ΑρχικήsecurityΈνας 14χρονος ανακάλυψε το σφάλμα στο Group FaceTime

Ένας 14χρονος ανακάλυψε το σφάλμα στο Group FaceTime

σφάλμαΤο σφάλμα του GroupFaceTime της Apple, που έγινε γνωστό τη Δευτέρα εξέπληξε τους πάντες. Ωστόσο, κάποιος προσπάθησε να προειδοποιήσει την εταιρεία γι’ αυτό, την προηγούμενη εβδομάδα.

Ένας χρήστης του Twitter με το ψευδώνυμο @ MGT7500, ο οποίος αναγνωρίστηκε από την Wall Street Journal ως Michele Thompson, χρησιμοποίησε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, στις 20 Ιανουαρίου, για να προειδοποιήσει τη Support page της Apple καθώς και το Fox News.

“Ο γιος μου βρήκε ένα σημαντικό σφάλμα ασφαλείας στο νέο iOS της Apple. Μπορεί να ακούσει το iPhone / iPad σας χωρίς την έγκρισή σας”, έγραψε η Thompson, “Έχω βίντεο. Υποβλήθηκε αναφορά σφάλματος στο @AppleSupport”.

Όταν η είδηση ​​του σφάλματος έγινε viral τη Δευτέρα το βράδυ, ένας άλλος χρήστης του Twitter, ο John H. Meyer, ανακάλυψε το tweet της Thompson και έκανε share το βίντεο που αποδείκνυε ότι το σφάλμα υπήρχε πράγματι από την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το σφάλμα ανακαλύφθηκε από τον γιο της Thompson, τον Grant ενώ έπαιζε “Fortnite” και βρισκόταν στο FaceTime με φίλους.

Ο Meyer, ένας επενδυτής κεφαλαίων στην Transpire Ventures, λέει στο USA TODAY μέσω ενός μηνύματος στο Twitter, ότι μετά από γρήγορη αναζήτηση στο προφίλ της Thompson συνειδητοποίησε ότι «προσπαθεί εδώ και μια εβδομάδα να τραβήξει την προσοχή πάνω στο θέμα ενημερώνοντας την Apple και πολλά άλλα news orgs». Τελικά ο Meyer μίλησε με την Thompson στο τηλέφωνο την Τρίτη το πρωί.

Σε επόμενα tweets, ο Meyer, ο οποίος έχει πάνω από 9.100 followers, μοιράστηκε επιπλέον πληροφορίες. Η Thompson, λέει ο Meyer, είναι δικηγόρος στην Αριζόνα και μητέρα ενός 14χρονου, που ανακάλυψε το σφάλμα, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου.

Ενώ η Thompson ειδοποίησε την Apple μέσω twitter στις 20 Ιανουαρίου, έστειλε επίσης επίσημη ειδοποίηση στην εταιρεία στις 25 Ιανουαρίου, προειδοποιώντας τους για το σφάλμα. Ο Meyer έδειξε screenshots, που του έδωσε η γυναίκα, συμπεριλαμβανομένου ενός email που είχε σταλεί στη διεύθυνση product-security@apple.com της Apple. Η εταιρεία έχει δώσει αυτή τη διεύθυνση για να έχουν οι χρήστες τη δυνατότητα να αναφέρουν την ύπαρξη προβλημάτων στην εταιρεία.

Στα επόμενα tweets, η Thompson λέει ότι η Apple της ζήτησε να εγγραφεί ως προγραμματιστής προκειμένου να υποβάλει την αναφορά σφάλματος, πράγμα που έκανε παρόλο που δεν είναι “tech savvy”.

Ο Meyer μοιράστηκε ακόμη ένα στιγμιότυπο της αναφοράς σφάλματος που έστειλε η μητέρα στην Apple, στις 25 Ιανουαρίου.

Μετά την είδηση ​​του σφάλματος, η Apple τελικά απενεργοποίησε το Group FaceTime αργά το βράδυ της Δευτέρας. Η εταιρεία δήλωσε στο USA Today και σε άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το εξής “Έχουμε λάβει γνώση του ζητήματος και έχουμε εντοπίσει μια λύση που θα κυκλοφορήσει σε μια ενημέρωση λογισμικού αργότερα αυτή την εβδομάδα”.

Η Apple αρνήθηκε να πει περισσότερα, όταν το USA Today ρώτησε για τις προσπάθειες της Thompson να έρθει σε επαφή με την εταιρεία.

Όσο για τον Meyer, λέει ότι «ήταν απολύτως αδιανόητο αυτό που έγινε».

“Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ψέματα. Όταν έμαθα, νωρίς σήμερα το πρωί, ότι αυτό ανακαλύφθηκε από έναν 14χρονο και ότι η μητέρα του προσπαθούσε πολλές μέρες να επιστήσει την προσοχή της Apple, εξεπλάγην (και θύμωσα πολύ)”, γράφει σε ένα μήνυμά του στη USA TODAY.

“Θύμωσα γιατί φαίνεται ότι την αγνοούσαν για αρκετό καιρό, ενώ έγινε αναφορά ενός θέματος  που θα μπορούσε να επηρεάσει την ιδιωτικότητα εκατομμυρίων ανθρώπων, καθώς και την εθνική μας ασφάλεια», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι οι εργαζόμενοι στην κυβέρνηση χρησιμοποιούν iPhone.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS