Παρασκευή, 10 Απριλίου, 06:34
Αρχική security OnePlus συσκευές: Κρίσιμο bug εφαρμογής εκθέτει τα emails των χρηστών!

OnePlus συσκευές: Κρίσιμο bug εφαρμογής εκθέτει τα emails των χρηστών!

Ένα κρίσιμο σφάλμα ασφαλείας στο wallpaper app Shot on των OnePlus συσκευών διαρρέει το email address του χρηστών. Το ελάττωμα βρίσκεται στο API που φιλοξενεί τις φωτογραφίες.

Το Shot on ΟnePlus είναι μια εφαρμογή που χρησιμοποιείται για την πρόσβαση σε φωτογραφίες που αποστέλλονται από τους χρήστες του OnePlus, επιτρέποντάς τους να ορίσουν ταπετσαρία και να μεταφορτώσουν φωτογραφίες από την εφαρμογή ή μέσω του διαδικτύου.

Το 9to5Google ανέφερε το σφάλμα στο API που διευκολύνει τη συνδεσιμότητα μεταξύ του διακομιστή και της εφαρμογής OnePlus. Το API που φιλοξενείται στο open.oneplus.net είναι μη ασφαλές και είναι προσβάσιμο από οποιονδήποτε έχει το αναγνωριστικό πρόσβασης.

 

Το API χρησιμοποιείται κυρίως για τη λήψη δημόσιων φωτογραφιών, αλλά καταφέρνει να εκθέσει ευαίσθητα δεδομένα που δεν πρέπει να είναι δημόσια.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα, εκθέτει τα λεπτομερή στοιχεία της φωτογραφίας, συμπεριλαμβανομένου του κωδικού φωτογραφίας, του συντάκτη, του email, του θέματος φωτογραφίας, της τοποθεσίας που μεταφορτώθηκε και του χρόνου μεταφόρτωσης. Δεν είναι σαφές για πόσο καιρό υπάρχει το bug στην εφαρμογή. Το 9to5Google πιστεύει ότι το σφάλμα υπάρχει από την κυκλοφορία της εφαρμογής.

Ένα άλλο κρίσιμο τρωτό σημείο είναι το ΟnePlus gid το οποίο χρησιμοποιείται για την αναγνώριση του χρήστη. Το gid είναι ένας αλφαριθμητικός κώδικας που χρησιμοποιείται από το API του OnePlus για την εύρεση φωτογραφιών που προστέθηκαν από το χρήστη.

Το πρώτο μέρος του gid αντιπροσωπεύει ότι “ο χρήστης είναι από την Κίνα (CN) ή κάπου αλλού (EN)” και το δεύτερο μέρος είναι ο “μοναδικός αριθμός, όπως 123456”, τον οποίο μπορεί εύκολα να ανακαλύψει κάποιος πληκτρολογώντας τυχαίους αριθμούς.

Το 9to5Google επικοινώνησε με τη ΟnePlus σχετικά με το πρόβλημα, αλλά δεν έλαβε καμία άμεση απάντηση. Βέβαια, η ΟnePlus έκανε αλλαγές στο API καθώς και στο gid.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...