ΑρχικήbusinessFacebook: Το νέο κρυπτό-νόμισμα χρηματοδοτείται από μεγάλες εταιρείες

Facebook: Το νέο κρυπτό-νόμισμα χρηματοδοτείται από μεγάλες εταιρείες

Δώδεκα εταιρείες παγκοσμίως θα επενδύσουν περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσουν το νέο cryptocurrency του Facebook, όπως ανακοινώθηκε από τη Wall Street Journal. Γνωστές εταιρείες, μεταξύ αυτών,  η Paypal,η Mastercard και η Uber, θα συμμετέχουν σε μια κοινοπραξία.

Cryptocurrency Facebook

Η Facebook Global Holdings καταχώρησε στις 2 Μαΐου την “Libra Networks” ως εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας.

Τώρα αναμένεται το white paper, το οποίο είναι μια έγκυρη έκθεση που ενημερώνει τους αναγνώστες συνοπτικά για ένα περίπλοκο θέμα και σκοπός του είναι να τους βοηθήσει να κατανοήσουν και να λύσουν ένα πρόβλημα ή να πάρουν μια απόφαση. Σύμφωνα λοιπόν, με την Laura McCracken, επικεφαλής των financial services η έκδοσή του αναμένεται στις 18 Ιουνίου.

Το νόμισμα του Facebook θα είναι ένα stablecoin. Ακόμη, όμως, δεν έχει γίνει γνωστό πώς θα χρησιμοποιηθεί. Επίσης, δεν είναι σαφές πώς το Facebook θα αντιμετωπίσει την πολυπλοκότητα των διεθνών κανονισμών. Ωστόσο, θα μπορούσε να αναγκάσει τις κυβερνήσεις να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στο cryptocurrency.

Το Facebook έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών. Και αυτό είναι ότι διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα του κόσμου. Η συμμετοχή του Facebook στο cryptocurrency προειδοποιεί τις υπόλοιπες εταιρείες για το τι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μελλοντικά.

Η επιτυχία του Facebook, θα μπορούσε να θεωρηθεί ευκαιρία για ευαισθητοποίηση σχετικά με το cryptocurrency. Πολλοί πιστεύουν ότι το Facebook με το νόμισμα που δημιουργεί θα τονώσει την συγκεκριμένη αγορά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εισαγωγή του Facebook στο Cryptocurrency ελέγχεται διεξοδικά εφόσον δεν έχει ιδιαίτερα καλή φήμη αναφορικά με τη χρήση των δεδομένων των πελατών του. Ας μην ξεχνάμε, τον Απρίλιο του 2019 η εταιρεία κοινοποίησε εκατοντάδες εκατομμύρια αρχεία χρηστών.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS