ΑρχικήinetΟι ρομποτικοί βραχίονες του Facebook μαθαίνουν ταχύτερα από ποτέ

Οι ρομποτικοί βραχίονες του Facebook μαθαίνουν ταχύτερα από ποτέ

Facebook

Το Facebook δεν έχει μπει στη βιομηχανία της ρομποτικής, οι ερευνητές του ωστόσο χρησιμοποιούν ρομπότ και μάλιστα όπως δηλώνουν γίνονται όλο και πιο έξυπνα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Ο κυρίαρχος της  κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι μηχανικοί του, που συνεργάζονται με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, έχουν μειώσει το χρόνο που χρειάζεται για να διδάξουν σε ένα ρομποτικό βραχίονα πώς να πιάνει αντικείμενα. Σε σύγκριση με τις εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες φορές που χρειαζόταν πριν, τώρα αρκούν μερικές δεκάδες.

Δεδομένου ότι το Facebook δεν πουλάει ρομπότ, η ανακοίνωση αυτή μπορεί να φαίνεται ανούσια. Ωστόσο εξελίξεις όπως αυτή, μπορούν να οδηγήσουν σε βελτιώσεις σε άλλες μορφές μηχανικής εκμάθησης, κάνοντας έτσι καλύτερο το λογισμικό που χρησιμοποιεί το Facebook για να εντοπίζει επιβλαβείς ή δυσμενείς συμπεριφορές των χρηστών στην πλατφόρμα του.

Η ανάγκη της εταιρείας να χρησιμοποιήσει AI για να εντοπίζει εξτρεμιστική βία, ρητορικές μίσους και παραπληροφόρηση στην πλατφόρμα της γίνεται όλο και πιο επιτακτική. Σίγουρα σημειώνεται πρόοδος πάνω σε αυτό, όμως είμαστε ακόμα αρκετά χρόνια μακριά από το να δημιουργηθούν συστήματα που θα μπορούν να μπλοκάρουν αυτόματα και χωρίς την ανάγκη ανθρώπινης παρέμβασης τέτοιου είδους περιχόμενο.

Ο Antoine Bordes συν-διευθύνων σύμβουλος των ερευνητικών εργαστηρίων τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας δήλωσε ότι “το καλύτερο πράγμα σχετικά με τη ρομποτική είναι ότι πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο, στον πραγματικό κόσμο”.

Το Facebook άρχισε να ασχολείται με τα ρομπότ κατά το παρελθόν έτος, αναγκάζοντας τους ερευνητές  του να σκεφτούν δημιουργικούς τρόπους για το πώς μπορούν να κάνουν την μηχανική εκμάθηση πιο αποτελεσματική, ανέφερε ο Bordes, αλλά πρόσθεσε ότι η εταιρεία δεν σχεδιάζει να εμπορευματοποιήσει τα ρομπότ της σύντομα.

Εκτός από το ρομποτικό βραχίονα, το Facebook έχει πειραματιστεί με την εξεύρεση τρόπων ώστε να διδάξει σε ένα ρομπότ με έξι πόδια πώς να περπατάει. Είπε ότι τελικά ελπίζει να μειώσει το χρόνο που απαιτείται για την κατάρτιση μιας τέτοιας ικανότητας σε ώρες αντί για ημέρες ή εβδομάδες.

Επιπλέον σε συνεργασία με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ, το Facebook έχει πειραματιστεί με το να κάνει τα ρομπότ να μαθαίνουν μέσω αισθητήρων αφής.

Ο Yann LeCun, επικεφαλής επιστήμονας του AI στο Facebook, δήλωσε ότι η εταιρεία πρέπει να βλέπει μπροστά και να είναι έτοιμη για τις μελλοντικές ευκαιρίες που μπορεί να παρουσιαστούν ακόμα και στον τομέα της ρομποτικής.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS