ΑρχικήsecurityWindows υπολογιστής μολυσμένος με 6 high-profile ιούς πωλείται 1 εκ. δολάρια

Windows υπολογιστής μολυσμένος με 6 high-profile ιούς πωλείται 1 εκ. δολάρια

Ένας φορητός υπολογιστής με Windows που έχει μολυνθεί από έξι high-profile computer viruses έχει ξεπεράσει την αξία ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε δημοπρασίες.

Ως μέρος ενός έργου που ονομάζεται “The Persistence of Chaos”, η εταιρεία ασφαλείας Deep Instinct μόλυνε ένα Samsung NC10-14GB 10.2-Inch Blue Netbook (2008) που έτρεχε σε Windows XP SP3 με έξι malware που έχουν προκαλέσει στο παρελθόν οικονομικές ζημίες συνολικού ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μεταξύ των επικίνδυνων malware συναντάμε το WannaCry, μια οικογένεια ransomware που εκμεταλλεύτηκε την Microsoft SMB ευπάθεια για να μολύνει εκατοντάδες χιλιάδες υπολογιστές παγκοσμίως τον Μάιο του 2017 και το BlackEnergy, το οποίο προκάλεσε διακοπή ρεύματος στην Ουκρανία τα Χριστούγεννα το 2015. Ο υπολογιστής έχει επίσης μολυνθεί από ILOVEYOU virus, MyDoom worm, SoBig trojan και DarkTequila malware.

Windows

Οι ερευνητές φρόντισαν οι παραπάνω ιοί να μην φτάσουν στον web και να προκαλέσουν περισσότερη βλάβη.

Το project παρουσιάστηκε μέσω live feed που φιλοξενήθηκε σε μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για αυτό το έργο.

Μέχρι στιγμής, η ελάχιστη προσφορά για τον υπολογιστή είναι 1.130.500 δολάρια.

Ένας από τους ερευνητές ανέφερε στο VICE ότι δημιούργησε το Project of Chaos για να διερευνήσει πώς οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται το κακόβουλο λογισμικό.

Περιέγραψε το έργο ως “κτηνώδη, κατάλογο ιστορικών απειλών” που υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο είναι “συναρπαστικό να βλέπει κανείς τα κτήνη σε ένα ζωντανό περιβάλλον”.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS