ΑρχικήsecurityΠόλη της Florida πληρώνει 600.000 δολάρια σε συμμορία ransomware

Πόλη της Florida πληρώνει 600.000 δολάρια σε συμμορία ransomware

Πόλη Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, η πόλη Riviera Beach, στη Florida, έπεσε θύμα ransomware επίθεσης. Οι hackers έκλεψαν σημαντικά δεδομένα και ζήτησαν χρήματα. Χθες, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης πήρε την απόφαση να δώσει, τελικά, το απαιτούμενο χρηματικό ποσό (πάνω από 600.000 δολάρια), προκειμένου να αποκτηθούν ξανά τα κρυπτογραφημένα δεδομένα.

Πέρασαν περίπου τρεις εβδομάδες, για να παρθεί αυτή η απόφαση, καθώς οι αξιωματούχοι της πόλης προσπαθούσαν να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέκυψαν στον εκβιασμό των hackers, αφού διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να ανακτήσουν τα αρχεία της πόλης.

Επίθεση

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου, όταν ένας υπάλληλος της αστυνομικής υπηρεσίας της Riviera Beach άνοιξε ένα email. Αυτό ήταν αρκετό για να μολυνθεί όλο το δίκτυο της πόλης με το ransomware.

Το ransomware κλείδωσε όλα τα αρχεία και έκλεισε όλες τις υπηρεσίες της πόλης. Από τότε, καμιά υπηρεσία στη Riviera Beach δεν λειτουργεί, παρά μόνο η υπηρεσία για τα επείγοντα περιστατικά, αν και αυτή αντιμετωπίζει κάποια θέματα.

Το website της πόλης, ο mail server και το σύστημα πληρωμών είναι εκτός λειτουργίας, από εκείνη την ημέρα. Πλέον, η επικοινωνία μέσα στην πόλη γίνεται πρόσωπο με πρόσωπο, μέσω τηλεφώνου ή μέσω τοιχοκολλημένων ανακοινώσεων.

Όλη αυτή η κατάσταση έχει μεγάλες συνέπειες για τους κατοίκους της πόλης.

Η πόλη πληρώνει άλλα 941.000 δολάρια για νέα συστήματα

Οι αξιωματούχοι της πόλης πραγματοποίησαν μια πρώτη συνάντηση στις 3 Ιουνίου, πέντε ημέρες μετά την επίθεση, και αποφάσισαν να επενδύσουν σε νέο εξοπλισμό. Συγκεκριμένα, θα δοθούν 941.000 δολάρια για την απόκτηση 310 νέων desktop υπολογιστών και 90 νέων λάπτοπ, σε μια προσπάθεια να χτιστεί από την αρχή η IT υποδομή της πόλης.

Αρχικά, η πόλη δεν ήθελε να υποκύψει στον εκβιασμό της συμμορίας και να δώσει το χρηματικό ποσό. Ωστόσο, όσο περνούσε ο καιρός, και με την πίεση, που υπήρξε, λόγω του ότι όλες οι υπηρεσίες παρέμεναν κλειστές, οι αρμόδιοι διαπίστωσαν ότι δεν είχαν άλλη επιλογή. Ο μόνος τρόπος για την ανάκτηση των παλιών αρχείων τους ήταν να δώσουν τα χρήματα.

Τη Δευτέρα, οι αξιωματούχοι της πόλης συναντήθηκαν ξανά και με ομόφωνη απόφαση επέτρεψαν στο αρμόδιο άτομο να πληρώσει τα 65 bitcoins (603.000 δολάρια) στους εγκληματίες.

Η πόλη Riviera Beach είναι ένα προάστιο βόρεια της Palm Beach στη Florida. Πέρυσι, ένα άλλο προάστιο, η Palm Springs είχε πέσει, επίσης, θύμα ransomware επίθεσης. Σε εκείνη την περίπτωση, η πόλη πλήρωσε το χρηματικό ποσό, αλλά έχασε δεδομένα δύο χρόνων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS