ΑρχικήsecurityΤΟΠ 10 security tips για το iPhone σου που πρέπει να γνωρίζεις!

ΤΟΠ 10 security tips για το iPhone σου που πρέπει να γνωρίζεις!

Με τους κινδύνους ολοένα να αυξάνονται και την τεχνολογία συνεχώς να προοδεύει, όλοι επιδιώκουν την ασφάλεια των δεδομένων τους με οποιονδήποτε τρόπο. Εδώ σας παραθέτουμε 10 tips, για να ενισχύσετε την άμυνα του iPhone σας για επερχόμενη επίθεση.

Tips

Το πρώτο από τα tips, είναι αυτό από το οποίο ξεκινάνε όλα. Πάντα το πρώτο μας βήμα, πρέπει να είναι ο κωδικός πρόσβασης. Ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης, ακόμα και αν χρησιμοποιείτε Touch ID ή Face ID, σας παρέχει την επιπλέον ασφάλεια που χρειάζεστε. Για να το επιτύχετε αυτό: Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Αναγνώριση προσώπου & Κωδικός πρόσβασης> εισάγετε τον υπάρχοντα κωδικό πρόσβασης και, στη συνέχεια, πατήστε Επιλογές κωδικού πρόσβασης για να πάρετε ένα σύνολο επιλογών. Δεν συνίσταται ένας κωδικός 4 ψηφίων, καθώς είναι εύκολα προσπελάσιμος. Καμιά φορά είναι ευδιάκριτο, ποιος κωδικός χρησιμοποιείται από τα δακτυλικά αποτυπώματα στην οθόνη.

Ακόμα ένα tip, που μπορείτε να εφαρμόσετε για να σταματήσετε όποιον προσπαθεί να μαντέψει τον κωδικό σας, είναι να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Αναγνώριση προσώπου & Κωδικός πρόσβασης (ή Αναγνώριση ταυτότητας & Κωδικός πρόσβασης στα iPhone με αναγνωριστικό αφής), εισάγετε τον υπάρχοντα κωδικό πρόσβασης και μετακινηθείτε προς τα κάτω στην επιλογή Διαγραφή δεδομένων. Μετά από 10 απόπειρες εισαγωγής κωδικού, το δεδομένα σας θα εξαφανιστούν τελείως.

Ακόμη ένα μέσο ενίσχυσης της ασφάλειας του iPhone σας είναι ο έλεγχος του κωδικού πρόσβασης. Τα  iOS 12 διαθέτουν μια λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης κωδικού πρόσβασης, μέσω του iCloud Keychain. Για να το ρυθμίσετε πηγαίνετε Ρυθμίσεις> Κωδικοί πρόσβασης και λογαριασμών> Κωδικοί αυτόματης συμπλήρωσης.

Επόμενο από την λίστα των tips θα μπορούσε να είναι, στην περίπτωση που κάνετε χρήση δωρεάν Wi-Fi, να χρησιμοποιείτε ένα VPN. Το Virtual Private Network, σας δημιουργεί ασφαλή σύνδεση και έτσι μπορείτε να κάνετε browse ελεύθερα.

Πρέπει να είστε σίγουροι ότι διαθέτετε την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS, γιατί περιέχει όλα τα updates. Για να το ρυθμίσετε, επιλέξτε Ρυθμίσεις> Γενικά> Ενημέρωση λογισμικού και ενεργοποιήστε τις Αυτόματες ενημερώσεις.

tips

Ελέγξτε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στη συσκευή σας, όταν είναι κλειδωμένη. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Αναγνώριση προσώπου & Κωδικός πρόσβασης (ή Αναγνώριση ταυτότητας & Κωδικός πρόσβασης στα iPhone με Touch ID) και εισάγετε τον υπάρχοντα κωδικό πρόσβασης για να ελέγξετε εσείς, τι θα μπορεί να λειτουργεί όταν η συσκευή σας δε χρησιμοποιείται.

Μεγάλο κίνδυνο ελλοχεύουν οι ειδοποιήσεις, που εμφανίζονται στην οθόνη κλειδώματος. Γιατί είναι ορατές από όποιον βρίσκεται σε άμεση απόσταση και μπορούν κάλλιστα να μεταφέρουν πληροφορίες σε όποιον ψάχνει για μερικές. Σε αυτήν την περίπτωση, καλό είναι να αλλάξετε τις ρυθμίσεις, ώστε να εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις όταν είναι ξεκλειδωμένη η συσκευή.

Ένα μάλλον βασικό tip είναι να ενεργοποιήσετε το two-factor authentication. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν ένας hacker έχει το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης iCloud, η Apple θα στείλει έναν κωδικό επαλήθευσης σε μια συσκευή που έχετε επιλέξει. Για να το ρυθμίσετε αυτό μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> και πατήστε το όνομά σας στο επάνω μέρος της οθόνης, μετά πηγαίνετε στο Password & Security (Ασφάλεια κωδικού πρόσβασης) και στη συνέχεια επιλέξτε Authentication Two-Factor.

Καλό είναι επίσης, ο χρόνος κλειδώματος να παραμένει ο μικρότερος δυνατός. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείται μπαταρία και “υποχρεώνετε” το κινητό σας να χρειάζεται επιβεβαίωση για να ξεκλειδώσει πάλι.

Τέλος, εξίσου πρακτικό από τα tips είναι να έχετε ενεργοποιημένη τη ρύθμιση εύρεσης της συσκευής, ειδικά σε περίπτωση κλοπής. Έτσι θα γνωρίζετε που είναι η συσκευή σας, αφού η Apple θα σας ειδοποιήσει για την ακριβή τοποθεσία της ακόμα κι αν δεν έχετε μπαταρία.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS