ΑρχικήsecurityΗ Google μπλόκαρε λογαριασμούς αξιωματούχων στη Βαλτιμόρη

Η Google μπλόκαρε λογαριασμούς αξιωματούχων στη Βαλτιμόρη

Google

Θύμα επίθεσης ransomware, φαίνεται πως έπεσε η κυβέρνηση της Βαλτιμόρης, η οποία προσπαθεί να επαναφέρει τα συστήματά της που είχαν κλειδωθεί σχεδόν ολοκληρωτικά. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ένα ακόμα πρόβλημα εμφανίστηκε καθώς η Google μπλόκαρε τμήματα της πόλης από τη χρήση των λογαριασμών τους στο Gmail.

Στις 7 Μαΐου του 2019, πραγματοποιήθηκε μία επίθεση ransomware στα κυβερνητικά συστήματα της Βαλτιμόρης, τα οποία περιλάμβαναν και emails. Στη συνέχεια οι κακόβουλοι παράγοντες που είχαν εγκαταστήσει το ransomware ζήτησαν από την πόλη ένα χρηματικό ποσό, προκειμένου να σταματήσουν την επίθεση. Μετά από λίγες εβδομάδες, η πόλη φάνηκε να ανακάμπτει από το σύνολο της επίθεσης, η οποία φαίνεται ότι στόχευσε το σύστημα πληρωμής των λογαριασμών ύδατος και λοιπών παρόμοιων υπηρεσιών. Αν και οι υπάλληλοι κάνουν ό, τι μπορούν για να χειριστούν το θέμα το οποίο στην πραγματικότητα θα απαιτούσε μερικούς μήνες για να επιλυθεί, υπάρχουν πολλοί που επέλεξαν να δημιουργήσουν λογαριασμούς Gmail για να μπορέσουν να παραμείνουν λειτουργικοί.

Το Gmail διαχωρίζει πλέον τους ιδιωτικούς από τους λογαριασμούς που χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις και άλλους οργανισμούς, απαιτώντας από τους δεύτερους να πληρώνουν για τις υπηρεσία του. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συστήματα της Google απαίτησαν από τους αξιωματούχους της πόλης να κλείσουν τους προσωρινούς λογαριασμούς τους, ενώ οι λογαριασμοί email του υγειονομικού τμήματος της πόλης, των συμβούλων και του γραφείου του δημάρχου απορρίφθηκαν.

Ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι το σύστημα ασφαλείας του Gmail ανίχνευσε τη δημιουργία πολλών λογαριασμών σε σύντομο χρονικό διάστημα και δεν είχε άλλη επιλογή παρά να τους απενεργοποιήσει αμέσως.

“Αυτοί οι λογαριασμοί απενεργοποιήθηκαν επειδή η δημιουργία ενός μεγάλου αριθμού νέων λογαριασμών ενεργοποίησε το αυτοματοποιημένο σύστημα ασφαλείας της Google. Το όριο είναι περίπου 50 λογαριασμοί, έτσι η δημιουργία περισσότερων πυροδότησε τα συστήματά της.”

“Έχουμε αποκαταστήσει την πρόσβαση στους λογαριασμούς του Gmail για τους αξιωματούχους της πόλης της Βαλτιμόρης. Τα αυτοματοποιημένα συστήματα ασφαλείας μας απενεργοποίησαν τους λογαριασμούς λόγω της μαζικής δημιουργίας πολλών λογαριασμών Gmail από το ίδιο δίκτυο.”

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα που αντιμετώπισε η Βαλτιμόρη θα μπορούσε να αποφευχθεί αν είχε δημιουργηθεί μόνο ένας κυβερνητικός λογαριασμός Google GSuite ή ακόμα και ένας κανονικός λογαριασμός GSuite, με κόστος $ 6 ανά χρήστη το μήνα.

Οι οργανισμοί μπορούν από αυτήν την εμπειρία να αναβαθμίσουν τους λογαριασμούς τους ή να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό GSuite, ώστε να εμποδίσουν την επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS