ΑρχικήgamingΟι high-profile παίκτες video-games χρησιμοποιούν VPN;

Οι high-profile παίκτες video-games χρησιμοποιούν VPN;

eSports Η ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία eSports είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα του αυξανόμενου αριθμού χρήσης των Virtual Private Networks (VPNs). Τα τεράστια έπαθλα που προσφέρονται στους καλύτερους παίκτες video games στον κόσμο, υποδεικνύουν ότι η ασφάλεια και οι ταχύτητες σύνδεσης θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν καλύτερες.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα eSports χρησιμοποιούν VPN για να προστατευτούν από επιθέσεις DDoS, οι οποίες μπορούν να συντρίψουν τη σύνδεση στο διαδίκτυο ενός gamer, προκαλώντας μια διακοπή.

Μερικοί λιγότερο ευσυνείδητοι διαγωνιζόμενοι του eSports, μπορεί επίσης να κάνουν επιθέσεις DDoS στους αντιπάλους τους, εμποδίζοντας τους να διαγωνίζονται online στο eSports. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να βοηθήσει η λήψη κάποιων δωρεάν VPN.

Τα VPN προστατεύουν τη σύνδεση των παικτών από επιθέσεις DDoS με τον εξής τρόπο: “Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε, όταν είναι ενεργό το VPN, να καλύπτεται η πραγματική IP διεύθυνση”.

Αυτό καθιστά πρακτικά αδύνατο να προγραμματιστεί μια επίθεση DDoS στην πραγματική διεύθυνση IP.

Ένα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα επίθεσης DDoS, σε έναν σημαντικό διαγωνισμό του eSports, έγινε το 2015. Το International Dota 2 Championships επηρεάστηκε εξ ολοκλήρου, αφού μια επίθεση DDoS διέκοψε ολόκληρο το τουρνουά για περισσότερο από μία ώρα, μέχρι να αποκατασταθεί η συνδεσιμότητα.

Μερικοί παίκτες δυσκολεύονται επίσης να συνδεθούν σε συγκεκριμένα παιχνίδια στο διαδίκτυο, ειδικά εκείνοι που ταξιδεύουν τακτικά σε όλο τον κόσμο για τα αθλητικά γεγονότα του eSports. Τα δίκτυα VPN μπορούν να βοηθήσουν στις περιπτώσεις παιχνιδιών που είναι «geo-blocked». Αυτό σημαίνει ότι η πρόσβαση σε ένα online παιχνίδι μπορεί να απαγορεύεται στη χώρα στην οποία βρίσκεται κάποιος. Η χρήση ενός VPN μπορεί να διευκολύνει την πρόσβαση σε τέτοιες περιπτώσεις.

Είναι επίσης καλό για τους παίκτες του eSports να χρησιμοποιούν ένα αξιόπιστο VPN για να βελτιώσουν τις ταχύτητες σύνδεσης τους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs) μειώνουν την ισχύ του δικτύου ενός χρήστη για να περιορίσουν το εύρος ζώνης, συχνά χωρίς να τον ενημερώνουν. Εδώ μπορεί να βοηθήσει ένα VPN.

Οι παίκτες που παίζουν online χρησιμοποιώντας μια υπηρεσία VPN μπορούν να κρύψουν τα site που επισκέπτονται, από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου. Έτσι οι πάροχοι δεν θα μπορούν να προβούν σε μείωση της ισχύος του δικτύου.

Τέλος, παίκτες που έχουν αποκλειστεί άδικα από έναν game server μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα VPN για να ανακτήσουν πρόσβαση και να παρακάμψουν τους διαχειριστές παιχνιδιών.

Συνήθως, όταν ένας παίκτης αποκλείεται από έναν game server, καταγράφεται η διεύθυνση IP και ο χειρισμός του χρήστη. Αλλάζοντας τη virtual IP διεύθυνση, μπορεί κάποιος να επιστρέψει ως νέος παίκτης και να αποκτήσει εκ νέου πρόσβαση στα αγαπημένα του παιχνίδια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS