ΑρχικήUpdatesΤι αλλάζει στο two-factor authentication της Apple

Τι αλλάζει στο two-factor authentication της Apple

Η Apple ετοιμάζεται να ενημερώσει αυτόματα τα Apple IDs χρησιμοποιώντας τεχνολογία επαλήθευσης δύο βημάτων για το  two-factor authentication αυτό το καλοκαίρι, εάν φυσικά έχουν εγκατασταθεί οι beta εκδόσεις του MacOS High Sierra και του iOS 11 και έχετε ενεργοποιημένη την επαλήθευση δύο βημάτων.two-factor authentication

Τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Microsoft και η Google  προσφέρουν ήδη παρόμοιες λύσεις ενώ η Microsoft διαθέτει την εφαρμογή ελέγχουν ταυτότητας σε αρκετές πλατφόρμες με στόχο την παροχή ευκολότερης και ασφαλέστερης πρόσβασης στους λογαριασμούς.

Η Apple αναφέρει ότι η αλλαγή θα πραγματοποιηθεί αυτό το καλοκαίρι και θα συνεχίσει και με τις σταθερές εκδόσεις των πλατφορμών που αναμένεται να λειτουργήσουν τον φθινόπωρο.

Μπερδευτήκατε; Ας πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή… Η Apple δήλωσε ότι σκοπεύει να ενεργοποιήσει αυτόματα το two-factor authentication  σε συσκευές που εκτελούν λογισμικό beta και έχουν ήδη ενεργοποιημένο το two-step verification. Αυτό σημαίνει ότι τα iPhones ή Mac που δεν έχουν ενεργοποιημένη αυτή τη δυνατότητα δεν θα επηρεαστούν.

Τότε, γιατί να κάνει αυτές τις αλλαγές και ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ two-step verification και two-factor authentication?

Το  two-step verification εφαρμόστηκε από την Cupertino στους λογαριασμούς Apple ID και iCloud το 2013 για καλύτερη ασφάλεια και για να παρέχει στους χρήστες ένα επιπλέον σκαλοπατάκι στην προστασία των λογαριασμών τους.

Το two-factor authentication ανεβαίνει περισσότερα σκαλοπατάκια στην πυραμίδα ασφάλειας αντιμετωπίζοντας πλήρως το οικοσύστημα της Apple με την παροχή πρόσθετων συστημάτων ασφάλειας καθώς υπάρχουν πολλές συσκευές που χρησιμοποιούν το λογισμικό της Apple. Το two-factor authentication ήρθε για πρώτη φορά στον κόσμο της Apple το 2015 και είναι διαθέσιμο στα iOS, macOS, tvOS, watchOS και Apple websites και βασίζεται σε κωδικούς επαλήθευσης που δημιουργούνται από μια ειδική εφαρμογή η οποία εκτελείται σε συσκευές που λειτουργούν με αυτές τις πλατφόρμες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS