ΑρχικήsecurityΗ βραβευμένη πατέντα του PayPal για προστασία από Crypto Ransomware

Η βραβευμένη πατέντα του PayPal για προστασία από Crypto Ransomware

PayPal

Η πασίγνωστη εταιρεία ηλεκτρονικών συναλλαγών PayPal, βραβεύτηκε για μία τεχνική της, που θα μπορούσε να ανιχνεύσει ένα είδος crypto malware και να μετριάσει τα αποτελέσματά του.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, αναφέρεται στο πώς χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα συστήματα δεδομένων, μπορούμε να ανιχνεύσουμε ransomware και να προλάβουμε τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό στα αρχεία των καταναλωτών. Η πατέντα καταχωρήθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2016 και βραβεύτηκε την Τρίτη από το U.S. Patent and Trademark Office των ΗΠΑ (USPTO).

Ο τρόπος που λειτουργεί ένα ransomware, είναι να κρυπτογραφεί τα περιεχόμενα ενός σκληρού δίσκου ή άλλων αρχείων και να μην επιτρέπει πλέον την πρόσβαση σε αυτά, έως ότου οι χρήστες καταβάλουν τα λύτρα που απαιτούν οι δημιουργοί του.

Κάτι τέτοιο είναι καταστροφικό στις περισσότερες περιπτώσεις. Έτσι το PayPal, προσπαθεί να αποτρέψει μια τέτοια κατάσταση, με μια μέθοδο που περιλαμβάνει την ανίχνευση ενός πρώτου αντιγράφου του αρχικού περιεχομένου που έχει φορτωθεί στην προσωρινή μνήμη ενός συστήματος υπολογιστή, διατηρώντας στην προσωρινή μνήμη ένα δεύτερο αντίγραφο αυτού του αρχείου και συγκρίνοντας τα δύο για να καθορίσει εάν το τροποποιημένο περιεχόμενο αντιπροσωπεύει μια κρυπτογραφημένη έκδοση του αρχικού περιεχομένου. Στη συνέχεια, αποτρέπει τη διαγραφή του αρχικού περιεχομένου εάν το τροποποιημένο περιεχόμενο έχει κρυπτογραφηθεί.

Ένας τρόπος με τον οποίο οι χρήστες, όπως καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις, μπορούν να αποφύγουν την απώλεια δεδομένων είναι με την διατήρηση αντιγράφων ασφαλείας. Παρόλα αυτά, ακόμα και αν υπάρχει ένα εφεδρικό σύστημα, τα δεδομένα μπορούν ακόμη να χαθούν, καθώς τα αρχεία που έχουν κρυπτογραφηθεί με ransomware μπορεί να δημιουργήσουν επίσης αντίγραφα ασφαλείας αυτόματα – αντικαθιστώντας τα πρωτότυπα.

Επομένως, η ανίχνευση του ransomware σε πρώιμο στάδιο θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων, σύμφωνα με την PayPal.

Το περασμένο έτος, η εταιρεία είχε καταχωρήσει κι άλλο ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, που αναφερόταν στην ενίσχυση της ταχύτητας των cryptocurrency πληρωμών. Ο στόχος της εν λόγω πατέντας είναι να περιοριστεί ο χρόνος που χρειάζεται για να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές μεταξύ καταναλωτών και εμπόρων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS