ΑρχικήinetΤο Android Q φέρνει εγγενή υποστήριξη για ασφαλές 3D Face Recognition

Το Android Q φέρνει εγγενή υποστήριξη για ασφαλές 3D Face Recognition

Android QΈχοντας ήδη μπει στο 2019, όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία το νέο λειτουργικό σύστημα Android, το οποίο ονομάστηκε Android Q και για το οποίο έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν διάφορες φήμες. Τώρα, υπάρχει μία νέα υπόθεση, ότι το λειτουργικό σύστημα θα μπορούσε να έρθει με ένα χαρακτηριστικό που ίσως αρέσει πολύ στους χρήστες Android.

Σύμφωνα με μια έκθεση του XDA Developers, μετά από έρευνα εις βάθος του Android Q build, διαπιστώθηκε ότι το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα, θα μπορούσε να έρθει με ενσωματωμένη υποστήριξη, για μια ασφαλή και καλύτερη αναγνώριση προσώπου (Face Recognition).

Η ασφαλής αναγνώριση προσώπου υποδεικνύει τη χρήση αισθητήρων 3D για αναγνώριση προσώπου, παρόμοια με τη λειτουργία Face ID της Apple.

Για όσους δεν γνωρίζουν, εκτός από μερικές εταιρείες (Huawei, Xiaomi και άλλες) που προσπαθούν να αντιγράψουν το 3D Face ID της Apple, άλλες εταιρείες προσφέρουν αναγνώριση προσώπου 2D, η οποία θεωρείται κυρίως ανακριβής και λιγότερο ασφαλής.

Εάν λοιπόν το Android Q, έρθει με εγγενή υποστήριξη για ένα ασφαλές ξεκλείδωμα οθόνης μέσω αναγνώρισης προσώπου, θα σήμαινε ότι οι κατασκευαστές smartphone δεν θα χρειαστεί να κάνουν μεγάλες προσαρμογές στο Android. Επιπλέον, οι περισσότερες συσκευές Android θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τη λειτουργία αναγνώρισης προσώπου, η οποία βρίσκεται συνήθως σε smartphones τελευταίας τεχνολογίας προς το παρόν.

Επιπλέον, ο κώδικας προτείνει επίσης ότι το χαρακτηριστικό είναι πιθανό να επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν το πρόσωπό τους για να πραγματοποιούν πληρωμές και να πιστοποιούν εφαρμογές, εκτός από το να ξεκλειδώνουν απλά τη συσκευή τους.

Η Google θα ανακοινώσει το Android Q στην εκδήλωση I / O που έχει προγραμματιστεί για τις 7 Μαΐου 2019. Μέχρι τότε όμως το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε και να παρακολουθούμε όλες τις φήμες που κυκλοφορούν κατά καιρούς!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS