ΑρχικήsecurityΕννέα χρόνια φυλάκισης σε CEO, που πουλούσε κινητά με δυνατότητες κρυπτογράφησης, σε...

Εννέα χρόνια φυλάκισης σε CEO, που πουλούσε κινητά με δυνατότητες κρυπτογράφησης, σε εγκληματίες

κινητά Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έδωσε ποινή φυλάκισης 9 χρόνων σε έναν Καναδό, διευθύνοντα σύμβουλο τεχνολογικής εταιρείας, ο οποίος προμήθευε εγκληματίες σε όλο τον κόσμο με κινητά τηλέφωνα, με ισχυρές δυνατότητες κρυπτογράφησης.

Ο άνδρας ονομάζεται Vincent Ramos, είναι 41 ετών και ήταν διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Phantom Secure, η οποία εδώ και δέκα χρόνια πουλά Blackberry κινητά τηλέφωνα με δυνατότητες κρυπτογράφησης.

Οι αρχές των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι ο Ramos καταδικάστηκε, επειδή η εταιρεία του πουλούσε, εν γνώσει της, τα κινητά σε εγκληματίες. Οι περισσότερες συμμορίες προέρχονταν από τις ΗΠΑ, το Μεξικό και την Αυστραλία.

Η Phantom Secure, παρέχοντας αυτά τα κινητά στους εγκληματίες, τους έδωσε τη δυνατότητα να κρυπτογραφούν επικοινωνίες. Επίσης, σε περίπτωση που κάποιο μέλος μιας συμμορίας έπεφτε στα χέρια των αρχών και γινόταν κατάσχεση του τηλεφώνου του, οι υπόλοιποι μπορούσαν να «καθαρίζουν» εξ’ αποστάσεως τη συσκευή, ώστε να μην βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία.

Οι έρευνες στην εταιρεία του Ramos ξεκίνησαν το 2017. Οι αρχές έμαθαν για τα προϊόντα, που πουλάει η Phantom Secure, από έναν ποδοσφαιριστή, που είχε συλληφθεί για τη μεταφορά ενός τόνου κοκαΐνης από το Μεξικό στις ΗΠΑ.

Οι αρχές κατέγραψαν τον Ramos να καυχιέται για την ικανότητά του να ξεγελά τους αστυνομικούς και να βοηθά σε παράνομες πράξεις. Επιπλέον, παραδέχτηκε ότι προμήθευε σκόπιμα τις συμμορίες εγκληματιών.

Για τη διεξαγωγή της έρευνας, συνεργάστηκαν το FBI και η αστυνομία του Καναδά και της Αυστραλίας. Η σύλληψη του Ramos έγινε στην Ουάσινγκτον, τον Μάρτιο του 2018. Ο ίδιος παραδέχτηκε την ενοχή του, τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η Phantom Secure είχε πουλήσει κινητά τηλέφωνα στα μέλη του καρτέλ Sinaloa, το οποίο έστελνε ναρκωτικά από το Μεξικό στις ΗΠΑ, καθώς και σε μέλη της συμμορίας Hells Angels, για την οργάνωση δολοφονιών.

Οι αρχές συνέλαβαν τον CEO και στη συνέχεια κατέστρεψαν το δίκτυο της Phantom Secure, το οποίο διέθετε servers σε όλο τον κόσμο (Αυστραλία, Καναδά, Χονγκ Κονγκ, Παναμά, Ταϊλάνδη και ΗΠΑ).

Η εταιρεία είχε πουλήσει πάνω από 20.000 συσκευές. Οι μισές από αυτές είχαν πουληθεί στην Αυστραλία. Όταν οι αρχές συνέλαβαν τον CEO της εταιρείας, υπήρχαν περίπου 7.000 κινητά, που χρησιμοποιούνταν από τους εγκληματίες.

Μαζί με τον Ramos, κατηγορήθηκαν και τέσσερις υπάλληλοι της εταιρείας, αλλά εκείνοι δεν έχουν συλληφθεί.

Πέρα από τα εννέα χρόνια φυλάκισης, η ποινή προβλέπει και την κατάσχεση 80 εκατομμυρίων δολαρίων, ακινήτων, λογαριασμών cryptocurrency και χρυσών νομισμάτων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS