ΑρχικήsecurityOnePlus συσκευές: Κρίσιμο bug εφαρμογής εκθέτει τα emails των χρηστών!

OnePlus συσκευές: Κρίσιμο bug εφαρμογής εκθέτει τα emails των χρηστών!

Ένα κρίσιμο σφάλμα ασφαλείας στο wallpaper app Shot on των OnePlus συσκευών διαρρέει το email address του χρηστών. Το ελάττωμα βρίσκεται στο API που φιλοξενεί τις φωτογραφίες.

Το Shot on ΟnePlus είναι μια εφαρμογή που χρησιμοποιείται για την πρόσβαση σε φωτογραφίες που αποστέλλονται από τους χρήστες του OnePlus, επιτρέποντάς τους να ορίσουν ταπετσαρία και να μεταφορτώσουν φωτογραφίες από την εφαρμογή ή μέσω του διαδικτύου.

Το 9to5Google ανέφερε το σφάλμα στο API που διευκολύνει τη συνδεσιμότητα μεταξύ του διακομιστή και της εφαρμογής OnePlus. Το API που φιλοξενείται στο open.oneplus.net είναι μη ασφαλές και είναι προσβάσιμο από οποιονδήποτε έχει το αναγνωριστικό πρόσβασης.

 

Το API χρησιμοποιείται κυρίως για τη λήψη δημόσιων φωτογραφιών, αλλά καταφέρνει να εκθέσει ευαίσθητα δεδομένα που δεν πρέπει να είναι δημόσια.

Συγκεκριμένα, εκθέτει τα λεπτομερή στοιχεία της φωτογραφίας, συμπεριλαμβανομένου του κωδικού φωτογραφίας, του συντάκτη, του email, του θέματος φωτογραφίας, της τοποθεσίας που μεταφορτώθηκε και του χρόνου μεταφόρτωσης. Δεν είναι σαφές για πόσο καιρό υπάρχει το bug στην εφαρμογή. Το 9to5Google πιστεύει ότι το σφάλμα υπάρχει από την κυκλοφορία της εφαρμογής.

Ένα άλλο κρίσιμο τρωτό σημείο είναι το ΟnePlus gid το οποίο χρησιμοποιείται για την αναγνώριση του χρήστη. Το gid είναι ένας αλφαριθμητικός κώδικας που χρησιμοποιείται από το API του OnePlus για την εύρεση φωτογραφιών που προστέθηκαν από το χρήστη.

Το πρώτο μέρος του gid αντιπροσωπεύει ότι “ο χρήστης είναι από την Κίνα (CN) ή κάπου αλλού (EN)” και το δεύτερο μέρος είναι ο “μοναδικός αριθμός, όπως 123456”, τον οποίο μπορεί εύκολα να ανακαλύψει κάποιος πληκτρολογώντας τυχαίους αριθμούς.

Το 9to5Google επικοινώνησε με τη ΟnePlus σχετικά με το πρόβλημα, αλλά δεν έλαβε καμία άμεση απάντηση. Βέβαια, η ΟnePlus έκανε αλλαγές στο API καθώς και στο gid.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS