ΑρχικήsecurityRansomware σταματά την παραγωγή σε μεγάλο προμηθευτή εξοπλισμού αεροπλάνων

Ransomware σταματά την παραγωγή σε μεγάλο προμηθευτή εξοπλισμού αεροπλάνων

Ransomware Μια νέα επίθεση ransomware έρχεται στο φως, και αυτή τη φορά θύμα της είναι η εταιρεία ASCO, ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές εξοπλισμού αεροπλάνων στον κόσμο. Το ransomware μόλυνε το εργοστάσιο της εταιρείας στην περιοχή Zaventem, στο Βέλγιο.

Το πλήγμα ήταν μεγάλο, αφού η εταιρεία αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή για λίγο διάστημα, στέλνοντας στο σπίτι 1.000 από τους 1.400 εργαζομένους της.

Η ASCO υπολόγιζε ότι η διακοπή της παραγωγής θα διαρκούσε 2-3 μέρες, από τη Δευτέρα ως την Τετάρτη, αλλά τα ΜΜΕ του Βελγίου ανέφεραν ότι το πρόβλημα δεν έχει αντιμετωπιστεί και ότι η διακοπή θα συνεχίσει μέχρι και το Σαββατοκύριακο.

Διακοπή της παραγωγής στα εργοστάσια τεσσάρων χωρών

Όπως είπαμε και παραπάνω, το ransomware έπληξε αρχικά το εργοστάσιο, που βρίσκεται στο Βέλγιο. Η επίθεση έγινε την περασμένη Παρασκευή, 7 Ιουνίου. Ωστόσο, η ASCO έκλεισε, επίσης, τα εργοστάσια στη Γερμανία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ.

Από την επίθεση, δεν επηρεάστηκαν τα γραφεία της εταιρείας στη Γαλλία και τη Βραζιλία.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν ο λόγος, που έκλεισαν και τα υπόλοιπα εργοστάσια, είναι ένα προληπτικό μέτρο ή αν το ransomware εξαπλώθηκε και στα συστήματα των υπόλοιπων εργοστασίων.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι μάλλον η πρόληψη, καθώς τα εργοστάσια συνήθως δεν συνδέονται μεταξύ τους, ώστε να μην σταματάει η παραγωγή σε όλα, σε περίπτωση που συμβεί κάτι σε ένα από αυτά.

Η ίδια η εταιρεία δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Η ASCO είναι ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές εξοπλισμού αεροπλάνων. Μερικοί από τους πελάτες της είναι τα μεγαλύτερα ονόματα στις αεροπορικές μεταφορές και στο στρατιωτικό τομέα (Airbus, Boeing, Bombardier και Lockheed Martin).

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες για το ransomware, που μόλυνε τα συστήματα του εργοστασίου στο Βέλγιο.

Κάποιους μήνες πριν, η εταιρεία Norsk Hydro, είχε πέσει, επίσης, θύμα επίθεσης ransomware. Σε αντίθεση με την ASCO, η οποία δεν έχει δηλώσει τίποτα, η Norsk Hydro παρείχε συνεχείς ενημερώσεις για το περιστατικό.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα, τι μέτρα έχει λάβει η ASCO για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Μπορεί να έχει ήδη πληρώσει τα λύτρα ή να σκέφτεται να το κάνει σύντομα, μπορεί να προετοιμάζει την ανάκτηση των αρχείων της από αντίγραφα ασφαλείας ή ακόμα και να αγοράζει νέα συστήματα για να φτιάξει από την αρχή το δίκτυο υπολογιστών της, όπως έχουν κάνει άλλες εταιρείες, στο παρελθόν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS