ΑρχικήHow ToΤρία εύκολα βήματα για να προστατεύσετε τα δεδομένα σας στο Cloud

Τρία εύκολα βήματα για να προστατεύσετε τα δεδομένα σας στο Cloud

Οι περισσότερες σύγχρονες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το Cloud για να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους online. Η ανησυχία για την ασφαλεία τους μπορεί να αποφευχθεί, ακολουθώντας τις παρακάτω πρακτικές.

Cloud

Κρυπτογράφηση

Τα 5 τελευταία χρόνια, μόνο στη Βόρεια Αμερική υπήρξε πενταπλάσια άνοδος στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το Cloud, αποτελώντας πιθανό στόχο για εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Συνήθως οι πάροχοι cloud υπηρεσιών προσφέρουν οι ίδιοι την κρυπτογράφηση. Χρησιμοποιώντας ένα σύγχρονο τρόπο, μπορείτε και εσείς να κάνετε το ίδιο πριν την παράδοση των δεδομένων σας, προσθέτοντας μια επιπλέον δικλείδα ασφαλείας.

Μην έχοντας λοιπόν το κλειδί αποκρυπτογράφησης, ο πάροχος δέχεται τα δεδομένα κρυπτογραφημένα με τέτοιο τρόπο, που σε πιθανή επίθεσή είστε διπλά καλυμμένοι.

Αντίγραφα

Σε πολλές περιπτώσεις πια, υπάρχουν επιχειρήσεις με τα δεδομένα τους εξ’ ολοκήρου στο Cloud, χωρίς άλλα αντίγραφα. Αντ’ αυτού προτείνεται η στρατηγική αντιγράφων 3-2-1.

Το πρώτο και κύριο αντίγραφο θα είναι στο Cloud και τα άλλα δύο σε διαφορετικές συσκευές. Κοινή πρακτική είναι, το ένα από τα δύο να είναι τοπικά αποθηκευμένο και το τελευταίο απομακρυσμένα, ιδανικά εκτός των εγκαταστάσεων.

Καθορισμός ευθυνών

Σαν πρώτο βήμα επιλέξτε έναν πάροχο υπηρεσιών cloud με αυστηρή ασφάλεια.Παρ’ όλα αυτά μην αφήσετε τα πάντα πάνω του. Προσδιορίστε με σαφήνεια τους ρόλους σας.

Στην περίπτωση που στο cloud φιλοξενείται απλά λογισμικό σας, συνήθως ο πάροχος αναλαμβάνει πλήρως το χρέος της διασφάλισης του. Όμως όταν αρχίσουμε να μιλάμε για πλατφόρμες ή σε ακόμα μεγαλύτερη κλίμακα, για ολόκληρες υποδομές, η ίδια η επιχείρηση καλείται να αναλάβει περισσότερες ευθύνες ασφαλείας, όπως την άσφαλεια της βάσης δεδομένων και τη διαχείρηση της πρόσβασης λογαριασμών.

Tο cloud προσφέρει επιπλέον πλεονεκτήματα.Μειώνει στο ελάχιστο την ανάγκη εξοπλισμού, κατάληψης χώρου και την εκπαίδευση εξεδεικευμένου προσωπικού.Προσφέρει τη διασφάλιση μόνιμης ύπαρξης των δεδομένων καθώς και την άμεση προσπέλαση τους από χρήστες, δεδομένης μιας σύνδεσης internet.

Καταλαβαίνετε λοιπόν, πως η εποχή αποθήκευσης των δεδομένων online είναι εδώ.Όταν αποφασίσετε να γίνετε μέρος της, θα ήταν συνετό να λάβετε όσα ειπώθηκαν υπόψιν σας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS