Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 02:20
Αρχική inet ARM: ανέστειλε την συνεργασία της με την Huawei

ARM: ανέστειλε την συνεργασία της με την Huawei

Η ARM ανέστειλε τις συνεργασίες και την υποστήριξή της στην Huawei, ακολουθώντας την εμπορική εντολή που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά της κινεζικής εταιρείας.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες συμπεριέλαβαν την Huawei σε μια μαύρη λίστα εταιρειών αποκλείοντας την ουσιαστικά από κάθε συνεργασίες με Αμερικάνικες εταιρείες. Λίγο αργότερα, η Google ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλη την υποστήριξη για το Android, με εξαίρεση το Android ανοιχτού κώδικα μέσω του AOSP.

ARM Huawei

Το πρόβλημα μεταξύ της Huawei, των Ηνωμένων Πολιτειών και ορισμένων άλλων χωρών είναι πολύ περίπλοκο. Το βασικό είναι ότι η Κίνα φέρεται  να χρησιμοποιεί τη Huawei για να κατασκοπεύει τις δυτικές χώρες μέσω τηλεφώνων, tablet και της τεχνολογίας 5G.

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα, αλλά αυτό δεν φαίνεται να απαλλάσσει την Huawei.

Η ARM είναι μια εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο  (ανήκει σε ένα ιαπωνικό όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων) που κατασκευάζει hardware για τα τηλέφωνα που κυκλοφορούν στη σημερινή αγορά.

Σύμφωνα με μια δημοσίευση του BBC, η ARM αναφέρει ότι τα chip τους περιέχουν “τεχνολογία προέλευσης ΗΠΑ”. Έτσι αυτός φαίνεται να είναι ο λόγος για τον οποίο η ARM αναστέλλει την συνεργασία της με την Huawei.

Αναμένουμε να δούμε την απάντησης της Κίνας. Η Κινέζικη κυβέρνηση θα μπορούσε να ασκήσει πίεση στις Ηνωμένες Πολιτείες για την άρση της απαγόρευσης, καθώς πολλές αμερικανικές εταιρείες χρησιμοποιούν την Κίνα για να κατασκευάζουν φθηνά προϊόντα.

___________________

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Γιατί το Edge κατέρρεε με προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης το Google

Μία εξήγηση έχει δοθεί από τη Microsoft, σχετικά με το σφάλμα που προκάλεσε την κατάρρευση του Edge, όταν το Google είχε οριστεί...

Waymo: 18 μήνες φυλάκιση για τον υπάλληλο που έκλεψε τα δεδομένα!

Ο Anthony Levandowski, πρώην επικεφαλής μηχανικός του Waymo, καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκισης, για κλοπή απόρρητων δεδομένων από τη Google.
00:02:16

Call of Duty Warzone: Οι hackers του παιχνιδιού έχουν αυξηθεί εκθετικά

Ενώ τα cheats αποτελούν ένα μακροχρόνιο πρόβλημα για το Call of Duty: Warzone, φαίνεται ότι πλέον είναι κάτι το συνηθισμένο στο παιχνίδι.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΩΡΑ: Παρουσίαση του Samsung Galaxy Note 20 5G

Δείτε live τώρα στο YouTube την παρουσίαση του νέου προϊόντος της Samsung, το Galaxy Note 20 5G. ΔΕΙΤΕ...

Απομακρυσμένη Εργασία σημαίνει περισσότερες ώρες και meetings

Η μαζική στροφή προς την απομακρυσμένη εργασία από τότε που ξεκίνησε η πανδημία έφερε αρκετές ανατροπές: περισσότερη ευελιξία, όχι διαδρομές, άνετα ρούχα.

Σχεδόν 14 εκατομμύρια δολάρια ξόδεψε η Microsoft σε Bug Bounty

Σύμφωνα με μία ανακοίνωσή της την Τρίτη, η Microsoft δήλωσε ότι έχει ξοδέψει περίπου 13,7 εκατομμύρια δολάρια για τα προγράμματα bug bounty...

Περισσότερες από 50 ευπάθειες επιδιορθώνονται στο Android

Τη Δευτέρα, η Google κυκλοφόρησε ενημερώσεις ασφαλείας για τον Αύγουστο του 2020. Οι ενημερώσεις αφορούν το λειτουργικό σύστημα Android, με ενημερώσεις κώδικα...

Kodak: Υπό έρευνα για το δάνειο των $765 εκατομμυρίων;

Οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο της Kodak σημείωσαν άνοδο λίγο πριν ανακοινωθεί το δάνειο των $765 εκατομμυρίων για την παραγωγή φαρμάκων.

Πρωτόκολλο DNS-over-HTTPS (DoH): Το νέο “όπλο” Ιρανών APT χάκερς!

Οι Ιρανοί APT χάκερς της ομάδας που είναι γνωστή ως "Oilrig", είναι οι πρώτοι που έχουν ενσωματώσει το πρωτόκολλο DNS-over-HTTPS (DoH) στις...

NSA: Προειδοποιεί για τον κίνδυνο των υπηρεσιών τοποθεσίας

Ο Οργανισμός Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, NSA, προειδοποιεί για τις υπηρεσίες τοποθεσίας των κινητών και τους κινδύνους για την εθνική ασφάλεια και...