ΑρχικήinetΤο Android Q desktop mode ετοιμάζεται κρυφά για ένα χαρακτηριστικό multi-screen

Το Android Q desktop mode ετοιμάζεται κρυφά για ένα χαρακτηριστικό multi-screen

desktop

Όσο περνάει ο καιρός, το Android μπαίνει σε ολοένα και νέους τομείς, που ούτε οι ιδρυτές του δεν είχαν φανταστεί ότι θα δουν. Από τα smartwatches μέχρι τις έξυπνες τηλεοράσεις  και από τους αποκωδικοποιητές, έως τα πτυσσόμενα κινητά, το λειτουργικό σύστημα έχει επεκτείνει πολύ την παρουσία του. Και τώρα η Google, ετοιμάζετε να μπει σε ένα ακόμα καινούριο πεδίο: τη δυνατότητα Android desktop από το τηλέφωνο.

Η ιδέα του desktop mode, δεν είναι κάτι καινούριο, καθώς τόσο η Samsung όσο και η Huawei, εργάζονται εδώ και αρκετό καιρό πάνω σε αυτό. Αλλά και άλλοι προγραμματιστές έχουν προσπαθήσει κατά καιρούς να αναβαθμίσουν το Android σε μια μορφή desktop και τώρα φαίνεται ότι και η Google έχει στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Μία κρυφή λειτουργία desktop εντοπίστηκε στο Android Q, ωστόσο η Google δεν ανέφερε απολύτως τίποτα γι ‘αυτό, ούτε καν στο Google I / O 2019. Τα καλά νέα όμως είναι ότι την έχει αναπτύξει ενεργά.

Το desktop mode έγινε σύντομα το επίκεντρο των συνομιλιών μεταξύ των προγραμματιστών, για συσκευές με δυνατότητα αναδίπλωσης, πολλαπλών οθονών και μεγάλης οθόνης. Αναλύονται κάποιες από τις συμβάσεις που πρέπει να γνωρίζουν οι προγραμματιστές κατά την προετοιμασία των εφαρμογών τους για να λειτουργούν σωστά σε τέτοιες μη συμβατικές οθόνες. Η Google δίνει τελικά στους προγραμματιστές τα εργαλεία για να κάνουν επίσημα αυτά τα χαρακτηριστικά ένα μέρος της εμπειρίας των χρηστών.

Φυσικά, το γεγονός ότι η Google τους δίνει το API δεν σημαίνει ότι οι προγραμματιστές θα «τσιμπήσουν» αμέσως. Δεδομένου του πόσο εξειδικευμένες είναι οι λειτουργίες desktop σε Samsung και Huawei, θα πάρει λίγο χρόνο πριν γίνει ο κανόνας για όλες τις εφαρμογές. Ίσως μέχρι τότε να μην υπάρχει πλέον ανάγκη για custom UI όπως το Samsung DeX και όλα τα τηλέφωνα Android να μπορούν να μεταμορφωθούν σε αληθινούς υπολογιστές μέσα στις τσέπες σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS