ΑρχικήinetΗ Τουρκία βάζει πρόστιμο στο Facebook για το API σφάλμα του 2018

Η Τουρκία βάζει πρόστιμο στο Facebook για το API σφάλμα του 2018

Facebook Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Τουρκίας (KVKK) επέβαλε πρόστιμο στο Facebook για ένα API σφάλμα, που θα μπορούσε να εκθέσει τα προσωπικά δεδομένα 300.000 Τούρκων χρηστών.

Το ποσό που πρέπει να πληρώσει το Facebook είναι $ 270.000. Πρόκειται για ένα ζήτημα ασφαλείας, το οποίο είχε αποκαλύψει το ίδιο το Facebook, τον Δεκέμβριο του 2018.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είχε ανακοινώσει την ύπαρξη ενός σφάλματος στο Photo API, το οποίο θα μπορούσε να εκθέσει φωτογραφίες 6,8 εκατομμυρίων χρηστών, που δεν είχαν δημοσιευτεί από τους ίδιους τους χρήστες.

Το σφάλμα παρουσιάστηκε στον κώδικα του Facebook από τις 13 Σεπτεμβρίου έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2018. Ωστόσο, η πλατφόρμα δήλωσε ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι οι φωτογραφίες των χρηστών έχουν παραβιαστεί.

Παρά τη δήλωση του Facebook, οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν να του δώσουν πρόστιμο για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι η καθυστέρηση στη διόρθωση του σφάλματος και ο δεύτερος λόγος είναι ότι η εταιρεία δεν ειδοποίησε αμέσως τη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το περιστατικό και για τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει αυτό το ζήτημα ασφαλείας στους Τούρκους χρήστες.

Η Τουρκία διερευνά και την υπόθεση παραβίασης δεδομένων τον Σεπτέμβριο του 2018

Το Facebook έχει ξαναέρθει αντιμέτωπο με τις τουρκικές αρχές. Το Σεπτέμβριο του 2018 κάποιοι hackers εκμεταλλεύτηκαν τρία σφάλματα στην πλατφόρμα και έκλεψαν προσωπικά δεδομένα 30 εκατομμυρίων χρηστών. Η Τουρκία ερευνά και αυτή την υπόθεση.

Το Μάρτιο, το Facebook είχε υποβάλει εκτενή έκθεση 30 σελίδων, στην οποία έδινε εξηγήσεις σχετικά με το περιστατικό του Σεπτεμβρίου. Η υπόθεση, όμως, δεν έχει λήξει ακόμα και οι τουρκικές αρχές εξακολουθούν να κάνουν έρευνες.

Τον τελευταίο χρόνο το Facebook έχει αντιμετωπίσει πολλά τέτοια ζητήματα. Πριν λίγο καιρό, είχε κατηγορηθεί για το ότι αποθήκευε εκατομμύρια κωδικούς πρόσβασης του Facebook αλλά και του Instagram σε απλό κείμενο.

Η Τουρκία κάνει έρευνα και για περιστατικά παραβίασης στη Microsoft

Τον περασμένο μήνα, η Microsoft δήλωσε ότι κάποιοι hackers παραβίασαν τα συστήματά της για να μπορούν να δουν πληροφορίες από λογαριασμούς χρηστών, όπως διευθύνσεις email, ονόματα φακέλων, το «θέμα» των emails και περιεχόμενα του email.

Οι τουρκικές αρχές πιστεύουν ότι αυτό το περιστατικό μπορεί να έχει επηρεάσει και Τούρκους χρήστες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS