ΑρχικήinetFirefox 65: Νέοι έλεγχοι αποκλεισμού περιεχομένου σε Desktop και Android

Firefox 65: Νέοι έλεγχοι αποκλεισμού περιεχομένου σε Desktop και Android

Firefox Το Firefox 65 κυκλοφορεί για χρήστες desktop (Linux, MacOS, Windows) και Android και φέρνει μαζί του ένα νέο interface περιβάλλον, που επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στην ενότητα Blocking Content. Υπάρχει ένα νέο μικρό εικονίδιο “i”, στη μπάρα διευθύνσεων, που σας επιτρέπει να έχετε εύκολη πρόσβαση στις ρυθμίσεις αποκλεισμού περιεχομένου. Ο Firefox 65 φέρνει επίσης υποστήριξη συμπίεσης βίντεο AV1 για χρήστες Windows και βελτιώνει περαιτέρω το Task Manager για τον εντοπισμό επεκτάσεων και αργών καρτελών, με σκοπό τη βέλτιστη εμπειρία περιήγησης. Η Mozilla έχει επίσης κυκλοφορήσει την έκδοση beta του Firefox 66.

Η ανασχεδιασμένη ενότητα αποκλεισμού περιεχομένου έρχεται με το Firefox 65 και μπορείτε να έχετε πρόσβαση με δύο τρόπους. Ο πρώτος τρόπος είναι να κάνετε κλικ στο μικρό εικονίδιο “i” στη μπάρα διευθύνσεων, να μεταβείτε στο Content Blocking και στη συνέχεια να κάνετε κλικ στο γρανάζι στη δεξιά πλευρά. Εναλλακτικά μπορείτε να κατευθυνθείτε στο Preferences > Privacy & Security > Content Blocking. Ο αποκλεισμός περιεχομένου προσφέρει τρεις επιλογές: Τυπική, αυστηρή και προσαρμοσμένη. Η τελευταία επιλογή προσφέρει περισσότερο έλεγχο, δίνοντας τη δυνατότητα να επιλέξετε ποιους trackers και cookies θέλετε να μπλοκάρετε.

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, το Firefox 65 φέρνει επίσης υποστήριξη συμπίεσης βίντεο AV1 για χρήστες των Windows. “Το Firefox υποστηρίζει τώρα την τεχνολογία συμπίεσης βίντεο, AV1.Η Mozilla συνέβαλε σε αυτό το νέο ανοιχτό πρότυπο, το οποίο δίνει σε όλους τη δυνατότητα πρόσβασης σε υψηλής ποιότητας βίντεο. Μπορεί να ανοίξει επιχειρηματικές ευκαιρίες και να διευκολύνει επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και κανονικούς ανθρώπους”, εξηγεί η εταιρεία στο blog της.

Τέλος, η λειτουργία Task Manager έχει επίσης ανανεωθεί και ενημερωθεί για να προσφέρει ολιστικά αποτελέσματα στη χρήση της μνήμης, των καρτελών και των πρόσθετων. Μπορείτε να κατεβάσετε το Firefox 65 για χρήστες Android εδώ και για χρήστες Desktop εδώ.

Η Mozilla έχει επίσης κυκλοφορήσει την έκδοση beta του Firefox 66 για χρήστες Android και Desktop. Η νέα έκδοση θα αποκλείει την προεπιλεγμένη αυτόματη αναπαραγωγή ήχου. Για τους χρήστες desktop θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση, η οποία θα ζητά άδεια για να επιτρέπεται στο site να αναπαράγει τον ήχο. Στο κινητό θα παίζει σιωπηλά μέχρι ο χρήστης να ενεργοποιήσει τον ήχο από μόνος του. Μπορείτε να κατεβάσετε την beta έκδοση του Android εδώ και την beta έκδοση του desktop εδώ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS