ΑρχικήsecurityOracle: Hackers εκμεταλλεύονται ευπάθεια στον WebLogic Server RCE

Oracle: Hackers εκμεταλλεύονται ευπάθεια στον WebLogic Server RCE

OracleΜια κρίσιμη ευπάθεια, με την ονομασία CVE-2019-2729, βρέθηκε σε πολλές εκδόσεις του Oracle WebLogic Server. Έτσι, η εταιρεία συμβουλεύει τους πελάτες της να εφαρμόσουν την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας, που κυκλοφόρησε, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Η ευπάθεια έχει ήδη ανακαλυφθεί από hackers και χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση επιθέσεων. Γι’ αυτό και η εταιρεία τόνισε ότι η ενημέρωση πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα, προκειμένου να προστατευτούν οι πελάτες της.

Η Oracle έδωσε κάποια στοιχεία σχετικά με την ευπάθεια CVE-2019-2729. Οι hackers μπορούν να εκμεταλλευτούν την ευπάθεια για να εκτελέσουν κώδικα, απομακρυσμένα, χωρίς να χρειαστεί να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους. Μπορούν, δηλαδή, να πραγματοποιήσουν επίθεση, χωρίς να χρειαστεί να εισάγουν όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που οι WebLogic Servers της Oracle αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο ζήτημα ασφαλείας. Τον Απρίλιο, η Oracle είχε εκδώσει patch για μια παρόμοια ευπάθεια (CVE-2019-2725), η οποία, επίσης, χρησιμοποιούνταν από hackers για την εξάπλωση ransomware και cryptominers.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η νέα ευπάθεια CVE-2019-2729 παρακάμπτει το patch, που είχε κυκλοφορήσει για την CVE-2019-2725.

Η KnownSec 404 είχε συμβουλεύσει τους χρήστες να κάνουν κάποια πράγματα για να μειώσουν τον κίνδυνο, πριν την κυκλοφορία της ενημερωμένης έκδοσης από την Oracle.

Οι συμβουλές, που έδωσε η εταιρεία, είναι οι εξής:

  • Εύρεση και διαγραφή των wls9_async_response.war, wls-wsat.war και επανεκκίνηση της υπηρεσίας Weblogic ή
  • Αποτροπή πρόσβασης σε / _async / * και / wls-wsat / * URL paths. Αυτή η συμβουλή ισχύει και τώρα, για όσους δεν μπορούν να εφαρμόσουν άμεσα τη νέα ενημέρωση.

Η ευπάθεια CVE-2019-2729, σε αντίθεση με τη CVE-2019-2725, δεν επηρεάζει όλες τις εκδόσεις WebLogic, αλλά μόνο τις: 10.3.6.0.0, 12.1.3.0.0 και 12.2.1.3.0.

Ο Oracle WebLogic είναι ένας Java EE server εφαρμογών, μέρος του Oracle’s Fusion Middleware και υποστηρίζει πολλές δημοφιλείς βάσεις δεδομένων. Γι΄αυτό και αποτελεί αγαπημένο στόχο των hackers. Επίσης, είναι επιλογή πολλών οργανισμών, επομένως οι hackers το στοχεύουν για να αποκτήσουν πρόσβαση σε πολλά δεδομένα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS