ΑρχικήsecurityFirefox:Malware της εταιρείας προκάλεσε επίθεση στην Coinbase

Firefox:Malware της εταιρείας προκάλεσε επίθεση στην Coinbase

Μέσα στην εβδομάδα, έγινε παγκοσμίως γνωστό ένα νέο malware της Firefox, το οποίο σε αντίθεση με τα πιστεύω όλων επιτέθηκε στα δεδομένα, όχι των υπαλλήλων της εταιρείας, αλλά σε εκείνα των υπαλλήλων της Coinbase. Σύμφωνα μάλιστα με εκπρόσωπο της Coinbase, τα malware που χρησιμοποιήθηκαν ήταν δυο και την Δευτέρα συγκεκριμένα ειδικός της εταιρείες εντόπισε και μπλόκαρε μια τέτοια προσπάθεια.

Firefox

Η Firefox, ειδοποιήθηκε από την Coinbase σχετικά με την επίθεση και εξέδωσε μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα. Αυτό το οφείλει σε τον security researcher, Samuel Groß. Εκείνος, όταν ερωτήθηκε για την εν λόγω επίθεση, ανέφερε ότι στις 15 Απριλίου είχε επισημάνει στην εταιρεία έναν ιό. Δήλωσε ακόμα, ότι η ευπάθεια θα επέτρεπε σε έναν hacker να εκτελέσει κώδικα μέσα στον browser του θύματος. Η επίθεση, ακολούθησε 2 μήνες μετά την ενημέρωση του Groß προς την εταιρεία.

Firefox

Ευτυχώς, οι δύο ευπάθειες του Firefox, οι οποίες προκάλεσαν μια επίθεση, αναπτύχθηκαν κατά των εργαζομένων της Coinbase και εντοπίστηκαν από το προσωπικό της Coinbase. Στην περίπτωση που, ο hacker ολοκλήρωνε το έργο του, θα μπορούσε να έχει αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυο υποστήριξης της Coinbase και να χρησιμοποιήσει αυτή την πρόσβαση για να κλέψει χρήματα. Δε θα ήταν και η πρώτη φορά που μια επίθεση, οδηγεί σε απώλειες συναλλάγματος cryptocurrency.

Εκπρόσωποι των εταιρειών, ανέφεραν ότι ανακτήθηκαν όλα τα δεδομένα, αφαιρέθηκε το malware και τώρα συνεργάζονται με οργανώσεις για την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών. Για την ώρα δεν υπάρχουν δείγματα υποκλοπής δεδομένων των πελατών. Φυσικά στόχος αυτής της επίθεσης δε μπορεί να ήταν μόνο η Mozilla Firefox και η Coinbase. Σκοπός λοιπόν τώρα, είναι να βρεθούν άλλοι πιθανοί στόχοι, να ενημερωθούν και να προετοιμαστούν και εκείνοι όπως πρέπει για επερχόμενη επίθεση.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS