Κυριακή, 31 Μαΐου, 21:54
Αρχική inet Facebook Research app: Πληρώνει ενήλικες για να μοιράζονται δεδομένα τους μαζί του

Facebook Research app: Πληρώνει ενήλικες για να μοιράζονται δεδομένα τους μαζί του

Facebook Το Facebook έχει κατηγορηθεί για πολλά πράγματα. Τον Ιανουάριο, είχε ξεσπάσει ένα σκάνδαλο, καθώς αποκαλύφθηκε ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης πλήρωνε εφήβους για να εγκαταστήσουν το research app του. Επρόκειτο για μια εφαρμογή, η οποία έδινε στο Facebook τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση στις διαδικτυακές δραστηριότητες των χρηστών. Οτιδήποτε έκαναν οι χρήστες στο διαδίκτυο, το Facebook το γνώριζε. Η εφαρμογή για εφήβους ήταν διαθέσιμη, αρχικά, και για Android και για iOS.

Τώρα, το Facebook φαίνεται πως επανακυκλοφορεί την εφαρμογή του, μόνο για χρήστες Android. Αυτή τη φορά, όμως, δεν στοχεύει εφήβους, αλλά ενήλικες. Η εφαρμογή “Study from Facebook” είναι διαθέσιμη μόνο για χρήστες ηλικίας άνω των 18 ετών στις Η.Π.Α. και την Ινδία.

Η επιλογή των ενηλίκων θα γίνει με τη βοήθεια των διαφημίσεων, που υπάρχουν στο Facebook. Στόχος της εφαρμογής είναι η συλλογή δεδομένων. Οι χρήστες θα ανταμείβονται με ένα χρηματικό ποσό κάθε μήνα.

Οι επιλεγμένοι ενήλικες χρήστες θα γνωρίζουν, από την αρχή, ότι το Facebook θα είναι σε θέση να δει και να καταγράψει τις δραστηριότητές τους στο διαδίκτυο, καθώς και τις εφαρμογές, που χρησιμοποιούν στο smartphone τους, το χρόνο που αφιερώνουν στη χρήση των εφαρμογών, τον τύπο δικτύου τους και τη χώρα, στην οποία βρίσκονται.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια σε αυτό το project και δεσμεύτηκε ότι δεν θα έχει πρόσβαση και δεν θα καταγράφει προσωπικά δεδομένα των χρηστών, όπως έκανε στο παρελθόν. Αυτή τη φορά δεν θα παίρνει μηνύματα, emails, κωδικούς πρόσβασης και φωτογραφίες. Επίσης, η εταιρεία υποσχέθηκε ότι δεν θα πουλάει τα δεδομένα των χρηστών σε τρίτες εταιρείες.

Στόχος του Facebook, με αυτή την εφαρμογή παρακολούθησης, είναι να δει ποιες εφαρμογές ανταγωνιστών χρησιμοποιούν οι χρήστες και ποιες δημιουργούν περισσότερο engagement. Στη συνέχεια, είναι πιθανό να αντιγράψει κάποιες δυνατότητες και χαρακτηριστικά τους και να τα ενσωματώσει στη δική του πλατφόρμα.

Φυσικά, είναι πολλοί αυτοί, οι οποίοι έχουν κατηγορήσει το Facebook για τo ότι προσπαθεί να εξουδετερώσει τους ανταγωνιστές του, με ύπουλα μέσα, “κλέβοντας” και αντιγράφοντας τα χαρακτηριστικά των εφαρμογών τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.