ΑρχικήbusinessCSIi - Ετήσια Γενική Συνέλευση: «Όλοι μαζί για ένα ασφαλέστερο Διαδίκτυο»

CSIi – Ετήσια Γενική Συνέλευση: «Όλοι μαζί για ένα ασφαλέστερο Διαδίκτυο»

Με μήνυμα «Όλοι μαζί για ένα ασφαλέστερο Διαδίκτυο»

πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια (CSI Institute) την Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019,  στα κεντρικά γραφεία του CSI Institute

Με βασικό μήνυμα «Όλοι μαζί για ένα ασφαλέστερο Διαδίκτυο»  ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια στα γραφεία του CSI Institute (CSIi). Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης και Ιδρυτής του Ινστιτούτου κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης συντόνισε τη Συνέλευση και καλωσόρισε τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του CSIi  παρουσίασε την Έκθεση Πεπραγμένων για τα έτη 2018 και 2019. Επιπλέον ενημέρωσε τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης για τα αποτελέσματα των δράσεων και για τις επικείμενες συνεργασίες του CSIi με τη Google, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και το Όλοι Μαζί Μπορούμε στο πλαίσιο ανάπτυξης της στρατηγικής για την εξωστρέφεια του Ιδρύματος.

CSI

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σφακιανάκης «Το CSIi βρίσκεται σήμερα στο σημείο όπου η μεγάλη δράση του για την καταπολέμηση του τεχνολογικού αναλφαβητισμού και την έγκυρη ενημέρωση και πρόληψη για τους κινδύνους που εγκυμονεί το Διαδίκτυο είναι σε πλήρη εξέλιξη».

«Κατά τα έτη 2018-2019 , με συνεχή παρουσία ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας πάνω από 400.000 συμπολίτες μας σε όλη τη χώρα αλλά και διεθνώς μας είδαν, μας άκουσαν, μας σχολίασαν διά ζώσης, αλλά και διαδικτυακά».

«Η ανοδική πορεία και η επιτυχία του Ινστιτούτου», επισήμανε, «στηρίζεται στην αγάπη του κόσμου και την αφοσίωση και την καλή θέληση των εθελοντών μας, οι οποίοι καθημερινά στηρίζουν τις δράσεις μας που έχουν ως κύριο μέλημα την υιοθέτηση μιας υγιούς ψηφιακής κουλτούρας για κάθε πολίτη ανεξαρτήτου ηλικίας.

«Η δυναμική πορεία του Ινστιτούτου συνεχίζεται. Τα συνέδρια επεκτείνονται σε όλη την Ελλάδα και διεθνώς με ήδη προγραμματισμένες ημερίδες στο εξωτερικό για τον Σεπτέμβριο, συνεργασίες με φορείς παγκοσμίου φήμης, νέες δράσεις με απήχηση στην παγκόσμια κοινότητα και ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντών και επιστημονικών συνεργατών» προσέθεσε.

CSIi

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν και η εισήγηση του Γενικού Γραμματέα του CSI Institute και Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια αποτελεί πλέον σημαντικό αναπτυξιακό μοχλό για την προώθηση της ψηφιακής κοινωνίας και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες εφόσον λάβουν πρώτα τη σωστή και έγκυρη ενημέρωση για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο και τη διαχείριση των επιμέρους διαδικτυακών κινδύνων και απειλών. Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε ο κ. Αποστολόπουλος, η καθολική συμμετοχή στις δράσεις του CSI Institute και η καθιέρωσή τους σε θεσμούς κρίνεται απαραίτητη και είναι κάτι που η πολιτεία πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν για την προστασία και την ευημερία όλων των Ελλήνων συμπολιτών μας.

CSIi

Πηγή: https://www.csii.gr/

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS