ΑρχικήinetFacebook Research app: Πληρώνει ενήλικες για να μοιράζονται δεδομένα τους μαζί του

Facebook Research app: Πληρώνει ενήλικες για να μοιράζονται δεδομένα τους μαζί του

Facebook Το Facebook έχει κατηγορηθεί για πολλά πράγματα. Τον Ιανουάριο, είχε ξεσπάσει ένα σκάνδαλο, καθώς αποκαλύφθηκε ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης πλήρωνε εφήβους για να εγκαταστήσουν το research app του. Επρόκειτο για μια εφαρμογή, η οποία έδινε στο Facebook τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση στις διαδικτυακές δραστηριότητες των χρηστών. Οτιδήποτε έκαναν οι χρήστες στο διαδίκτυο, το Facebook το γνώριζε. Η εφαρμογή για εφήβους ήταν διαθέσιμη, αρχικά, και για Android και για iOS.

Τώρα, το Facebook φαίνεται πως επανακυκλοφορεί την εφαρμογή του, μόνο για χρήστες Android. Αυτή τη φορά, όμως, δεν στοχεύει εφήβους, αλλά ενήλικες. Η εφαρμογή “Study from Facebook” είναι διαθέσιμη μόνο για χρήστες ηλικίας άνω των 18 ετών στις Η.Π.Α. και την Ινδία.

Η επιλογή των ενηλίκων θα γίνει με τη βοήθεια των διαφημίσεων, που υπάρχουν στο Facebook. Στόχος της εφαρμογής είναι η συλλογή δεδομένων. Οι χρήστες θα ανταμείβονται με ένα χρηματικό ποσό κάθε μήνα.

Οι επιλεγμένοι ενήλικες χρήστες θα γνωρίζουν, από την αρχή, ότι το Facebook θα είναι σε θέση να δει και να καταγράψει τις δραστηριότητές τους στο διαδίκτυο, καθώς και τις εφαρμογές, που χρησιμοποιούν στο smartphone τους, το χρόνο που αφιερώνουν στη χρήση των εφαρμογών, τον τύπο δικτύου τους και τη χώρα, στην οποία βρίσκονται.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια σε αυτό το project και δεσμεύτηκε ότι δεν θα έχει πρόσβαση και δεν θα καταγράφει προσωπικά δεδομένα των χρηστών, όπως έκανε στο παρελθόν. Αυτή τη φορά δεν θα παίρνει μηνύματα, emails, κωδικούς πρόσβασης και φωτογραφίες. Επίσης, η εταιρεία υποσχέθηκε ότι δεν θα πουλάει τα δεδομένα των χρηστών σε τρίτες εταιρείες.

Στόχος του Facebook, με αυτή την εφαρμογή παρακολούθησης, είναι να δει ποιες εφαρμογές ανταγωνιστών χρησιμοποιούν οι χρήστες και ποιες δημιουργούν περισσότερο engagement. Στη συνέχεια, είναι πιθανό να αντιγράψει κάποιες δυνατότητες και χαρακτηριστικά τους και να τα ενσωματώσει στη δική του πλατφόρμα.

Φυσικά, είναι πολλοί αυτοί, οι οποίοι έχουν κατηγορήσει το Facebook για τo ότι προσπαθεί να εξουδετερώσει τους ανταγωνιστές του, με ύπουλα μέσα, “κλέβοντας” και αντιγράφοντας τα χαρακτηριστικά των εφαρμογών τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS