ΑρχικήsecurityΒασικός στόχος των hackers είναι τα accounts των administrators

Βασικός στόχος των hackers είναι τα accounts των administrators

Σύμφωνα με μια νέα αναφορά του γενικού ελεγκτή (auditor general) της Αυστραλιανής Κυβέρνησης, τα ομοσπονδιακά κυβερνητικά τμήματα και οργανισμοί πρέπει να κάνουν επιπλέον κινήσεις για να προστατεύσουν πληροφορίες από τους hackers.

Ο auditor general στην αναφορά του, σημειώνει ότι ελήφθησαν 70 ευρήματα από τον έλεγχο. Από αυτά το 56% αφορούσαν τη διαχείριση των ελέγχων των τεχνολογιών πληροφορικής, κυρίως των προνομιούχων χρηστών. Αυτοί είναι χρήστες, που μπορούν να κάνουν σημαντικές αλλαγές στα IT συστήματα , ενώ έχουν τη δυνατότητα να παρακάμπτουν ρυθμίσεις ασφαλείας και να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν έχουν όλοι οι χρήστες. Τα ευρήματα αυτά αυξάνουν τον κίνδυνο μη εξουσιοδοτημένων αλλαγών σε συστήματα και δεδομένα.

hackers

Η Australian Signals Directorate (υπηρεσία Cybersecurity) κάνει συχνά αναφορές προς τη κυβέρνηση. Σε αρκετές από αυτές έχει τονίσει, ότι πρωταρχικός στόχος για τους hackers είναι λογαριασμοί χρηστών σαν αυτούς, δηλαδή προνομιούχων χρηστών.

Αυτός είναι ο λόγος που, ο auditor, δήλωσε ότι οι φορείς καλό είναι να ασχοληθούν αρχικά με την παρακολούθηση του IT προς αποφυγή προβλημάτων. Σύμφωνα με την έκθεσή του, η πρόσβαση των προνομιούχων χρηστών πρέπει να περιοριστεί και όταν αυτό δεν είναι εφικτό, να καταγράφεται, να ελέγχεται και να παρακολουθείται τακτικά.

To Cybersecurity, έγινε πρόσφατα θέμα, με αναφορές για hackers που κατάφεραν να έχουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο παραβίασαν το δίκτυο του Κοινοβουλίου. Οι έρευνες που διεξήχθησαν από υπηρεσίες της Αυστραλίας φάνηκε να διερευνούν εάν η Κίνα, μεταξύ άλλων κρατικών φορέων, ήταν πίσω από την απόπειρα.

Το κοινοβουλευτικό δίκτυο χρησιμοποιούνταν κανονικά από όλους τους βουλευτές και το προσωπικό τους. Όταν ένας πολιτικός ρωτήθηκε δημοσίως για την παραβίαση, είπε ότι είχε ενημερωθεί και ήταν ικανοποιημένος από τα μέχρι τότε δείγματα που είχε λάβει, αλλά ότι αυτή η επίθεση τους αφύπνισε όλους.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS