ΑρχικήsecurityΨεύτικη ιστοσελίδα της Woolworths ξεγελάει τους πελάτες της εταιρείας

Ψεύτικη ιστοσελίδα της Woolworths ξεγελάει τους πελάτες της εταιρείας

Woolworths

Οι αγοραστές της Woolworths έλαβαν πρόσφατα μια προειδοποίηση ότι μία ψεύτικη ιστοσελίδα της εταιρείας, προσφέρει δωρεάν είδη παντοπωλείου για ένα χρόνο.

Η ψεύτικη ιστοσελίδα της Woolworths, έχει περισσότερους από 25.500 ακόλουθους και συνεχώς δημοσιεύει ψεύτικες προσφορές για δωρεάν είδη παντοπωλείου.

Την Κυριακή η σελίδα δημοσίευσε ένα post σύμφωνα με το οποίο γιορτάζει τα γενέθλιά της και αποφάσισε να δώσει σε ένα τυχερό άτομο που θα κάνει share και θα αφήσει το σχόλιο “Done” κάτω από το post έως τις 27 Ιουνίου, δωρεάν είδη για ένα χρόνο.

Η δημοσίευση φαίνεται πως πέτυχε το σκοπό της και κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 1700 σχόλια χρηστών, οι οποίοι μάλιστα είχαν προτείνει και σε φίλους τους να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό.  Δυστυχώς γι’ αυτούς όμως αυτή η προσφορά δεν ισχύει και η σελίδα δεν έχει καμία σχέση με την αληθινή Woolworths.

Η σελίδα συνηθίζει να κάνει τέτοιες προσφορές για διάφορα βραβεία με αντάλλαγμα shares και likes κάθε λίγους μήνες.

Όταν όμως παρέρχεται η ημερομηνία του διαγωνισμού και είναι η στιγμή να ανακοινωθεί ένας νικητής, συνήθως η σελίδα δημοσιεύει μια ανακοίνωση όπου δηλώνει ότι το άτομο που κέρδισε δεν ήταν σε θέση να διεκδικήσει το βραβείο του.

Ένα άλλο post που έγινε στις 15 Μαΐου, σύμφωνα με το οποίο η σελίδα πρόσφερε $ 500 και ένα “δώρο έκπληξη” πήρε πάνω από 16.000 σχόλια και άλλα τόσα shares.

Ορισμένοι από τους χρήστες που έπεσαν στην παγίδα, προσπαθούν να προειδοποιήσουν τους υπόλοιπους followers ενώ πολλοί είναι και αυτοί που ζητούν να κατέβει η εν λόγω σελίδα.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε ότι μια σελίδα είναι ψεύτικη;

Μια απάτη ηλεκτρονικού “ψαρέματος”, το λεγόμενο phishing, είναι ένα είδος email ή ειδοποίησης, που θα προσπαθήσει να σας εξαπατήσει ώστε να δώσετε προσωπικές ή οικονομικές πληροφορίες.

Ένα συχνό παράδειγμα αποτελούν οι διαγωνισμοί και οι ειδοποιήσεις ότι κερδίσατε κάποιο βραβείο, που σας ζητούν να δώσετε προσωπικά στοιχεία προκειμένου να διεκδικήσετε το έπαθλο.  Άλλο παράδειγμα είναι να σας ζητηθεί να κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο, για να συμπληρώσετε μια έρευνα που περιέχει συνημμένα.

Εάν λοιπόν συναντήσετε τέτοιου είδους ειδοποιήσεις και μηνύματα, είναι προτιμότερο να μην δώσετε κανένα προσωπικό σας στοιχείο και να μην κάνετε κλικ σε κανένα σύνδεσμο, καθώς αν οι hackers καταφέρουν να αποκτήσουν τα στοιχεία σας μπορούν να κλέψουν τα χρήματα από το λογαριασμό σας ή να τα χρησιμοποιήσουν για άλλους κακόβουλους σκοπούς.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS