ΑρχικήsecurityEuropol: Εκπαίδευση των αστυνομικών με....... ένα παιχνίδι!

Europol: Εκπαίδευση των αστυνομικών με……. ένα παιχνίδι!

EuropolΤα τελευταία χρόνια, τα cryptocurrencies αποτελούν συχνό στόχο επιθέσεων των hackers. Γι΄αυτό το λόγο, η Europol αποφάσισε να εκπαιδεύσει τους αστυνομικούς, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα εγκλήματα, που σχετίζονται με cryptocurrencies. Αυτό θα το πετύχει με ένα είδος παιχνιδιού.

Η ανακοίνωση αυτού του παιχνιδιού έγινε από την ίδια τη Europol, στο 6ο Cryptocurrency Conference. Η Europol δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά, που χρησιμοποιείται μια τέτοια μέθοδος για την εκπαίδευση του προσωπικού στην έρευνα και τον εντοπισμό αυτών των εγκλημάτων. Θα χρησιμοποιηθεί πρώτη φορά τον Οκτώβριο, στο συνέδριο Europol-Interpol Cybercrime Conference.

Οι εκπαιδευόμενοι, που θα συμμετέχουν στο παιχνίδι, θα παρακολουθούν και θα προσπαθούν να ανιχνεύσουν παράνομες συναλλαγές με cryptocurrency.

Το παιχνίδι, δημιουργήθηκε από την Europol και το Centre of Excellence in Terrorism, Resilience, Intelligence and Organised Crime Research (CENTRIC) και προορίζεται για τους ερευνητές, για να αποκτήσουν “εικονική εμπειρία” στην αντιμετώπιση πραγματικών προκλήσεων, που συνδέονται με έρευνες εγκλημάτων με cryptocurrencies.

Η εκπαίδευση του προσωπικού, με τη χρήση παιχνιδιών, μπορεί να ακούγεται αστεία. Στην πραγματικότητα, όμως, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη, αν εφαρμοστεί σε πραγματικά περιστατικά κλοπής, phishing επιθέσεων και πολλών άλλων ειδών απάτης.

Η ανίχνευση παράνομων συναλλαγών με cryptocurrency δεν είναι εύκολη υπόθεση. Γι’ αυτό και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση του προσωπικού γι΄αυτά τα περιστατικά, ειδικά μετά την υπόθεση της Crypto Mixing υπηρεσίας, Bestmixer.

Η Europol έκλεισε την Bestmixer, η οποία είχε αποκτήσει εκατομμύρια δολάρια από ξέπλυμα χρημάτων.

Μια άλλη περίπτωση, που έκανε τις αρχές να ασχοληθούν περισσότερο με τα εγκλήματα, που σχετίζονται με cryptocurrencies, είναι η υπόθεση της Wall Street Market. Η Dark Web αγορά έκλεισε, επίσης τον Μάιο, αφού οι διαχειριστές πραγματοποίησαν μια απάτη και εξαφανίστηκαν με πάνω από 14,2 εκατομμύρια δολάρια σε cryptocurrencies.

Η ιδέα χρήσης παιχνιδιών για την εκπαίδευση των ερευνητών και των αστυνομικών είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και θα μπορούσε, πραγματικά, να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των εγκλημάτων, που σχετίζονται με cryptocurrency.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS