ΑρχικήsecurityDDoS επίθεση στο Telegram: Ο CEO θεωρεί υπεύθυνους τους διαδηλωτές του Χονγκ...

DDoS επίθεση στο Telegram: Ο CEO θεωρεί υπεύθυνους τους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ

TelegramΤο Telegram έπεσε θύμα hacking επίθεσης, η οποία, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, προέρχεται από την Κίνα. Ο διευθύνων σύμβουλος συνέδεσε την επίθεση με την πολιτική αναταραχή, που υπάρχει αυτή τη στιγμή, στο Χονγκ Κονγκ.

Πολλοί διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ έχουν χρησιμοποιήσει την κρυπτογραφημένη υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων, προκειμένου να αποφύγουν την ηλεκτρονική παρακολούθηση και να οργανώσουν τις διαδηλώσεις τους εναντίον ενός αμφιλεγόμενου σχεδίου, που υποστηρίχθηκε από το Πεκίνο και που επιτρέπει την επέκταση της εξουσίας του στο Χονγκ Κονγκ.

Οι διαδηλώσεις ήταν πολύ έντονες. Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και άλλα μέσα για να σταματήσει τους διαδηλωτές, οι οποίοι προσπάθησαν να κατακλύσουν το κοινοβούλιο της πόλης.

Την Τετάρτη, το Telegram ανακοίνωσε ότι δέχτηκε μια “ισχυρή” denial-of-service επίθεση (DDoS).

Η υπηρεσία ενημέρωσε αμέσως τους χρήστες ότι μπορεί να υπάρξουν προβλήματα σύνδεσης.

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε, η επίθεση προήλθε από την Κίνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Telegram, Pavel Durov, έγραψε σε ένα tweet ότι μέχρι τώρα, όλες οι DDoS επιθέσεις, αυτής της κλίμακας, που έχουν συμβεί στο Telegram, συνέπεσαν χρονικά με διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ.

Λίγο αργότερα, το Telegram ανακοίνωσε, μέσω Twitter, ότι η υπηρεσία του είχε σταθεροποιηθεί. Σε κάποια από τα tweets, μάλιστα, εξήγησε τη φύση της επίθεσης, για να καταλάβουν οι χρήστες για ποιο λόγο είχαν προβλήματα σύνδεσης.

Ουσιαστικά, στις DDoS επιθέσεις, οι hackers στέλνουν έναν μεγάλο αριθμό ψεύτικων αιτημάτων, με αποτέλεσμα η υπηρεσία να μην μπορεί να εξυπηρετήσει όλους τους χρήστες της.

Το Telegram, όπως είπαμε και παραπάνω είναι μια κρυπτογραφημένη υπηρεσία, η οποία επιτρέπει την ανταλλαγή μηνυμάτων, φωτογραφιών και βίντεο. Υποστηρίζει επίσης κρυπτογραφημένες φωνητικές κλήσεις.  Αυτή τη στιγμή διαθέτει εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Οι διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ προτιμούν τις κρυπτογραφημένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το Telegram, γιατί επιτρέπει την αποφυγή επιτήρησης από τις αρχές.

Κάποιοι ερευνητές έχουν δηλώσει ότι τα τελευταία χρόνια, πολλές κυβερνήσεις έχουν προσπαθήσει να «σπάσουν» τα χαρακτηριστικά ασφαλείας αυτών των εφαρμογών, για να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών.

Το Χονγκ Κονγκ, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Κίνα, δεν έχει περιορισμούς στην πρόσβαση στο Internet. Οι χρήστες, στην υπόλοιπη Κίνα δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Telegram. Αυτό, όμως, δεν ισχύει για τους χρήστες στο Χονγκ Κονγκ.

Ωστόσο, το Πεκίνο αυξάνει συνεχώς την επιρροή του στο Χονγκ Κονγκ, οπότε δεν ξέρουμε αν θα συνεχίσουν να υπάρχουν αυτές οι ελευθερίες. Αυτή η αυξανόμενη γενική επιρροή είναι και ο λόγος, που οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ κάνουν τις διαδηλώσεις.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS