε αναφερθεί σε αλλαγές σε δημοσιεύματά της από τον Οκτώβριο του 2018, μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το αν θα είναι εφικτή η υποστήριξη του dark-mode από όλες τις εφαρμογές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS