ΑρχικήUpdatesOneDrive: Η Microsoft προσθέτει "μυστικό χώρο" για αποθήκευση αρχείων

OneDrive: Η Microsoft προσθέτει “μυστικό χώρο” για αποθήκευση αρχείων

OneDriveΗ Microsoft ανακοίνωσε ένα πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο χαρακτηριστικό για ένα από τα προϊόντα της. Πρόκειται για έναν “μυστικό χώρο” στο OneDrive, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιείται για την αποθήκευση ευαίσθητων δεδομένων. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι πολύ χρήσιμο και σίγουρα θα προσελκύσει πολλούς χρήστες στην cloud υπηρεσία αποθήκευσης.

Σε αυτόν το χώρο, οι χρήστες θα μπορούν να ανεβάζουν και να αποθηκεύουν ευαίσθητα αρχεία, φωτογραφίες και έγγραφα.

Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για την προστασία των δεδομένων, που αποθηκεύουν στους υπολογιστές τους.

Το νέο χαρακτηριστικό θα ονομάζεται OneDrive Personal Vault και οι χρήστες θα μπορούν να το προστατέψουν με διάφορες μεθόδους, όπως με την εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, με δακτυλικό αποτύπωμα, αναγνώριση προσώπου, PIN, Microsoft Authenticator ή με κωδικό μιας χρήσης, που στέλνεται μέσω SMS.

Σύμφωνα με τη Microsoft, τα δεδομένα θα είναι πλήρως ασφαλισμένα και κρυπτογραφημένα, όπως όλα τα άλλα αρχεία του OneDrive. Επίσης, η εταιρεία φρόντισε ώστε το νέο χαρακτηριστικό να είναι και εύχρηστο πέρα από ασφαλές.

Θα υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής βίντεο, σάρωσης εγγράφων, κλικ στις φωτογραφίες και μεταφόρτωσης στο Personal Vault, χωρίς να απαιτείται η διαδικασία της αντιγραφής-επικόλλησης από το κανονικό OneDrive.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα χρήσης του personal vault σε υπολογιστή με Windows 10, όπου η Microsoft θα αποθηκεύσει όλα τα σχετικά δεδομένα στο σκληρό δίσκο με BitLocker.

Το OneDrive Personal Vault θα κυκλοφορήσει αργότερα, μέσα στη χρονιά, ξεκινώντας από Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Καναδά. Θα είναι διαθέσιμο για Android, iOS, Windows 10 και την OneDrive web έκδοση.

Ωστόσο, το νέο χαρακτηριστικό της Microsoft έχει έναν περιορισμό. Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χαρακτηριστικό ακόμα και αν χρησιμοποιείτε την δωρεάν έκδοση του OneDrive, όμως μόνο ένας περιορισμένος αριθμός αρχείων θα μπορεί να μεταφορτωθεί στο OneDrive Personal Vault. Αυτό ισχύει τόσο για τους χρήστες, που χρησιμοποιούν την cloud υπηρεσία δωρεάν όσο και για εκείνους, που πληρώνουν για να έχουν extra χώρο αποθήκευσης 100 GB.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS