Κυριακή, 31 Μαΐου, 23:45
Αρχική inet Σύντομα μπορεί να έρθει τεράστια αλλαγή στο Android Q!

Σύντομα μπορεί να έρθει τεράστια αλλαγή στο Android Q!

Η Google ετοιμάζεται σύντομα να αποκαλύψει τις μορφές της τελευταίας σειράς Android, ενώ φημολογείται πως θα υπάρξει ένα τεράστιο visual makeover στο Android Q! Η τελευταία πληροφορία αποκαλύφθηκε από την Android Police και επισημάνθηκε πως οι αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στο Android Q σχετίζονται με το user interface των smartphones στο σχήμα του system-wide Dark Mode UI. Αυτό δηλώθηκε απευθείας από τον Googler Lukasz Zbylut, μέσω μιας δημοσίευσης του Chromium bug tracker. Επιπλέον, ο ίδιος αποκάλυψε πως ο γίγαντας της μηχανής αναζήτησης σχεδιάζει να μετατρέψει όλα τα UI στοιχεία των εφαρμογών σε μαύρο theme. Αυτή η αλλαγή θα έρθει μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες, η οποία θα συμβαδίσει χρονικά με το Google IO 2019.

Android Q

Πιο συγκεκριμένα, η λειτουργία dark-mode αποτελεί ένα εγκεκριμένο Q χαρακτηριστικό. Ο κύριος στόχος της ομάδας Q είναι να διασφαλίσει πως όλα τα preloaded apps υποστηρίζουν την προαναφερόμενη λειτουργία για να καταφέρει να περαστούν επιτυχώς όλα τα UI στοιχεία τουλάχιστον μέχρι το Μάιο του 2019.

Από τη δική της πλευρά, η Google έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία με τη δική της εφαρμογή μηνυμάτων, η οποία τώρα έχει τη λειτουργία dark-mode. Το ίδιο μπορούμε να αναμένουμε και για άλλα native apps αρκετά σύντομα.

Όσον αφορά το Chromium post, ο προαναφερόμενος Googler αναφέρει πως η ομάδα του Chrome μπορεί να φέρει το Dark Mode ως μία εναλλακτική επιλογή μέσα στο browser. Επίσης, αυτό σημαίνει πως θα υπάρξουν αλλαγές στο omnibox, το overflow menu, το tab switcher και αλλού. Ο ίδιος δήλωσε επίσης πως θα μπορούσε να προστεθεί για το dark-mode ένα «master setting» στο Android Q, μέσω των Settings>Display>Dark Mode.

Παρόλα αυτά, το μεγαλύτερο ερώτημα είναι αν το Android Q με την νέα αλλαγή θα κυκλοφορήσει την ίδια στιγμή που θα βγει και το IO 2019 από την Google. Αν και η Android Police είχε αναφερθεί σε αλλαγές σε δημοσιεύματά της από τον Οκτώβριο του 2018, μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το αν θα είναι εφικτή η υποστήριξη του dark-mode από όλες τις εφαρμογές.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν πιστεύω ότι οι μόνες αλλαγές που χρειάζεται το Android είναι το περιβάλλον εργασίας.
    Ελπίζω να έχει και πολλές άλλες εσωτερικές αλλαγές (προς τα καλύτερο φυσικά)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.