ΑρχικήinetLine:Ιαπωνική εταιρεία εγκαθιστά cryptocurrency στην εφαρμογη της

Line:Ιαπωνική εταιρεία εγκαθιστά cryptocurrency στην εφαρμογη της

Η έναρξη του Libra, του σχεδίου του Facebook, προκάλεσε συζητήσεις επί συζητήσεων. Εταιρείες λαμβάνοντας έμπνευση από αυτό, δημιουργούν κι εκείνες την επιλογή cryptocurrency συναλλαγών στις εφαρμογές τους. Μια από αυτές είναι η Ιαπωνική εταιρεία ανταλλαγής μηνυμάτων, Line Corp.

Όπως αναφέρθηκε, η λειτουργία αυτή θα ονομάζεται BitMax. Θα παρέχει τη δυνατότητα σε 80 εκατομμύρια χρήστες στην Ιαπωνία, να διαχειρίζονται cryptocurrency, όπως το Bitcoin και το Link, το οποίο και είναι το νόμισμα της Line.

Line

Γεγονός όμως είναι, ότι η Line δεν κάνει την πρώτη απόπειρα καθιέρωσης του cryptocurrency στην Ιαπωνία. Άλλες εφαρμογές που το επιχείρησαν, σε κάποιο σημείο τις εξέλιξής τους ναυάγησαν παίρνοντας τα χρήματα των πελατών τους μαζί. Το πιο πρόσφατο περιστατικό, αφορά την Coincheck, της οποίας υποκλάπηκαν 530 εκατομμύρια δολάρια και την ευθύνη φαίνεται να έχει η Ρωσία.

Το επόμενο βήμα της Ιαπωνίας, ήταν η ρύθμιση του τρόπου λειτουργίας του cryptocurrency στη χώρα. Όταν πραγματοποιήθηκαν οι ενέργειες που ήταν απαραίτητες, η υπηρεσία  Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FSA) της Ιαπωνίας ενέκρινε την εισαγωγή του cryptocurrency στη χώρα.

Line

Πολύ σύντομα όμως, παρατηρήθηκαν περιπτώσεις νομιμοποίησης εσόδων (μέσω του cryptocurrency) από παράνομες δραστηριότητες. Το κίνημα αυτό συνεχίστηκε και στο τέλος του έτους. Στην πραγματικότητα κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών του 2018, οι χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές έλαβαν περισσότερες από 1.000 υποθέσεις σχετιζόμενες με cryptocurrency, λαμβάνοντας συνολικά για το έτος 7.096.

Τον Απρίλιο που ακολούθησε, η υπηρεσία  Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών FSA χρειάστηκε να αντιμετωπίσει δύο cryptocurrency ανταλλαγές με την επιβολή κανόνων, κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η Line Corp δείχνει να ενδιαφέρεται πραγματικά για αυτό το νέο της εγχείρημα και καταβάλλει κάθε δυνατό μέσο για την εγκατάστασή του στην αγορά της Ιαπωνίας. Αν όντως αυτές οι προσπάθειες στηρίζονται σε αληθινά κίνητρα, θα πρέπει να πείσει το ομολογουμένως δύσκολο κοινό της χώρας και να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη της. Ειδικά, με το γνωστό πια παρελθόν της στο cryptocurrency.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS