Τρίτη, 26 Μαΐου, 23:44
Αρχική security DDoS επίθεση στο Telegram: Ο CEO θεωρεί υπεύθυνους τους διαδηλωτές του Χονγκ...

DDoS επίθεση στο Telegram: Ο CEO θεωρεί υπεύθυνους τους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ

TelegramΤο Telegram έπεσε θύμα hacking επίθεσης, η οποία, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, προέρχεται από την Κίνα. Ο διευθύνων σύμβουλος συνέδεσε την επίθεση με την πολιτική αναταραχή, που υπάρχει αυτή τη στιγμή, στο Χονγκ Κονγκ.

Πολλοί διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ έχουν χρησιμοποιήσει την κρυπτογραφημένη υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων, προκειμένου να αποφύγουν την ηλεκτρονική παρακολούθηση και να οργανώσουν τις διαδηλώσεις τους εναντίον ενός αμφιλεγόμενου σχεδίου, που υποστηρίχθηκε από το Πεκίνο και που επιτρέπει την επέκταση της εξουσίας του στο Χονγκ Κονγκ.

Οι διαδηλώσεις ήταν πολύ έντονες. Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και άλλα μέσα για να σταματήσει τους διαδηλωτές, οι οποίοι προσπάθησαν να κατακλύσουν το κοινοβούλιο της πόλης.

Την Τετάρτη, το Telegram ανακοίνωσε ότι δέχτηκε μια “ισχυρή” denial-of-service επίθεση (DDoS).

Η υπηρεσία ενημέρωσε αμέσως τους χρήστες ότι μπορεί να υπάρξουν προβλήματα σύνδεσης.

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε, η επίθεση προήλθε από την Κίνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Telegram, Pavel Durov, έγραψε σε ένα tweet ότι μέχρι τώρα, όλες οι DDoS επιθέσεις, αυτής της κλίμακας, που έχουν συμβεί στο Telegram, συνέπεσαν χρονικά με διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ.

Λίγο αργότερα, το Telegram ανακοίνωσε, μέσω Twitter, ότι η υπηρεσία του είχε σταθεροποιηθεί. Σε κάποια από τα tweets, μάλιστα, εξήγησε τη φύση της επίθεσης, για να καταλάβουν οι χρήστες για ποιο λόγο είχαν προβλήματα σύνδεσης.

Ουσιαστικά, στις DDoS επιθέσεις, οι hackers στέλνουν έναν μεγάλο αριθμό ψεύτικων αιτημάτων, με αποτέλεσμα η υπηρεσία να μην μπορεί να εξυπηρετήσει όλους τους χρήστες της.

Το Telegram, όπως είπαμε και παραπάνω είναι μια κρυπτογραφημένη υπηρεσία, η οποία επιτρέπει την ανταλλαγή μηνυμάτων, φωτογραφιών και βίντεο. Υποστηρίζει επίσης κρυπτογραφημένες φωνητικές κλήσεις.  Αυτή τη στιγμή διαθέτει εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Οι διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ προτιμούν τις κρυπτογραφημένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το Telegram, γιατί επιτρέπει την αποφυγή επιτήρησης από τις αρχές.

Κάποιοι ερευνητές έχουν δηλώσει ότι τα τελευταία χρόνια, πολλές κυβερνήσεις έχουν προσπαθήσει να «σπάσουν» τα χαρακτηριστικά ασφαλείας αυτών των εφαρμογών, για να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών.

Το Χονγκ Κονγκ, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Κίνα, δεν έχει περιορισμούς στην πρόσβαση στο Internet. Οι χρήστες, στην υπόλοιπη Κίνα δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Telegram. Αυτό, όμως, δεν ισχύει για τους χρήστες στο Χονγκ Κονγκ.

Ωστόσο, το Πεκίνο αυξάνει συνεχώς την επιρροή του στο Χονγκ Κονγκ, οπότε δεν ξέρουμε αν θα συνεχίσουν να υπάρχουν αυτές οι ελευθερίες. Αυτή η αυξανόμενη γενική επιρροή είναι και ο λόγος, που οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ κάνουν τις διαδηλώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Ο Linus Torvalds αναβάθμισε το PC του με επεξεργαστή της AMD

Κάποτε, για αρκετούς χρήστες, οι επεξεργαστές της AMD ήταν κατώτεροι σε σχέση με αυτούς της Intel. Με...

AirPods που θα παρακολουθούν την υγεία: Θα τα δούμε σύντομα;

H Apple έχει δείξει μέχρι στιγμής τις ικανότητές της και στον τομέα της υγείας, καθώς δεν είναι λίγα τα χαρακτηριστικά διάγνωσης και...

Android bug επιτρέπει σε malware να μεταμφιέζονται σε πραγματικά apps

Οι ερευνητές ασφαλείας έχουν βρει μια μεγάλη ευπάθεια σε σχεδόν κάθε έκδοση του Android, η οποία επιτρέπει σε malware να μιμούνται νόμιμες...

Επιθέσεις RangeAmp προκαλούν προβλήματα σε sites και CDN servers!

Ομάδα Κινέζων ακαδημαϊκών κατάφερε να βρει νέο τρόπο παραβίασης πακέτων HTTP, που αυξάνει το web traffic και «ρίχνει» websites και CDNs (Content Delivery...

Ρώσοι κυβερνο-κατάσκοποι χρησιμοποιούν το Gmail για να ελέγξουν το ενημερωμένο ComRAT malware

Οι ερευνητές ασφαλείας της ESET ανακάλυψαν μια νέα έκδοση του ComRAT backdoor που ελέγχεται χρησιμοποιώντας το web interface του Gmail και χρησιμοποιήθηκε...

Συσκευές Windows δέχονταν επιθέσεις από την ομάδα Blue Mockingbird

Η ομάδα hacking Blue Mockingbird, αναπτύσσει payload εξόρυξης κρυπτονομισμάτων Monero, σε υπολογιστές Internet-facing Windows πολλών οργανισμών, όπως...

Hacker πουλά βάσεις δεδομένων online καταστημάτων

Περισσότερες από 24 SQL βάσεις δεδομένων online καταστημάτων έχουν κλαπεί και έχουν τεθεί προς πώληση σε ένα...

Έρευνα: Ο COVID-19 δεν μεταδίδεται μετά από 11 ημέρες

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, ο COVID-19 δεν μπορεί να μεταδοθεί σε άλλο ασθενή μετά από 11...

AIS: Διαρροή βάσης δεδομένων με Internet records χρηστών

Η έκθεση μιας βάσης δεδομένων της AIS στο διαδίκτυο επέτρεψε τη διαρροή Internet records δισεκατομμυρίων Ταϊλανδέζων χρηστών.

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...