ΑρχικήinetΗ Google επεκτείνει το Android Jetpack με εργαλεία ανάπτυξης

Η Google επεκτείνει το Android Jetpack με εργαλεία ανάπτυξης

jetpack

Η Google ανακοίνωσε την Τρίτη μία επέκταση του Android Jetpack, μιας συλλογής στοιχείων λογισμικού Android, που βοηθά τους προγραμματιστές να ακολουθήσουν τις βέλτιστες πρακτικές, τους απαλλάσσει από το γράψιμο του κώδικα boilerplate και απλοποιεί τις περίπλοκες εργασίες. Η επέκταση του Toolkit, περιλαμβάνει έξι νέες βιβλιοθήκες Jetpack. Η Google φέρνει επίσης πέντε βιβλιοθήκες προς δοκιμή.

Η επέκταση, μαζί με μια σειρά άλλων ανακοινώσεων σχετικά με την ανάπτυξη του Android, ήρθε στο Google I / O, το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών που πραγματοποιήθηκε στην πατρίδα της Google, στο Mountain View της Καλιφόρνια. Ο Thomas Kurian, o νέος διευθύνων σύμβουλος του Google Cloud, άνοιξε το δρόμο για την ανάπτυξη.

“Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να γίνετε προγραμματιστής”, ανέφερε ο Kurian, ανακοινώνοντας νέες διεπαφές χρηστών, όπως φωνή και κάμερα, cloud computing και λειτουργικότητα AI του Google Assistant.

Το Jetpack, που ανακοινώθηκε πέρυσι, χρησιμοποιείται ήδη από περισσότερο από το 80% των κορυφαίων 1,000 εφαρμογών Android. Ορισμένες από τις νέες βιβλιοθήκες του Jetpack περιλαμβάνουν το CameraX, μια βιβλιοθήκη ανοιχτού κώδικα που θα διευκολύνει την ανάπτυξη της κάμερας σε μια σειρά μοναδικών συσκευών Android. Μια άλλη νέα βιβλιοθήκη είναι το Jetpack Compose, το οποίο συνδυάζει ένα μοντέλο προγραμματισμού με την Kotlin για την απλοποίηση της ανάπτυξης UI.

Η Google ανακοίνωσε επίσης τρόπους με τους οποίους ενθαρρύνει τους προγραμματιστές Android να χρησιμοποιούν την ταχέως αναπτυσσόμενη γλώσσα προγραμματισμού Kotlin. Περισσότερο από το 50% των επαγγελματιών προγραμματιστών Android την χρησιμοποιούν ήδη, μόλις δύο χρόνια μετά την ανακοίνωση της Google ότι η Kotlin ήταν υποστηριζόμενη γλώσσα από το Android.

Πολλά νέα API και χαρακτηριστικά Jetpack θα προσφερθούν στην Kotlin πρώτα, δήλωσε η Google. Επιπλέον, η Google συνεργάζεται με το Jetbrains και το Kotlin Foundation για να προσφέρει περισσότερα εργαλεία, έγγραφα, εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις για να τα χρησιμοποιήσουν οι προγραμματιστές, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας παγκόσμιας σειράς εκδηλώσεων, που ονομάζεται Kotlin / Everywhere.

Η Google ανακοίνωσε επίσης, ότι απελευθερώνει το Android Studio 3.5 σε beta έκδοση. Περιλαμβάνει καλύτερη διαχείριση μνήμης IDE για μεγάλα projects, χαμηλότερη καθυστέρηση κατά τη δακτυλογράφηση, βελτιστοποιήσεις χρήσης CPU, βελτιώσεις επεξεργαστή διάταξης, βελτιώσεις εξομοιωτή και αλλαγές κατασκευής, μεταξύ άλλων ενημερώσεων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS